با اینکه سالهاست سازندگان دستگاههای مجهز به باتری، بهترین انتخاب را با باتریهای مبتنی بر لیتیوم یون میدانند و تقریبا همه دیوایسهای قابل حمل امروزی به این نوع باتریها مجهزند، اما محدودیتهایی در مورد باتریهای لیتیومی وجود دارند که باعث بعد از گذشت سالها، هنوز محققین و دانشمندان به دنبال ارتقا عملکرد آنها باشند. بنابراین تحقیقات و آزمایشات بر روی باتریهای لیتیومی وجود دارد و بعضا دستاوردهای مثبتی در این راه به دست آمده است. اکنون دانشمندان موفق به یافتن راهی جدید برای افزایش عملکرد باتریهای لیتیومی شدهاند.
افزایش عملکرد باتریهای لیتیومی با ترکیب شیمیایی جدید و موثر
محققین دانشگاه UEF فنلاند توانستهاند ماده هیبریدی جدیدی را که از مزوپروس سیلیکونی و نانولولههای کربی تشکیل شده، بسازند. این مواد باعث کاهش تاثیرات منفی بر روی آندهای سیلیکونی میشود. به گفته پروفسور وسا پکا لتو از دانشگاه UEF، پیشرفت تحقیق بر روی باتریهای لیتیوم یونی بسیار هیجان انگیز بوده است. و ما قصد داریم به همکاری در این زمینه با دانشی که از ساختار مرتبط با مزوپروس داریم ادامه دهیم. ریز ذرات مزوپروس سیلیکونی که طی یک فرآیند از فیتولیتها، سیلیکون متخلخل آمورف با خاکستر پوسته جو استخراج میشوند و در خاکستر به شکل فراوان وجود دارد ساخته میشوند.
تیم محققین توانستهاند با یک فرآیند شیمیایی، Psi و CNTs را با یکدیگر با قطبیت مناسبی ترکیب کنند که مانع از انتشار یونهای لیتیوم به داخل سیلیکون میشود. به لطف استفاده از روش ترکیب شیمیایی مناسب، دانشمندان توانستهاند با این کار پایداری و رسانایی آند را بهبود ببخشند. این تیم محقق قصد دارند تا زمانی که آند سیلیکونی خالص را با الکترولیت جامد بسازند به کار خود ادامه دهند. بنابراین امید است که با این اتفاق، ایمنی باتریهای لیتیوم یون که همواره از نقاط ضعف این فناوری بوده افزایش دهند و همچنین ناپایداری رابطهای الکترولیت جامد را رفع کنند. نتیجه کار طبیعتا افزایش عملکرد باتریهای لیتیومی خواهد بود. به گفته پروفسور لتو، خوشبختانه اتحادیه اروپا برای پیشرفت عملکرد باتریهای لیتیومی سرمایه گذاری بیشتری میکند و از رقابت پذیری در این بخش حمایت میکند. این حمایت تا بعد از سال 2030 نیز ادامه خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید