به گزارش TomsHardware مقامات دولت ایالات متحده آمریکا در حال همکاری با همتایان خود در هلند هستند تا فروش تقریباً تمامی ابزارهای لیتوگرافی تولید شده در این کشور را به شرکتهای چینی ممنوع کنند. اگر سیاستمداران آمریکایی در اجرایی کردن این تحریم موفق شوند، این امر به طور قابل توجهی به تلاشهای چین برای تبدیل شدن به یک تولید کننده بزرگ نیمه هادی در سطح جهانی ضربه میزند و طرح ساخت چین 2025 این کشور را با شکست مواجه میکند.
تحریم صنعت نیمه هادی چین از دسترسی به ابزارهای پیشرفته تولید
ASML بزرگترین سازنده ابزارهای لیتوگرافی در جهان است که در ساخت انواع تراشهها کاربرد دارد. هرچند، این شرکت همین حالا هم نمیتواند تجهیزات لیتوگرافی فرابنفش شدید (EUV) خود را به مشتریان چینی بفروشد، اما حالا بلومبرگ گزارش داده که سیاستمداران آمریکایی به این هم راضی نیستند و محدودیتهایی را پیشنهاد میکنند که تحت آن ASML دیگر حتی نمیتواند ابزارهای اصلی لیتوگرافی فرابنفش عمیق (DUV) خود را نیز به مشتریان چینی بفروشد. DUV برای ساخت اکثریت قریب به اتفاق تراشههای پرکاربردی که رایانههای شخصی، سرورها، وسایل الکترونیکی موبایل، وسایل نقلیه خودران و روباتها را تامین میکنند، استفاده میشود.
متقاعد کردن دولت هلند برای ممنوع کردن فروش تقریباً تمام اسکنرهای لیتوگرافی به مشتریان چینی کار آسانی نخواهد بود. کارخانههای چینی که توسط شرکتهای محلی مانند Hua Hong، Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC) و YMTC اداره میشوند، و با تولید کنندگان جهانی مانند TSMC، Samsung، و SK Hynix همکاری میکنند، حدود 16 درصد از درآمد ASML را در سال 2021 به خود اختصاص دادند، که به (18.6 میلیارد دلار میرسد) و این پول زیادی است.
ترس از بزرگ شدن چین تا دغدغههای امنیتی
استدلال ASML برای قبول نکردن این سیاست این است که تنها سازنده اسکنرهای DUV در جهان نیست (البته بزرگترین است) و ماشین آلات مشابهی از Canon و Nikon نیز در دسترس است. با این حال، اگر ایالات متحده موفق شود چین را از ابزارهای ASML محروم کند، دیگر شرکتها نمیتوانند به زودی آنها را جایگزین کنند. ظاهرا مهمترین استدلال سیاستمداران آمریکایی برای توجیح این کار این است که پیشرفت در فناوریهای بستهبندی تراشههای مدرن به شرکتهای چینی اجازه میدهد تا تراشههای بسیار پیچیدهای را طراحی و تولید کنند که میتواند ابررایانههای چینی و در نهایت، فناوریهای نظامی این کشور را متحول کند.
پیش از این ایالات متحده چندین شرکت چینی را از دسترسی به فناوریهای توسعه یافته توسط شرکتهای مستقر در ایالات متحده منع کرده بود که میتواند تولید تراشههای هوآوی HiSilicon را از کار بیاندازد. علاوه بر این، ممنوعیت فروش ابزارهای لیتوگرافی ASML به چین، صنعت نیمههادی داخلی این کشور را نیز با بحران رو به رو خواهد کرد.
ضمن اینکه، ممنوعیت اسکنرهای ASML برای شرکتهای چینی تنها راهی نیست که ایالات متحده آمریکا میتواند با آن صنعت تراشههای محلی چین را به چالش بکشد. کارخانههای نیمههادی از صدها ابزار تولید شده توسط شرکتهای آمریکایی متعددی مانند Applied Materials، KLA و Lam Research استفاده میکنند. منع کردن آنها از همکاری با شرکای چینی خود، تأثیر بسیار مخربی بر تلاشهای چینیها برای تبدیل شدن به یک قدرت نیمههادی خواهد داشت. علاوه بر این، برخی از ابزارهای آنها به دلیل نگرانیهای امنیت ملی به چین فروخته نمیشوند.
از بین رفتن ظرفیت تولید در چین و عواقب جهانی آن
اما باید به سمت دیگر سکه نیز نگاهی انداخت، رها کردن شرکتهای چینی بدون ابزار ساخت نیمههادی، بقیه جهان را نیز تحت تأثیر خود قرار خواهد داد. به عنوان مثال، بخش قابل توجهی از تولید حافظه DRAM و 3D NAND در کشور چین اتفاق میافتد. رها کردن شرکتهایی مانند سامسونگ، SK Hynix و YMTC بدون تولیدات چینی خود، زنجیره تامین تراشه و لوازم الکترونیکی جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. علاوه بر این، TSMC، SMIC و Hua Hong تعداد زیادی تراشه برای مشتریان بینالمللی خود تولید میکنند. در صورتی که این سیاست آمریکا منجر به اختلال در تولید نیمه هادی شود، ممکن است دوباره با یک بحران نیمه هادی جدید رو به رو شویم.
مطالب مرتبط:
بخواهیم یا نخواهیم؛ دوست داشته باشیم یا تنفر؛ آینده بسیارنزدیک ازآن نژاد زرد و در راس همه چین است.زحمت بکشید اگرحوصله مطالعه ندارید؛ لااقل نشریه “اکونومیست” را منظم بخوانید و ببینید که از همین الان چین را کنارزننده آمریکا می داند(و خیلی مطالب مهم درمورد سرنوشت ما و…). کانال آرش اینتلیجنس را هم پیگیری کنید وببینید نخبه ها چه می گویند.من و شما کمتر نظر بدهیم بهتر است.
آرش اینتلیجنس!!!!!؟ همون آرش دولوپر ک الان شده آرش تایمز نیست؟ :)))
یادمه پارسال همین موقع داشت میگفت، قراره کارگرای ایرانی رو بندازن بیرون، چینی ها رو جایگزین کنن. :)))
کاش میتونستم نشون بدم چقدر دارم میخندم. با کلمه و ایموجی و استیکر نمیشه توصیفش کرد.
چینی ها با سیاست بسیار بلندمدت و توام با صبر فراوان خودشون تونستند غربی ها رو که در ظاهر خودشون رو علامه سیاست میدونند به جایی برسونند که مجبور به چنین اقداماتی شوند.
چین با سیاست درهای باز و نیروی ارزان خودش هم تکنولوژی های غربی رو به کشور آورد و هم سرمایه گذاری عظیم بزرگترین شرکتهای فن آوری دنیا رو. این غربی های واقعا ساده با همین ترفند به راحتی فریب خوردن و چین از یه کشور عقب مانده و فقیر به یه ابرقدرت در همه عرصه ها تبدیل شد.
زمانی که کشورهای اروپایی به خاطر قیمت ارزان صنایع هواوی، یکی از مهمترین زیرساخت های خودش یعنی مخابرات رو به چینی ها داد، فکر میکردند که برد کردند در حالیکه نمیدونستند چینی ها چه نقشه بلند مدتی دارند. زمانی که بزرگترین شرکتهای فن آوری و صنعتی آمریکایی و اروپایی با هم در استفاده از نیروی کار ارزان چین مسابقه میدادند شاید فکرشو نمیکردند همین چین بعد یه مدت رقیب قدری برای همونها خواهد شد.
چین یه کشور با ایدولوژی کمونیستی تهاجمی هست اما بر خلاف چیزی که تو ایران میبینیم، کشوری نیست که با دستهای خالی به جنگ با غرب بره. نیم قرن غرب رو تو دستاش بازی داده و حسابی قدرتمند شده و همین قدرتش تو یه قلم ببینید چه کاری داره با تایوان میکنه.
با تله بدهی خودش کشورهای زیادی رو وام دار خودش کرده و حتی به برخی کشورهای اروپای شرقی هم وارد شده. در حال ساخت بزرگترین خطوط ترانزیتی جهان هست تا هرچه بیشتر دنیا رو به خودش وابسته کنه و بعدش امپریالیسم خودش رو مستولی کنه. بر خلاف ایران به جای آویزان شدن به ماورا و ترویج فقر و بدختی و نان خشک خوری، مردم داخل رو ثروتمندتر و مرفه تر کرده تا یه ملت یکپارچه و متحد و غنی اما مطیع رو داشته باشه. کاری هم نداره موی زنها باز هست یا مردم چه غذا و نوشیدنی رو میخوردند و به چه سبک زندگی علاقه مند هستند. فقط کار داره با اینکه تابع کمونیسم مدنظرشون باشند.
شما نگاه کنید تو بحبوبه تهاجم روسیه به اوکراین و بحران انرژی در جهان و از اونور شرایط تحریمی علیه منابع ایران و روسیه با تخفیف فراوان از این دو کشور فلک زده، انرژی رو با تخفیف های هنگفت وارد و تو انبارهای استراتژیک خودش ذخیره میکنه. با همه هم ارتباط خوبی داره از ایران و اسراییل بگیر تا اعراب و روسیه و اروپا.
غرب چین رو خیلی دستکم گرفت و همین الانشم داره چوبشو میخوره.
چین، شهرک صنعتی آمریکاست. چیزی بیشتر از این نیست و نخواهد شد. آمریکا هم اینقدر بزرگه و اینقدر ابزار داره ک هر موقع نیاز شد، گوش چین رو بپیچونه. بلایی ک سر هواوی آورد، مثال خوبی میتونه باشه. آیا دل کسی برای هواوی تنگ شد؟ بعید بدونم. ب سادگی جایگزین شد. اگه نیاز باشه همین اتفاق برای نیمه هادی چین هم خواهد افتاد.
مستعمره شدن کشورهایی مثل کنگو، زامبیا، سومائو، وانوآتو و … چ تاثیری روی نظم جهانی داره؟ آیا چین میتونه ی کشور اروپایی حتی از نوع ضعیفش رو با وام بخره؟
از اون طرف، چین هیچوقت نمیتونه جای آمریکا رو بگیره، چون نرم افزار خوبی نداره ک ب دنیا ارائه کنه. کمونیست، کمونیسته. حتی اگه اقتصادش رو هم آزاد کرده باشه، بازم همون زباله ای هست ک بوده. اگه قرار بود جواب بده و مورد پذیرش دنیا قرار بگیره، خیلی قبلتر ها میگرفت.
شاخص خیلی مهمی ک میشه اینجا بهش تکیه کرد، مهاجرته. تو همین ایران خودمون، نگاه کنید چ گونه ای از انسان ها، سمت چین رو میگیرن. حتی همین گونه نادر رو هم اگه ول کنی، اقامت تو ترکیه رو ب چین ترجیح میدن.
عه پس چین شهرک صنعتیه .پس بخاطر چی آمریکا قورخیده و لشکر و زمین و زمان میکشونه سمت چین؟؟
آمریکا هر جا و هر کجا چین و تحت فشار گذاشته چین خودش تقویت و به خود تولیدی رسونده که اقتصادان ها و رجال سیاسی آمریکا هم به اون اعتراف کردن و قبول کردن و نکردن تو در واقعیت تغییری ایجاد نمیکنه ومهم نیست
اقدامی بسیار به جا و ارزشمند ولی حیف دیر هنگام
آمریکا خیلی وقت پیش باید ترمز این کمونیستای حرومی رو میکشید که کار به اینجاها نکشه
عیبی نداره جلوی ضرر رو از هرجا بگیری منفعته
نابودی عالیجناب پوتین و ارباب شی و نوچه های کثیف تر از خودشون نزدیکه
آمریکا هر جا و هر کجا چین و تحت فشار گذاشته چین خودش تقویت و به خود تولیدی رسونده زیاد حرص نخور
اره بشین تا خودتم مثل اسمت شی شاید دیدی نابودیشون
سیاستمدارها از اهمیت این صنایع علمی بی اطلاع بودند و اگرنه باید از 20 سال پیش جلوی ورود این دانش به چین می گرفتن. چین الان به جایی رسیده که دیر یا زود هر کدوم از این چیزهارو می تونه کپی کنه. هم پولشو به دست آورده هم نیروی دانشمندشو.
لعنت بر امریکا
بزرگترین بحران ساز دنیاست اون از اوکراین که عامل اصلی فتنه ناتو و آمریکا بود و بحران غذایی اینم یه گند کاری دیگش از بس وضع بازار تراشه خوبه! این اسلیپی بی مغز بدترش هم میکنه اگه از فردا دیدید چین هم به تایوان و شرکت های چینی اجازه صادرات تراشه نداد و دنیا تعطیل شد مقصر رو بشناسید!
جالب گفتی.واقعا احتمال چنین روزی را هم باید بدهیم.
اسکیزوفرنی داری یا…؟؟؟