Zhaoxin در ماه ژوئن بود که پردازنده LuJiaZui خود بر پایه فناوری ساخت 16 نانومتری و یک ریز معماری x86 را عرضه کرد. این پردازنده جزوی از خانواده KaiXian KX 6000 است که هر دو پلتفرم موبایل و دسکتاپ را هدف گرفته. همانطور که WikiChip گزارش کرده، Zhaoxin در مرحله طراحی نسل بعد سیستم روی چیپهای خود برای دو سری KaiXian و KaiSheng قرار دارد. سری دوم در واقع برای محصولات سرور و دیتا سنتر طراحی خواهد شد.
پردازندههای KaiXian KX 6000 فعلی بر اساس معماری Lujiazui هستند. آنها تنها تا هشت هسته پردازشی با فرکانس پایه 3 گیگاهرتز را در اختیار دارند. با این حال چیپهای KX 7000 میتوانند با یک معماری (منتشر نشده) جدید تحت فناوری ساخت 7 نانومتری عرضه شوند که حتی یک پردازنده گرافیکی مجتمع نیز آنها را همراهی میکند، نکتهای که در پردازنده KX 6000 وجود ندارد.
گرافیک داخلی پردازندههای KX 7000 قرار است با DirectX 12 سازگار بوده و پشتیبانی از PCI Express 4.0 و حافظههای DDR5 نیز در آنها فراهم شود. Zhaoxin نه تنها روی تولید 7 نانومتر فعالیت میکند، بلکه همزمان آنها در فاز برنامه ریزی برای طراحی زیر 7 نانومتر برای پردازندههای دسکتاپ و موبایل هستند. AMD و اینتل نیز تایید کردهاند که چیپهای سرور آنها در سال 2021 از DDR5 و PCI Express 5.0 پشتیبانی خواهند کرد، بنابراین در بخش مصرف کننده نیز از حافظههای جدید پشتیبانی خواهد شد.
پردازنده KaiSheng KH 4000 در حالی که روی قسمت سرور متمرکز است احتمالا روی یک نود 16 نانومتر تولید میشود. Zhaoxin برنامه دارد تا یک ریز معماری جدید را ارائه دهد که تعداد هستهها / رشتهها را نسبت به سری فعلی KH 3000 چهار برابر خواهد کرد. این یعنی ما شاهد مدلهایی تا 32 هسته و 64 رشته پردازشی خواهیم بود، با توجه به این که چیپهای سرور فعلی آنها تنها از 8 هسته 16 رشته بهره میبرند.
این باعث میشود از نظر تعداد هسته مشابه لاین آپ AMD Threadripper باشند. تعداد هستههای سری KH 4000 هنوز مشخص نشده اما سرعت کلاک پایه باید از سرعت فعلی سری KH 3000 که 2.7 گیگاهرتز است عبور کند. سری KaiSheng KH 4000 به احتمال بسیار پشتیبانی از دو سوکت را نیز ارائه میدهد که یعنی ترکیب دو پردازنده 32 هستهای روی یک مادربرد برای دست یابی به 64 هسته پردازشی. KH 4000 برنامه ریزی شده تا از حافظههای DDR4 که هنوز هم برای صنعت یک استاندارد است و همچنین رابط PCI Express 3.0 بهره ببرد.
سلام دوست عزیز.
احسنت.
دوست عزیز بد نیست بدونید که تولید پردازنده مثل تولید پهباد و تولید کیبورد و موس نیست که بشه مهندسی معکوس انجام داد تولید پردازنده محرمانه هست که از نظر امنیتی حتی از قسمت امنیتی بمب هسته ای هم شدیدتر محافظت میشن و مطمن باشید دولت چین نمیتونسته اون اطلاعات رو داشته باشه در نتیجه باید گفت چین خیلی خوب تونسته به صورت بومی به علم تولید پردازنده دست پیدا کنه که نکته بسیار بسیار مهمی تلقی میشه
دوست عزیز سال 90 مال زمان همون دوره خودش بود تموم شد و رفت شما فکر میکنید همه دنیا مثل کشور خودمونه که امثال ایران خودرو و سایپا داشته باشن که چیزی جز دزدی بلد نیستند نه عزیز و همین کشور چین که دارید اشاره بد میکنید فقط کافیه به گوشی هوآوی نگاه کنید که چه به روز اپل آورد که کل دولت آمریکا و نه فقط شرکت اپل افتادن به جون هوآوی و چپ و راست دارند تحریمش میکنند . چرا ؟ چونکه زورشون به پیشرفت سریع و فوق العاده هوآوی نمیرسید اومدن از روش ناجوانمردانه علیه هوآوی تحریم راه انداختند البته کاری ندارم پردازنده های آمریکایی مثل AMD که خودم از طرفدارهای بزرگش هستم همیشه گفتم فعلا رو دستش نیست اما اینکه شما دیدگاهتون طوریه که میگید تمام محصولات چینی در سال 90 چنین بوده قبول ندارم چونکه همین الانش تو صنعت جز ابر قدرت ها محسوب میشه و نمیتونیم بگیم چین عمرا نمیتونه تو رقابت و تولید تو حتی همین پردازنده هم آینده ای نداشته باشه چونکه همه ما دیدیم که کشور چین حداقل تو زمینه صنعت خوب درخشیده و چه بسا در آینده دور و نزدیک بشه مرکز صنعت و تکنولوژی دنیا به هر حال دنیا همیشه در حال چرخش هست و همه چیز در حال تغییر و تحول . توی کشور خودمون هم نخبه هایی داریم در حد معدن طلا که متاسفانه هیچ موقعیتی براشون در ایران فراهم نمیشه که اگر میشد الان ما ارابه مرگی به نام پراید در کشورمون تولید نمیشد یا هزار تا چیز بیکیفیت دیگه …
من نمیدونم شما کیفیت میدونید یعنی چی یا نه
یه مثال میزنم شاید بدردت بخوره
یه سالی بود ۹۰ اینا گوشیای چینی جدید اومده بود یه مدل ایفون گرفتم یه مدل هم یادم نبود چی بود قیافش شکلش همه چیش اصلش بود ولی وقتی خریدمش بعد از یه هفته کار کردن
سوخت چون چی بود چینی بود
داستان پردازنده هاشم همینه
شما برو ماشین چینی بخر js5 میشه واست x1 bmw خوب معلومه که نه
:-bd:-bd:-bd:-bd
سلام.
کشور چین ، دزدی نکرده ، بلکه با پرداخت مبلغی ، تکنولوژی لازم برای اینکار رو خریداری کرده.:
https://www.sakhtafzarmag.com/پردازنده-مرکزی/24966/amd-چین-را-صاحب-cpuهای-اختصاصی-خود-کرد
من مهندس سخت افزار کامپیتور نیستم که بخوام اینکار کنم این چینی ها هم با دزدی به اینجا رسیدند ورگنه هیچی نیستند کشورهای بزرگتر توی این حوزه ورود نکردند مثل ژاپن المان …..چون راه اینکار دزدی نیست در ضمن اون دزدی هیچ کمکی به اونا نمیکنه چون همیشه باید وایسن ببیند اینتل AMD چی تولید میکنن تا از روی دستشون کپی کنن بمانه الان یک بخش بزرگی از پردازش های خاص داره میره سمت پردازش کوانتوم که چینی چیزی ازش بلد نیستند چون اون یکی رو حالا حالا نمیتونن کپی کنن
سلام.
شما هم اگه میتونید با مهندسی معکوس ، درست کنید.
همون هم علم لازم داره که بنده و شما ازش بی بهره ایم.
خواهشا اینقدر زود ، کاری رو رد نکنید.
سلام.
ولی انصافا ، اگه همین دیتاشیت ها رو به ماها بدهند ، باز هم نمیتونیم براحتی اون CPUها رو بسازیم.
واقعا تکنولوژی بالایی رو میخواد.
احسنت به چینی ها.
ای کاش مسئولین یه مقدار از چینی ها یاد بگیرن .
وجدانا ، تا چند سال پیش ، هیچکس حتی فکرش رو هم نمیکرد که چینی ها بتونن اقتصادشون رو درست کنند ، چه برسه به اینکه بخوان CPU بسازن!
عجب !
مسئولین محترم ، خواهشا به داد مردم برسید و از نخبه ها پشتیبانی کنید.
بعید میدونم که ذهن ایرانی ها ، پایینتر از چینی ها باشه.
چرته بابا اینم حتما سعی کردن با مهندسی معکوس بدست بیارند هیچ نواوری از خودشون ندارند
مثل علف هرز میمونن این چینیا یهو ظاهر میشن