بدون شک تمامی کیس های کامپیوتر موجود، مستعد دریافت گرد و غبار بوده و از این رو احتمال خرابی قطعات سخت افزاری و عدم کارکرد صحیح آنها در دراز و یا حتی کوتاه مدت وجود دارد. گرد و غبار عامل اصلی تجمع گرما در یک یا بخش هایی از سخت افزارهای داخلی است که از این رو می تواند عامل گلوگاه حرارتی و یا خرابی قطعات باشد.
بهترین راه های کاهش سرعت ورود گرد و غبار به داخل کیس
در نتیجه انجام عملیات های تمیز کاری، یک الزام برای دارندگان کامپیوترهای خانگی است. در ابتدا بهتر است که از کیس هایی با فیلترهای قابل شستشو استفاده کرده و بدانید که هر چه کیس را در سطح بالاتری از زمین قرار دهید، سرعت ورود گرد و غبار بدان کمتر خواهد بود. در صورتی که می توانید دور فن های کیس خود را به صورت دستی تنظیم کنید، بهتر است که در زمان بیکاری و یا پردازش متوسط و پایین، آنها را خاموش کرده و یا دور فن ها را کاهش دهید تا بدین ترتیب از ورود گرد و غبار به داخل سیستم جلوگیری نمایید.
بهتر است که هر هفته دست کم یک بار اتاق خود و یا محیط اطراف کامپیوتر را با جاروبرقی تمیز کرده تا بدین ترتیب ذرات معلق در هوا که بر اثر اره رفتن به هوا وارد می شوند، کاهش یابند. نیازی به باز کردن درب کیس، خصوصا در کامپیوترهای جدید نداشته و بهتر است که به جای باز کردن درب کیس برای تهویه، از یک فن کمکی استفاده کنید. ورود گرد و غبار ضمن افزایش دمای قطعات و افزایش سرعت خرابی، می تواند به موتور فن های تهویه کیس و یا کارت گرافیک و کولر پردازنده هم نفوذ کرده و باعث ایجاد نویز صوتی و کاهش توانایی های آنها شود.
در صورتی که فن های کیس شما به صورت مستمر روشن باشند، به عنوان مثال فن پشتی کیس، می توانید از فیلترهای ضد گرد و غباری استفاده کنید که در بازار موجود است. البته تعداد محدودی از کیس های موجود دارای این فیلتر هستند. منبع تغذیه در کیس هایی با مهندسی معکوس و طراحی جدید، در پایین کیس تعبیه شده و فن آن هم نزدیک ترین فن به سطح قرار گیری کیس است؛ ضمن مراقبت از اطراف فن، این بخش را در بازه های زمانی کمتر تمیز نمایید. همچنین می توانید فیلترهای کیس را ماهانه 2 بار بیرون آورده و تمیز نمایید.
آموزش تمیز کردن قطعات داخلی کیس
و اما برای تمیز کردن داخلی کیس و قطعات سخت افزاری. در صورتی که داخل کیس با گرد و غبار سنگین روبرو شدید، پیشنهاد می کنیم که قطعات را باز کرده و در ابتدا کیس را با فرچه یا قلم های رنگ آمیزی و فشار باد تمیز نمایید. اگر پمپ باد و یا بلوور در اختیار ندارید، می توانید از اسپری باد استفاده کرده و یا چیزی مشابه را استفاده کنید.
سپس ماژول های رم، M.2 و کانکتورهای تغذیه را باز کرده و مادربرد را تمیز نمایید. بهتر است که با یک مسواک مخصوص دندان و یا همان قلموی رنگ آمیزی، داخل اسلات های DDR یا همان حافظه رم و اسلات های توسعه را تمیز کنید. در بسیاری از موارد پس از عملیات گرد و غبار زایی، سیستم خطای حافظه رم را اعلام کرده و یا کارت گرافیک را نمی شناسد. این مشکلات به دلیل نفوذ گرد و غبار به اسلات های آنها است.
