یک فایل حق اختراع ثبت شده در ماه فوریه همین امسال که توسط AMD به ثبت رسیده نشان میدهد که یک به روز رسانی یا کارت گرافیکهای آینده از Variable Rate Shading یا نرخ سایه زنی متغیر پشتیبانی خواهند کرد. Variable Rate Shading یک تکنیک است که همین حالا توسط انویدیا در کارت گرافیکهای این شرکت استفاده میشود، VRS به گرافیک اجازه میدهد تا تمرکز بیشتری را روی بخشهای پیچیده و مهم صفحه قرار دهد و در واقع منابع خود را کمتر صرف قسمتهای نه چندان مهم یک صحنه کند. این تکنیک به انویدیا کمک کرده تا در مبحث قدرت خام جلوتر از AMD باشد.
در حالی که هیچ تاییدیهای از سوی AMD در این باره منتشر نشده اما استفاده از Variable Rate Shading میتواند فاصله میان گرافیکهای تیم سرخ با تیم سبز کاهش دهد. برای مثال کارت گرافیک Radeon RX Vega 64 در حال حاضر از نمونههای هم سطح انویدیا مصرف بیشتری را به همراه دارد زیرا نمیتواند از مزایای Variable Rate Shading برای بهینه سازی پردازش برای قسمتهای پیچیدهتر یک صحنه استفاده کند. این همچنین یکی از دلایلیست که کارت گرافیکهای AMD مصرف بیشتری از مدلهای انویدیا دارند.
در حالی که به شکل معمول AMD در بازار گرافیک پشت سر انویدیا و در بازار پردازنده پشت سر اینتل قرار داشته اما به نظر میرسد AMD تمام تلاش خود را به کار گرفته تا رقبای قدیمی خود را پشت سر گذارد، در ابتدا تیم سرخ حالا پا به پای اینتل و حتی جلوتر از این شرکت حرکت میکند. ممکن است AMD برنامه داشته باشد تا با استفاده از Variable Rate Shading کاری مشابه معماری Zen که با اینتل انجام داد را با انویدیا نیز امتحان کند.
در ابتدا تصور میشد Variable Rate Shading میتواند در کارت گرافیکهای Navi سری RX 5000 حاضر شود. متأسفانه به نظر نمیرسد این قابلیت بعدا به این سری (مدلهای فعلی) اضافه شود و بیشترین جایی که این موضوع خود را نشان میدهد، واقعیت مجازی خواهد بود. در این حالت هر گرافیکی باید بتواند حافظه و منابع بیشتری را ذخیره کند و بدون (مدلهای فعلی) گرافیک سعی میکند تمام صحنه را به شکل کامل پردازش کند بجای آن که مقداری از قدرت خود را در پس زمینه ذخیره کند.
اگر AMD برنامه داشته باشد که گرافیکهای آینده خود را به این قابلیت تجهیز کند ممکن است سرانجام بتواند بالاترین نقطه را از انویدیا پس بگیرند، جایی که تیم سبز ادعا میکند بهترین تولید کننده کارت گرافیک دنیاست.
چه مقایسه ی فنی و جالبی، عالی بود آقای مداحی!! مدت هاست به امید دیدن اینجور کامنت های به دور از تعصب و فنی میام اینجا ولی اکثرا دست خالی بر می گردم و چیزی به دانشم اضافه نمیشه.اینجا باید جای امثال شما باشه.
اما چرا انویدیا رو به ذره بین تشبیه کرده بودند؟
درضمن، این عملکرد را به ذره بینی تشبیه کرده بودند که ما، هنگام ناتوانی در مطالعه، بدست می گیریم.صحبت این بود که آیا، با ذره بین، بطور یکسان، می توانیم همه نوشته ها را خوب ببینیم یا فقط نقطه ای که با ذره بین، روی آن زوم کرده ایم…
نرخ سایه زنی متغیر، در واقع نوعی راه حل زیرکانه است که می تواند؛ بمانند برخی تکنیک های دیگر، عملکرد یک کارت مثل نرخ فریم در ثانیه را افزایش دهد..بیاد دارم که سالها پیش، دوهفته نامه فقید.. که سردبیر و نویسندگانش، بطرز عجیبی به amd علاقه داشتند(و اصلا هم، اینرا کتمان نمی کردند.)؛ در مقاله ای مقایسه ای بین کارت گرافیک های دو تیم سبز و سرخ، به این موضوع پرداخته بودند که چرا باوجود قدرت پردازشی بیشتر کارت های amd/ati(درآن زمان)، نتیجه بنفع انویدیا تمام می شود و یکی از آنها، همین تکنیک “نرخ سایه زنی متغیر” بود که آنرا دراصل، یک حقه بصری می دانستند که درنهایت، بنفع نرخ فریم بیشتر، تمام می شود…بیخود نیست که رامین trader اصرار دارد؛ کارتهای amd، توپرترند!!