همانطور که در کامیپوترها، نرم افزارهای مخربی مانند WannaCry سیستم کاربران و سازمان های دولتی را مورد حمله قرار میدهد، گوشی های هوشمند نیز از دست ویروس ها در امان نیستند. گزارشی که نوکیا به تازگی منتشر کرده است، نشان میدهد که اکثر دستگاه های آلوده در شبکه های موبایلی، گوشی های اندرویدی بودند. با این وجود نوکیا تلاش های گوگل برای محافظت از فروشگاه Google Play مورد تقدیر قرار داده است و گفته است که این سیستم دفاعی این فروشگاه در مقایسه با دو سال پیش بسیار پیشرفت کرده است. اما از طرف دیگر فروشگاه های شخص ثالث که سطح امنیت آنها پایین تر است و کمتر محافظت شده اند، یک منبع قابل پیش بینی برای آلوده کردن گوشی های اندرویدی هستند.
برزگترین تهدید در گوشی های هوشمند، برنامه های حاوی تروجان هستند، برنامه های که بسیار شبیه به نسخه اصلی برنامه های محبوب (مانند نتفلیکس) هستند، اما حاوی کدهای مخرب. این برنامه ها معمولاً در فروشگاه های شخص ثالث موجود هستند، اما از آنجاییکه در برخی از کشورها مانند چین، بدلیل محدودیت های دولت مردم مجبورند که از فروشگاه هایی به غیر از گوگل پلی استفاده کنند، خطر آلوده شدن گوشی ها بسیار بالا است.
طبق گفته نوکیا، برنامه تبلیغاتی Uapush فراگیرترین نرم افزار مخرب است، پس از آن بدافزار Jisun و تروجان بانکی Marcher در جایگاه های دوم و سوم قرار دارند. میانگین نرخ آلودکی دستگاه ها در حدود 0.68 درصد است.
نوکیا برای جمع آوری این اطلاعات از NetGuard استفاده کرده است که یک نرم افزار امنیتی مورد استفاده در اپراتورهای شبکه موبایل است. به این ترتیب نوکیا توانسته است دستگاه های آلوده را بدون نرم افزاری خاص در شخص سرویس گیرنده تشخیص دهد. تصویر پایین میزان آلودگی گوشی های هوشمند و سیستم های ویندوزی را نشان میدهد.
اوضاع سیستم های خانگی بسیار بهتر بود و نوکیا گزارش میدهد که میزان آلودگی در مقایسه با سال گذشته که 11.3 درصد بود، 6.2 درصد کاهش داشته است.
به هر حال، با وجود اینکه آلوده شدن توسط برنامه های فروشگاه های شخص ثالث کمتر در گوشی های آیفون رایج است، iOS نیز توسط نرم افزارهای جاسوسی از نوع Spyphone مورد حمله قرار میگیرند. نسخه های قدیمی تر iOS نیز در معرض آسیب پذیری بیشتری می باشند.
دیدگاهتان را بنویسید