معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات به تازگی اعلام کرده است که تا پایان دوره 5 ساله طرح حمایت از تولید داخلی موبایل، شاهد اشتغال پایدار برای 43 هزار نفر و 14 میلیون گوشی داخلی و تبلت خواهیم بود.
ستار هاشمی با اعلام فراخوان حمایت از تولید گوشی همراه هوشمند و تبلت، از تولیدکنندگان واجد شرایط دعوت کرده تا در این طرح ملی شرکت کنند. او ضمن اشاره به اینکه از سال 98 این پروژه با شناسایی تولید تلفن همراه هوشمند، حرکت در عرضه و تقاضا، ظرفیت سازی در بازار و بهرهمندی از ظرفیت اپراتوری در حوزه ارتباطات در قالب یک برنامه منسجم به صورت یک ماموریت ویژه در دستور کار معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته، اذعان داشت که پیش از تخصیص و راهبری منابع مالی، لازم بود تا اقدامات و تعاملات جدی با بازیگران و ذینفعان حوزه گوشی صورت بگیرد.
تولید 14 میلیون گوشی داخلی و تصاحب 20 درصد از بازار
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در خصوص هدف اجرای این طرح، به مواردی مانند ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال در توسعه ارتباطات، بهرهمندی اقشار جامعه از ابزارهای نوین ارتباطی و توسعه عدالت ارتباطی با تولید گوشی هوشمند و تبلت یاد کرد. او در ادامه عنوان کرد که تحقق اهداف مصوب شورای عالی فضای مجازی مبنی بر دستیابی به 20 درصد از سهم بازار گوشیهای هوشمند به تولید داخلی تا سال از اهداف این طرح است.
هاشمی اعلام کرد که در این طرح حمایت مالی از طریق اعطای تسهیلات کم بهره و یارانه سود برای سرمایه گذاری ثابت، سرمایه در گردش، تحقیق و توسعه و صادرات محصولات انجام خواهد شد. او در خصوص مزایای این طرح گفت:
مزایای اجرای این طرح شامل: جلب مشارکت تولیدکنندگان با مشخصههای تولیدیِ باکیفیت و تسهیل در دستیابی آنها به بازارهای جهانی و صادرات محصولات، ایجاد ظرفیت تولید با فناوری SKD با مشارکت و حمایت تولیدکنندگان برتر و ارتقای فناوری تولید حداقل بهصورت CKD و افزایش عمق ساخت و توانمندیهای داخلی و ایجاد مزیت رقابتی گوشی تلفن همراه ایرانی در بازار داخلی و بازار منطقه در سالهای اجرایی است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تصریح کرد که طبق پیشبینیها تا پایان دوره 5 ساله اجرای این طرح شاهد ایجاد اشتغال برای 43 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم و صرفهجویی ارزی بیش از یک میلیارد دلار با تولید 14 میلیون گوشی هوشمند و تبلت را شاهد باشیم. او در پایان عنوان کرد که با مشارکت اپراتورها و باندلینگ سرویسهای ارتباطی روی سیم کارت منصوبه در گوشی های ایرانی و تامین پلتفرمهای فروش اقساطی گوشی به مصرف کنندگان نهایی به صورت B2B و B2C، حرکت خوبی در بخش تقاضای گوشی هوشمند تولید داخل ایجاد میشود و به اهداف در نظر گرفته شده در سهم بازار دست مییابیم.
بیشتر بخوانید: گوشی صاایران – تولید داخلی یا نسخه ریبرند شده گمنام چینی؟
محصولات کاملا چینی به نام ایرانی فروش میره با قیمتی 4برابری …
میخوان بجای اینکه مردم گوشیهای درجه یک رو استفاده کنن گوشیهای درجه سه بی نام ونشان چینی رو چند برابر قیمت به مردم قالب کنن، مثل کاری که الان با تلویزیون انجام میشه نمایندگی مونتاژ چند شرکت چینی بی کیفیت رو به اسم تولید داخل به ملت میفروشن
بّفرمایید آغاز چاه رانتی جدید در صنعت الکترونیک
هروقت مدار، چیپست، دوربین، باتری و طراحی خاص و بدون کپی از یه گوشی رو ساختید، حرف از تولید ملی بزنید
موقعی میخوان بیت المال رو ناخنک بزنن راهی براش پیدا میکنن و نتیجه هم که مشخصه! قبلا هم چنین پول هایی از جیب ملت به حساب نرم افزار های بومی واریز شده برای حاکمیت بر فضای مجازی!!! اگر هم دولت می خواد واقعا کمکی کنه بزاره تولید کننده ها محصول خودشون رو تولید کنن بعد مثل آمریکا یا آلمان بیاد با صادرات از محصولاتش حمایت کنه نه اینکه در و پیکر مملکت رو ببنده و ملت رو مجبور به خریدشون کنه!
حتما گوشی های خارجی هم مالیات 200 درصدی میخورند “در راستای حمایت از تولید ملی” جداٌ همه چیز شده خاله بازی
مسئولین کامنت ها را بخوانند درک درستی از جامعه پیدا میکنند
والا شترمرغ زیاد داریم
از شما ماله کشای شتر بهترن!
