سرور خصوصی مجازی یا VPS ماشینی مجازی است که به عنوان یک خدمت توسط سرویس دهنده میزبان اینترنت فروخته و ارائه می شود. سرویس VDS که مخفف virtual dedicated server است نیز معنا و کاربرد مشابهی دارد. این سرور به مانند یک سیستم عامل به اجرای برنامه ها می پردازد. لذا هر نرم افزاری روی سیستم عامل اجرا می شود بر آن نصب و اجرا می شود. قیمتی که برای استفاده از این نوع سرور هزینه می شود بسیار کمتر از یک سرور فیزیکی واقعی بوده و باید اشاره نمود که امکان دارد عملکرد این سرور پایین تر باشد.
با استفاده از مجازی سازی امنیت افزایش می یابد. یکی از دلایل آن است که سرورهای مجازی منفرد عمدتا از یکدیگر جدا بوده و در اجرای برنامه نیز به این صورت عمل می نمایند. در حالت کلی برای افزایش امنیت شبکه از مجازی سازی استفاده می شود. اما باید اشاره کرد که همین مجازی سازی که امنیت از جمله نکات مثبت آن است، محدودیت در زمان پردازش، RAM و فضای دیسک از جمله نکات ضعیف آن است و این موضوع نیز به دلایل فنی رخ می دهد. بسیاری از شرکتها در این خصوص میزبانی سرور اختصاصی مجازی یا میزبانی سرور اختصاصی مجازی را بر عهده دارند.
تمام کسانی که به راه اندازی وب سایت خود علاقه مند هستند، در نهایت باید با اصطلاحاتی مانند virtual private system آشنا شوند و در این فضا با کاربردها و مشکلات آن رو در رو شوند. مثلا یک مبتدی باید بداند که در راه اندازی وب سایت، هسته چیست؟ میزبانی و اصطلاحات مربوط به آن چیست؟ و در نهایت سرور مجازی را نیز بشناسد.
در حالت عامیانه شاید بتوان گفت که تمام کلام ما در خصوص یک سرور کامپیوتر قدرتمند است که تمام داده ها و پرونده های وب سایت را ذخیره نموده و وقتی کسی نام دامنه شما را در مرورگر وب خود تایپ می کند، آن رایانه قدرتمند وب سایت شما را در صفحه جستجو و پشتیبانی می کند. در حال حاضر حتی سیستم های امروزی در زمینه مجازی سازی، یک سرور را به چند بخش مجازی نیز به طور همزمان تقسیم بندی می کنند. در خصوص کلمه private نیز باید گفت که به معنای آن است که این سرور شما به شما اختصاص داده شده و لذا سی پی یو و رم یا هر داده ای نیاز نیست با دیگران به اشتراک گذاشته شود. این همان حریم شخصی است.
نگاهی عمیق تر در خصوص VPS
در خصوص این سرور باید گفت که آن یک شبیه سازی است. یعنی یک سرور اختصاصی یا فیزیکی که با دیگران به اشتراک گذاشته می شود، با مجازی سازی، شبیه سازی شده و همان امکانات یک سرور فیزیکی در دسترس است. ارائه دهنده میزبان یا همان هاست، با استفاده از فناوری مجازی سازی، یک لایه مجازی در بالای سیستم عامل (OS) سرور نصب می نماید. سپس سرور به محفظه های جداگانه با دیوارهای مجازی تقسیم می شود.
این لایه ها به هر کاربر اجازه می دهد تا سیستم عامل و هر نرم افزار مورد نیاز را بر این بستر نصب نماید. به واسطه همین سرور بستری امن ایجاد می شود تا سیستم شما از سایر سیستم عاملها مجزا شود. البته تمام این امنیت به دیواره آتش و ضد ویروس هایی است که برای سیستم نصب شده و در نظر گرفته اند، بستگی دارد. در ادامه تفاوت بین سرور با میزبانی مشترک و سرور با میزبانی مجازی و اختصاصی را بیان می نماییم.
