همانطور که می دانید، کارت گرافیک های NVIDIA GeForce RTX 20 به تازگی در مدل های RTX2080/Ti و RTX2070 معرفی شده و به زودی در تمامی گونه ها در بازارهای جهانی ظاهر می شوند. در این میان انویدیا برای نخستین بار از 3 هسته متفاوت در کارت گرافیک های خود استفاده کرده است که دست کم یک گونه از آنها به منظور اجرای قابلیت پیشرفته RTX یا Real Time Ray Tracing است. این مسئله تا حدودی به افزایش قیمت کارت گرافیک های این شرکت کمک می کند.
اما بسیاری از کاربران خواهان تهیه مدل های جدید با معماری “ولتا” اما قیمت تمام شده کمتر هستند. در همین راستا انویدیا در جریان کنفرانس Citi 2018 Global Technology، به این مسئله اشاره کرده و خبری دلگرم کننده را به کاربران داده است؛ این شرکت تائید کرده است که در برخی مدل های میان رده و پایین رده، از فناوری RTX استفاده نشده و به همین علت قیمت تمام شده آنها پایین تر خواهد بود. هر چند که فرصت استفاده از تکنولوژی RTX از میان برداشته می شود، اما تمام تمرکز بر روی ویژگی های دیگر باقی خواهد ماند.
از سوی دیگر اما توسعه دهنگان بازی که فرصت و هزینه هایی را صرف این تکنیک کرده اند، می توانند متحمل ضرر و زیان باشند پس شاید انویدیا تنها در گونه هایی محدود از این تکنیک صرف نظر نماید. انویدیا آفریننده تکنیک Real Time Ray Tracing است و وظیفه توسعه و هدایت آن را بر اساس سیاست های فنی بر عهده دارد؛ پس شاید نمی توان به عدم تکرار آن در کارت گرافیک های متعدد امیدوار بود.
شهرام عزیز،
داداش این لینکی که خودت گذاشتی داره اینو میگه:
Graphics were used with computer hardware before the first graphic card was invented. The first computer graphic to be used on a computer was in the 1940s, when the Whirlwind I was developed for the U.S. Navy at the Massachusetts Institute of Technology. The Whirlwind was a flight simulator that could locate objects.
تو لینک خودت میگه Whirlwind I. حالا شما میگی ربطی نداره دیگه از لینکی که خودت دادی بپرس
دوما تو تعریف Whirlwind I گفته Whirlwind I was a Cold War-era vacuum tube computer developed by the MIT Servomechanisms Laboratory for the U.S. Navy. خب اینجا میگه تیوب خلا هست این کامپیوتر. البته ویکی پدیا میگه. نمیدونم تا چه حد درسته. خیلی هم مهم نیست. تخصص من هم الکترونیک نیست.
ولی اینکه میفرمایید فلان کامپیوتر جای چیپ های امروزی بوده دلیل نمیشه که ما به کامپیوترهای قدیمی که هیچ چیپ (خودتون احتمالا میدونید که منظور از چیپ تراشه های بر مبنای ترانزیستورها هست) در اونها استفاده نشده بود بگیم چیپ :). از ما که بالاخره چهار تا کتاب تخصصی خوندیم انتظار میره که واژه های نادرست رو مصطلح نکنیم. 🙂
احتمالا در مورد کارت گرافیک این ادعا رو نداره، این ادعا رو در مورد GPU داره که کاملا درسته، اگه اونموقع که Geforce 256 اومد رو یادت باشه و باقی قضایا….
تا بوده همین بود دروغگوی انویدیا وبزرگنمایی هاش یک فناوری نصفه نیمه میده خدا تومن توی پاچه دنیا همه هم به به چه چه میکنن
دارید سر چی بحث میکنید ؟؟:emoji0
اصل قضیه رو ول کردید .
اصل ماجرا اینه که انویدیا با این قیمتاش داره سر همه کلاه میزاره.:emoji1
حالا گرون فروشی انویدیا+ دلار نجومی+ گمرگ فضایی+ وارد کننده کلاه بردار = کساد بازار سخت افزار
ما هم کاری جز خوندن و نظر دادن برامون نمیمونه
فکر میکنید الان من GTX 1080 داشتم اصلا میومدم اینجا به بقیه بپرم.:smiley0
اون یک کامپیوتر EDSAC بود و ربطی به Whirlwind I نداره (دستگاه فرق داره) ولی گرافیک اولش برای بازی درست نشد و بعدش بعضی ها فکر بازی کردن با کامپیوتر با استفاده از کارت گرافیک به ذهنشون رسید و …الان ما اینجاییم.
تازه ما از کجا میدونیم که آینده چگونه باشه شاید یه چیز دیگه (هر چیزی که به وجود بیاد من نمیدونم) جای چیپ های امروزی رو بگیره پس نمیشه گفت که کار اون فرق میکنه چون کارشون یکیه ولی روش و قدرت در انجام اون متفاوته.(تیوب های خلع بعد از Whirlwind I آمد)
ولی بازم منظورم رسوندم که همیشه شرکتی که موفق به وارد یک تکنولوژی به بازار شده قاعدتا آفریننده اون نیست مثلا AMD شرکتی نیست که اولین سی پی یو 64 بیت رو تولید کرد بلکه شرکتی بود که یه راه ساده (x86-64) برای رسیدن به سی پی یو 64 بیت بدون فدا کردن پردازش های 32 بیت. مخترع cpu ی 64بیت دقیقا یادم نیست ولی فکر کنم که VIA بود.VIA قصد داره تا چند سال دیگه (2020 به بعد) cpu هایی وارد بازار CPU کنه که از لحاظ سرعت در حد zen1 هستند ولی با قیمت زیر 100 دلار.(به نظر میاد که بازار CPU میخواد یک جبهه جدید داشته باشه یعنی سه تا شرکت (اوههووووو چه بشه:-bd:-bd:-bd:smiley1:smiley1)
بله بسیاری از پیشرفتهای علمی به خاطر مسابقات قدرت در عرصه نظامی تو قرن 20ام بود.
ولی این لینکی شما دادید در واقع یه کامپیوتر پیش از ورود ترانزیستور بود با نام Whirlwind I تو سال 1948 که برای شبیه سازی پرواز استفاده میشد. به جای ترانزیستور هم از تیوب های خلا استفاده شده بود.
شما این گفتی: “جالب بدانید اولین چیپ که برای گرافیک استفاده شده برمیگرده به سال 1940 که یک شبیه ساز برای نیروی دریایی آمریکا بود” صراحتا به چیپ اشاره کردی و با توجه به تاریخی که دادی بسیار عجیب بود. این لینکی که دادی معلوم شد که اصلا چیپ در کار نبوده.
البته بی شک این کامپیوتر یک جهش اساسی در ورود به دنیای دیجیتال کامپیوتری بوده. ولی این کامپبوتر با گرافیکی که ما امروزه میشناسیم تفاوت اساسی داره. تو لینک خودتون هم در ادامه گرافیک های امروزی رو نوشته که از کجا شروع شده. Whirlwind I صرفا یه کامپبوتر اولیه بوده که باهاش برای شبیه سازی گرافیکی استفاده میشد. مثل اینکه با CPU بخواییم کار گرافیکی بکنیم. شدنش میشه ولی پرفورمنسش برای کارهای گرافیکی الان اصلا نمیتونه جوابگو باشه.
من البته احتمال میدم شما با عجله منبع رو ملاحظه کردین و نرفتین سراغ اینکه اون کامپیوتر دهه 1940 در اساس چی بوده.
ارتش آمریکا تو دهه 80 از GPS استفاده میکردند.
اگه دقت کرده باشید نوشته ”آفریننده تکنیک Real Time Ray Tracing” در حالی که این تکنیک تا حداقل ده سال دیگه بهش نمیرسیم و تکنیکی که انویدیا آفریده ”HYBRID RENDERING” نام داره نه اینی که بالا نوشته.
تفاوت این دو تکنیک اینه که HR فقط سایه ها و نور پردازی صحنه رو با RAY TRACING رندر میکنه ولی در REAL TIME RAY TRACING تمام صحنه از نور و سایه ها گرفته تا اشیا (چوب-آجر-شیشه-…) رو با RAY TRACING رندر میکنه.
برای HR میزان قدرت RTX8000 تازه شروعه.(تازه بازی های دارای این ویژگی باید شدت اون رو کم کنن تا تو 1080p بتونه 60 فریم خروجی بده) ولی برای REAL TIME RAY TRACING به حداقل یک پتافلاپ سرعت پردازشی نیاز هست(حدود 71 عدد 2080TI نیاز هست(فقط با استفاده از هسته های CUDA)
خوبه خودت هم گفتی رده تجاری! همه تکنولوژی ها که بقیه تکنولوژی ها از زیرمجموعه های این تک بودند معمولا از محصولاتی آمده که مربوط به عرصه های نظامی بودند مثلا یکی از مهمترین ها که الان همه ازش استفاده میکنند GPS که در ارتش آمریکا برای هدایت بمب های GDAM به سمت هدف بود.
کسی میخواد ببینه منبع من چیه این هم لینک:
https://www.techwalla.com/articles/who-invented-the-graphics-card
شما تازه گفتین ۱۹۴۰
چقدر بد میشه،اگه انویدیا هم مثل ای ام دی سیاست دو نسل در یک زمان رو اجرا کنه به ضرر گیمر هاست :emoji4
امیدوارم به جای اینکه تو یه سال ۶ تا کارت بسازه ۱۰ تا بسازه ، بصورتی که تو کارتای میانزده نسخه با RTX و بدون RTX هم باشه
انویدیا خالق ray tracing نیست ولی اگه با دقت بخونی نویسنده خبر نوشته “آفریننده تکنیک Real Time Ray Tracing” که کاملا صحیحه چون تا قبل این قابلیت رندر real-time این تکنیک وجود نداشته. هرچند انویدیا با همکاری مایکروسافت این کارو کرده
=))=))=)) خوبه صبح مارو شاد میکنید. سال 1940 دنیا در اوایل راه جنگ جهانی بود =))
بله درسته که انویدیا آفریننده تکنیک RT در بحث پردازش نبود. ولی سال 1949 به عنوان اولین چیپ برای چنین منظوری باورکردنی نیس!
اولبن IC های در رده تجاری به دهه 60 برمیگرده که فکر کنم قدرت پردازششون از ماشین حساب های ساده امروزی هم کمتره.
منبع این 1949 چیه؟
چرا اغراق میکنید چون انویدیا خودش در مورد کارت گرافیک هم این ادعا رو داره که خودش اختراعش کرده اما هر کسی که سنش برسه میدونه که قبل از این شرکت توسط IBM برای PC و صفحه نمایش های رنگی اختراع شد.(جالب بدانید اولین چیپ که برای گرافیک استفاده شده برمیگرده به سال 1940 که یک شبیه ساز برای نیروی دریایی آمریکا بود)
در اینجا هم موضوع همینه انویدیا ray tracing رو اختراع نکرده بلکه فقط اولین GPU رو با قابلیت RAY TRACING تولید کرده.
دلیلش هم اینه که شرکت ها و رقیب هایشان در یک بازار همیشه به یک ایده میرسند ولی زودتر یا دیرتر یا با روش متفاوت رقیب به اون میرسند.
در ضمن این فناوری RAY TRACING کامل نیست بلکه فقط قراره سایه ها و بازتاب های سطح های مختلف با این تکنیک پردازش بشه و بقیه تصویر با تکنیک Rasterisation استفاده میشه.اسم این تکنیک رو HYBRID RENDERING هستش.
برای اینکه بتونیم یک بازی که تماما با تکنیک RAY TRACING رو بازی کنیم به کارت گرافیکی نیاز داریم که یک پتافلاپ (PETAFLOP) قدرت پردازشی داشته باشه که تا حداقل ده سال دیگه به این عدد نمیرسیم طبق ادعای انویدیا که جای بحث داره چون انویدیا جدیدا تا جایی که تونسته CPU ها رو کوبونده ولی بازم پول تو بازار سرور توی CPU (یک پتافلاپ معادل هزار ترافلاپ . GTX1080 حدود 9.3 ترافلاپ هست یعنی به 107 عدد GTX1080 نیازه(RTX 2080TI حدود 14 ترافلاپ قدرت داره)