اینا همش کشکه
گوشی جی ال ایکس آریا رو 3 سال پیش 850 تومن خریدم . الان نه باتریش پیدا میشه ، نه گارد ، نه ال سی دی اش
نوکیا 1100 الان وسایلش هست ولی پرچمدار جی ال ایکس خیر
کارخونه اش میگه نگرد نیست . تمام نمایندگی های ایران زنگ زدم ندارن
همون موقع با 1 میلیون تومن سامسونگ J7 Prime میتونستم بگیرم
اینا همش کشکه واسه به جیب زدن یه پول گنده
خوبه نوشته sdk و cdk حداقل یه دور متن رو بخونین
طبق معمول اهداف بی برنامه و مصوبه های بی سر و ته از یه نهاد حکومتیِ بی اعتبار که اسمش رو تریلی هم نمیکشه!
بجای اینکه تو این چیز میزا سرمایه گذاری کنن که تقریبا هیچ چیزشو نمیتونن داخل تولید کنن
بهتره تو چیزای اساسی سرمایه گذاری کنن مثل شروع ساخت لوازم جانبی های پر فروش بازار مثل قاب های آ۵۱ و گوشی هدی پرفروش
قاب و فست شارژو و گلس و اسپیکر و میکرفون و قطعاتی که میتونن در صورت تعمیری بودن گوشی براشون استفاده کرد روی گوشی هدی پرفروش
این کارا فعلا فعلا ها از ایران برنمیاد هروقت تونستن گارخونه های ماشینشونو از اختلاصگری در بیارن بعد بیان رو گوشی فکر کنن
کلیت صحبتات درسته اما قاب و این چیزها خیلی وقته تو ایران تولید میشن، یک پله بالاتر باید دنبال بومی سازی و ساخت فناوری های پایه مثل صفحه نمایش باشن.
همون موقع که سامسونگ و الجی اینور مونتاژ میکردن، حضرات پنل درجه یک وارد میکردن عرضه نداشتن کالیبره اش کنن؛ همین الان هم تلویزیونهای جی پلاس کالیبراسیون درست درمون ندارند، فارغ از اینکه پنل هاشون هنوز هم وارداتیه البته از نوع درجه چندم.
بعد شعار میدین که بریم پنل آمولد تولید کنیم!
تنها چیزی که توش یک پله بالاترید هنر بلوف زدنه…
کاملا درسته، مشکل اینه که دنبال بومی سازی نمیرن، سوزنشون فقط روی اسمبل گیر کرده، همون موقعی که مادیران شروع کرده بود مانیتورهای CRT ال جی تو ایران مونتاژ میکرد اگه رفته بودن دنبال انتقال فناوری یا حتی کسب تکنولوژی از نقطه صفر با تکیه بر نخبگان داخلی (که دسته دسته مهاجرت میکنن خارج)، الان حداقل تو این یکی خودکفا میشدیم، متاسفانه مشکل اینه که مدیر نداریم، چه بخش خصوصی و چه دولتی، دولتی ها که خودشون هم نمیدونن چی میخوان، خصوصی ها هم دنبال منافع سریع و زودگذر هستن و هیچ نگاهی به آینده دور ندارن.
کدوم نخبگان داخلی؟
اینایی ک مهاجرت میکنن، ی سری آدم آکادمیک هستن ک اکثریت میشن ی سری کارمند معمولی و منتظر بازنشسته شدن و حقوق بازنشستگی میشن. کدوم ایرانی رو دیدید ک اونور کاره ای بشه و کاری راه بندازه؟ ته تهش من دیدم ک رستوران میزنن. چون از کودکی برای رقابت و بازار تربیت نشدن. چون ایرانی بدون رانت و یارانه دولت و حذف رقیب معمولاً نمیتونه قدم از قدم برداره. ی نگاه ب اکثریت کسب و کارهای ایرانی بندازید، متوجه این موضوع میشید.
پیشرفت و بدست آوردن فناوری با این توهمات ایجاد نمیشه.
هر موقع دولت رفت کنار و انحصار نبود و این موضوعات ب دست بخش خصوصی سپرده شد و برای مالکیت خصوصی ارزش قائل شد(ید) و رقابت بوجود اومد، اون موقع شما میتونی سامسونگ داشته باشی.
ایرانی ها حداقل 2 نسل باید تربیت بشن تا بتونن بدون رانت نفس بکشن و دقایقی زنده بمونن. از آدمایی ک از کودکی با ذهنیت استخدام و آویزون دولت شدن تربیت میشن، انتظار این کار رو نداشته باشید.
اونیکه بیکاره، پول نداره. اونم که پول نداره، تو اصلا بیا ایفون جلوش بذار. مگه میتونه بخره؟! با مونتاژ مادام العمر هم اگه خیری به ما می رسید که از پژو و سامسونگ و ال جی و … می رسید. یه روز گفتن تحریمه، خداحافظ شما.
فقط خنده.. حالا که اینطوره منم از فردا شروع به ساخت کاوشگر مریخ توی زیرزمین خونه میکنم. 🤣
عوض این کارها مونتاژ برندهای معروف مثل سامسونگ و شیائومی رو انجام بدید.
یعنی هر وقت اسم طرح و تولید ملی میاد من یاد رانت و اختلاس و مونتاژ جنس چینی میفتم/در راستای طرح و تولید و جهش ملی بعد یکسال و اندی کارت ملی که پولشو یکسال پیش گرفتید بدید
روش یه تومن هم بزارن و بدن باز هم نمیصرفه!
بعید میدونم قاب ژلهایشم خود بچههای کارگاهشون بسازن!
وقتی هیچ چیز گوشی تولید داخل نیست و همش از چین قراره بیاد چرا بازم دروغ میگن؟قطعا منافع خودشون این وسط هست والا از اجزای گوشی شاید ایران بتونه یه قاب پشتی بسازه.
یا ابررررررررررفضل