سرور با میزبانی مشترک و سرور با میزبانی مجازی اختصاصی
در حالت کلی سرورها به صورت میزبان مشترک و اشتراکی فعال هستند. زمانی که برنامه میزبانی مشترک خریداری می شود، منابع اصلی سی پی یو، رم و فضای هارد دیسک با استفاده از همان سرور با سایر دارندگان وب سایت به اشتراک گذاشته می شود. می توان گفت که اگر سرور اشتراکی را مانند صاحبخانه یک آپارتمان در نظر بگیریم و هر طبقه به عنوان وب سایتی که از آن سرور دامنه ای را اجاره نموده است، تمام تاسیسات و هزینه های آپارتمان به منظور کاهش هزینه ها، تقسیم خواهد شد. این همان چیزی است که در سرور اشتراکی اتفاق می افتد. البته همین اشتراک گذاشتن به عنوان نقطه ضعف سرور اشتراکی نیز محسوب می شود. زیرا اگر وب سایت دیگری در یک سرور اشتراکی با شما مشترک باشد و بازدیدهای روزانه آن بسیار بیشتر از شما باشد، بر عملکرد شما تاثیر منفی خواهد داشت.
اما در میزبانی اختصاصی همه چیز بدون اشتراک گذاری صورت می پذیرد و شما یک سرور اختصاصی مخصوص به خود دارید. تنها مشکل آن است که این سرور گران تر خواهد بود. اما در مقابل 100 درصد هر آنچه در این فضا می گذرد تحت کنترل شما خواهد بود. نرم افزارهای متناسب با شرایط خود را نصب می کنید و پشتیبانی فنی قوی تری از شما صورت می پذیرد. این سرور احتصاصی زمانی دارای اهمیت خواهد بود که شما هر روز مقادیر زیادی ترافیک دریافت می کنید. یا هزاران معامله مالی روزانه دارید. یا حتی زمانی که وب سایت شما نیازمند نرم افزار سفارشی است، سرور اختصاصی اهمیت می یابد.
اما آنچه در این متن به آن اشاره شد، سروری است که میان کاملا اختصاصی بودن و کاملا اشتراکی بودن است. سرور VPSمزایای یک سرور اختصاصی با قیمت مقرون به صرفه تر را داشته و در برخی موارد نیز به صورت اشتراکی عمل می نماید. یعنی بر سیستم عاملی که به صورت اشتراکی فعالیت می نماید یک سرور اختصاصی قرار می گیرد و نیاز این قسمت به استفاده از این سرور اختصاصی ایجاب می کند چنین عملی رخ دهد. اگر موارد زیر در وب سایت شما مشاهده شده، نیاز دارید تا از این سرور بهره ببرید.
- اگر نگران امنیت هستید.
- اگر به صورت تخصصی حجم ترافیک بالایی دارید.
- اگر وب سایت به صورت ویژه به کندی اجرا می شود.
- اگر نیازمند سفارشی سازی و نصب نرم افزارهای سفارشی هستید.
- اگر خطاهای اجرای سرور بالا باشد.
- اگر برایتان هزینه مسئله مهم نیست و بودجه جهت استفاده از این فناوری را دارید.
- وب سایت شما مشتریان زیادی دارد و برای آنها طراحی شده است.
تمام این موارد نشان از آن دارد که اگر سایتی بخواهد به سرعت در دسترس باشد و در تعامل با مخاطب به روز باشد نیازمند این مجازی سازی خواهد بود.
سرور مجازی از کجا بخریم
با توجه به توضیحاتی که بالاتر خدمتتان ارائه دادیم، شاید تصمیم داشته باشید برای وب سایت یا اپلیکیشن خود یک VPS یا سرور مجازی تهیه کنید. یکی از شرکت هایی که می توانید از آن ها VPS خریداری کنید، ایران سرور می باشد. شما با خرید VPS از ایران سرور می توانید به راحتی و در کمترین زمان ممکن VPS خود را تحویل بگیرید و شروع به میزبانی از اطلاعاتتان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید