بالاخره استاندارد جدید USB معرفی شد. همانطور که در ابتدای امسال گفته شده بود، USB 4 با سرعت بسیار بالای خود به زودی وارد بازار خواهد شد. البته با توجه به اینکه در حال حاضر دستگاههای کمی وجود دارند که از USB 3.2 پشتیبانی میکنند، احتمالا عرضه انبوه دستگاههای سازگار با USB 4 طی آینده نزدیک امکان پذیر نباشد.
ویژگیهای جدید USB 4
در استاندارد جدید حداکثر سرعت انتقال اطلاعات دوبرابر شده و از 20Gbps به 40Gbps رسیده است. یواسبیهای جدید با طراحی دوخط خود معماری مشابهی با USB 3.2 دارند. با اینحال سرعت انتقال اطلاعات هرکدام از این خطوط به 20Gbps رسیده تا در مجموع حداکثر سرعت انتقال اطلاعات به 40Gbps برسد. برای استفاده از این سرعتهای بالا باید حتما از کابلهای استاندارد USB 4 استفاده کنید. البته کابلهای تاندربولت (Thunderbolt) در حال حاضر از سرعت 40 گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی میکنند، به این ترتیب اگر صاحب یکی از این کابلها هستید برای استفاده از USB 4 نیازی به سیمهای جدید ندارید.
این استاندارد جدید نه تنها از USB 2 و استانداردهای جدیدتر از آن پشتیبانی میکند، بلکه تاندربولت 3 را نیز ساپورت میکند. با توجه به اینکه USB 4 بر پایه تاندربولت 3 شرکت اینتل طراحی شده، سخت افزارهایی که در آینده عرضه میشوند احتمالا میتوانند در دستگاههای قدیمیتر سازگار با تاندربولت، به سرعتهای بالاتری دست پیدا کنند.
با اینکه در دستگاههای USB 3 امکان ارسال همزمان اطلاعات و ویدئو با یک کابل وجود داشت، اما این فرایند با مشکلاتی همراه بود. در USB 4 سعی شده تا با استفاده از روشهای انتقال اطلاعات کارامدتر، این مشکل حل شود. انتظار میرود که کاربران این امکان را داشته باشند تا با استفاده از USB 4 حتی در هنگام ارسال تصاویر به یک صفحه نمایش با رزولوشن بسیار بالا، با سرعت خوبی بصورت همزمان اطلاعات را نیز منتقل کنند.
همچنین USB 4 از شارژ 100 واتی نیز پشتیبانی خواهد کرد. متاسفانه هنوز اطلاعات و مشخصات بیشتری از این استاندارد منتشر نشده اما انتظار میرود که طی روزهای آینده جزئیات بیشتری از این USB جدید اعلام شود.
چه زمانی منتظر سخت افزارهای USB 4 باشیم؟
با توجه به اینکه هنوز دستگاههای کمی وجود دارند که از USB 3.2 پشتیبانی میکنند، نباید انتظار عرضه دستگاههای USB 4 در آینده نزدیک را داشته باشیم. در حال حاضر حتی پردازندههای جدید و قدرتمند اسنپدراگون 855 نیز از USB 3.2 پشتیبانی نمیکنند. در بهترین حالت احتمالا میتوانیم در نیمه دوم سال 2020 شاهد عرضه دستگاههای سازگار با USB 4 باشیم. البته برای استفاده از حداکثر سرعت و امکانات این استاندارد جدید، باید لوازم جانبی سازگار با آن نیز خریداری شود.
AMD فقط در محصولاتی که برای Apple می ساخت اجازه داشت از TB3 استفاده کنه. حالا با USB4 اجازه دستیابی به سرعت و پروتکل TB3 را کاملا به دست میاره. من بیشتر منتظرم که توان USB4 برای لپ تاپ ها جهت اتصال eGPU رو ببینم. حتی در لپ تاپ های AMD.
خیلی جالب شد ، اونوقت داخل ایران هنوز USB.2.0 به عنوان استاندارد انتقال دیتا به حساب میاد!!!
این نسل چهارم USB رو اگر خوب بهش پر و بال بدن شاید بتونه جای پورت های انتقال تصویر رو هم در آینده ای نزدیک بگیره و با این سرعت ، اینتل باید نسل بعدی تاندربولت رو بزودی معرفی کنه.
بنظر من مانیتورها هم باید USB بشن. چون اصلا این پورت درست شده که جای همه پورتها رو بگیره و یونیورسال باشه.