روز گذشته AMD اعلام کرد این کمپانی در حال کار بر روی افزودن عضو جدیدی به خانواده محصولات خود است. در این کنفرانس زمان بندی مشخصی برای روند عرضه محصول جدید و پیش بینی نحوه سودآوری آن از سوی AMD ارائه نشد. اما یکی از کاندیداهایی AMD برای همکاری، نینتندو است. آنها اوایل امسال بیان کرده بودند قصد دارند دستگاه هیبریدی جدیدی را در سال 2016 روانه بازار کنند که در حال حاضر با نام اختصاری NX شناخته می شود. اما آینده نینتندو و کنسول بعدی این شرکت چه خواهد بود؟ آیا آنها روند قبلی را ادامه می دهند یا قصد دارند چالش های جدیدی را تجربه کنند؟
AMD برای تمامی کنسول های نسل فعلی موجود در بازار طراحی هایی انجام داده و درباره نینتندو، این طراحی مربوط به پردازنده گرافیکی Wii U می باشد. اما تفاوت نینتندو با سونی یا مایکروسافت در آن است که نینتندو حق استفاده از یک پردازنده گرافیکی ساخت AMD را در اختیار دارد که با توجه به شواهد به نظر می رسد عضوی از خانواده HD 4000 باشد. به گفته مسئولان این کمپانی، NX قرار است یک دستگاه هیبریدی بین موبایل و دستگاه های بازی کلاسیک این شرکت باشد. البته چنین تفسیری بسیار گسترده است و همین نکته نشان دهنده نامشخص بودن راهبرد آنهاست. برای مثال تبلت Nvidia Shield می تواند در صورت اتصال به تلویزیون نوعی دستگاه هیبریدی به حساب آید چون دارای خروجی ویدئو و کنترلر های بی سیم بوده و در همین حال می توان یک کنسول خانگی را در صورتی که به راحتی قابل جا به جایی در حین کار باشد را “همراه” در نظر گرفت.
بنا به تجربیات گذشته می توان از یک نکته مطمئن بود و آن هم تمرکز نینتندو بر قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد به جای عملکرد خام دستگاه است. البته درگذشت ساتورو ایواتا می تواند این روند را تغییر دهد و شاید مدیرعامل جدید تفکر جدیدی را با خود به همراه داشته باشد، اما در گذشته همیشه این طور بوده که دستگاه های نینتندو با توجه به مواردی به غیر از بنچمارک ها در میان کاربران محبوب می شدند. در سال های اخیر سونی و مایکروسافت را دیده ایم که به یک “اپل و سامسونگ” دیگر در زمینه کنسول های بازی خانگی تبدیل شده اند و سعی دارند کاربران را با افزایش قدرت پردازنده ها به سوی خود جذب کنند، در حالی که نینتندو حتی به قیمت فروش کمتر، همیشه به عنوان های ارائه شده و تجربه خاصی که در اختیار کاربر قرار می داده تکیه کرده است.
آنچه NX به کاربران عرضه می کند تا حد زیادی به تصمیم نینتندو درباره نوع کنسول بر می گردد. Wii U فعلی بر اساس تکنولوژی 45 نانومتری ساخته شده، بنابراین آنها می توانند با انتخاب تکنولوژی 14 نانومتری بازی های مربوط به نسل قدیمی را روی نسل جدید هم اجرا کنند. اما یک دستگاه “همراه” به این قابلیت نیازی ندارد چون آن وقت به ابعاد بزرگتری برای سخت افزار داخلی احتیاج خواهد بود. البته ارتقای عملکرد CPU کار سختی نیست چون Wii U سه هسته ای بر اساس PPC 750 قدیمی ساخته شده و احتمال استفاده از هسته های x86 بسیار بالاست. همین اتفاق برای GPU نیز رخ خواهد داد و به احتمال زیاد در این زمینه هم شاید بهبودهایی خواهیم بود.
اما AMD و طراحی های این شرکت تنها گزینه در دسترس نینتندو نیستند. برای مثال آنها می توانند با استفاده از ورژن شخصی سازی شده ای از اندروید، از مزایای استفاده از سخت افزارهای ساخته شده توسط کمپانی های دیگری برای به وجود آوردن اکوسیستم گیمینگ روی اندروید استفاده کنند. Nvidia در این زمینه تجربیات بسیار زیادی داشته است و GPU های این کمپانی جزو پیشرفته ترین موارد موجود به حساب می آیند. اگر نینتندو بخواهد دستگاه خود را به صورت همراه بسازد و در آینده وارد بازار تبلت ها و تلفن های هوشمند شود، بهترین انتخاب این شرکت همکاری با Nvidia و استفاده از تکنولوژی های گرافیکی آن در کنار لیسانس های ARM است. باید دید مسئولان این کمپانی محبوب و در راس آنها، مدیر عامل جدید که حتما به زودی معرفی خواهد شد، چه تصمیمی برای نینتندو دارد و آیا آنها می توانند سال های خوب گذشته را بار دیگر تکرار کنند یا خیر.
نینتندو اگر در زمینه بازیهایی که برای موبایل وتبلت ارایه میشوند بتواند از زمینه بازی سازی خود بهره گیرد با توجه به گرافیک سبکتر نسبت به ps4 و xbox با کمک amd نیز میتواند موفق باشد….
بهتره یکی رو جایگزینش کنه ک ه توانایی لازم رو داشته باشه.
بستگی به مسئول جدید شرکت داره فکر کنم راهش را دنبال کنه تاکنسول جدید را ارائه بدن
با وجود xbox 1 و ps4 نینتندو راه دشواری در پیش داره چه از پردازنده های amd استفاده کنه و چه از nvidia