بدون نگرانی مجددا ماژول های رم و یا کارت گرافیک را خارج کرده و داخل اسلات های آنها را مجددا تمیز کنید. به هیچ عنوان از مایعاتی مانند الکل و … برای تمیز کردن مادربرد و قطعات سخت افزاری استفاده نکنید. برای تمیز کردن موتور فن ها و یا موتور فن کارت گرافیک و کولر پردازنده هم می توانید از اسپری کنتاکت شور نوع خشک استفاده نمایید. به یاد داشته باشید که استفاده از اسپری های چرب میتواند خود باعث بروز ایراد و جذب گرد و غبار به داخل موتور شود.
در صورتی گرد و غبار به حدی رسیده است که سیستم شما را دچار ایراد کرده و عملکرد عادی آن دچار مشکل شده است، از تمیز کردن پایه های قطعات و ICها کار را آغاز کنید. پس از باز کردن مادربرد و قطعات، با استفاده از کمی تینر درصد بالا، پایه های قطعات را با مسواک تمیز کنید. البته در صورتی که قلع مردگی در این مناطق به وجود آمده باشد، باید کار را به تکنسین های سخت افزاری بسپارید.
وجود طولانی مدت گرد و غبار باعث افزایش دمای قطعاتی مانند خازن، IC و چوک ها شده و به همین علت خرابی آنها و یا دست کم قلع مردگی را شاهد خواهیم بود. البته منبع تغذیه هم به دلیل استفاده از فن های بزرگ و دریچه های تهویه بزرگ، بدون شک مستعد ورود گرد و غبار هستند. می توانید پاور را خارج کرده و از دریچه های آن، باد را با فشار وارد نمایید. گرد و غبار های داخلی آن از سمت دیگر خارج خواهند شد.
در صورتی که به پمپ های باد، بلوور اسپری باد دسترسی ندارید، می توانید به مغازه های تعمیر صوتی و تصویری و یا کامپیوتری مراجعه کرده و از آنها درخواست نمایید که قطعات را با فشار باد تمیز نمایند. به هر حال بد نیست بدانید که 75 درصد از عوامل خرابی در دنیای الکترونیک به گرما و گرد و غبار مربوط است؛ در روزهایی که خرید یک سخت افزار جدید کار دشواری است، بهتر است که نهایت احتیاط را در نگهداری از سیستم خود به خرج دهید. در صورتی که پرسشی در این زمینه دارید، با مطرح کردن آن در بخش نظرات پاسخ خود را خواهید گرفت.
دمای بالا هاا باعث خرابی قطعات میشه دوست عزیز
سلام میشه به جای فشار باد از سشوار استفاده کنیم یا از جاروبرقی؟
من با فوت پاکش میکنم
:smiley0
دستگاه فوت هم احتمال زیاد ضربدر ۳ شده حتی چینیش
ایرانیش هم بود اونم ضربدر ۳ میشد از برکت رحم و مروت:emoji4
سلام خسته نباشید
جلوی کیس من دو تا فن داره ولی محافظ گرد غبار سلولزی نداره باید چه کارکنم
مدل کیس هم striker green هست
با سلان ابتدا بگویید چنتا اسلات رم و چند تا ماژول رم دارید . ممکن است گرد و خاک به داخل اسلات رفته باشد که با باد گرفتن درست میشود. اگر 2 تا ماژول رم دارید ماژول های مختلف را جای ان اسلات که میگویید جایگذاری کنید.بببنید مشکل از رم است یا اسلت.
دوم اینکه ممکن است پایه های اسلات دچار قلع مردگی شود.
سوم اینکه مممکن است یکی از پایه های سوکت سی پی یو با سی پی یو که مربوط به رم میشود دیسکانکت شده باشد
سیستمم گرد خاک گرفته بود من سیستمم خودم رو تمیز کردم یکی از اسلات های رم از کار افتاد هر کاریش میکنم کار هم نمیکنه کار خاصی نکردم فقط گرد خاک ها رو گرفتم موندم چرا اینجوری شد
احتمالا ک ن صد در صد از پین هاش سرجاش نیست یا کانکت نمیشه
تو این اوضاع افتضاح گرونی نجومی قطعات باید حسابی حواسمون به نظافت سیستم و دما و ولتاژ کاری باشه تا آسیبی نبینن و بیچاره نشیم
وگرنه واسه بستن یه سیستم میان رده باید حداقل یه 10 تا 15 تومنی بزاری کنار که خیلی زور داره با این اوضاع بیکاری و حقوق های مسخره
:smiley0:smiley0:smiley0