بهنظر میرسد که اعضای ارشد دولت ترامپ در فکر اجرایی طرحی مبنی بر ممنوعیت رمزنگاری در برنامههای ارتباطی و سرویسهای خدماتی هستند.
طبق گزارشی که توسط Politico منتشر شده و به نقل از 3 منبع آگاه با ماجرا، این موضوع در جلسه شورای امنیت ملی ایالات متحده مطرح شده است. جلسهای که در آن دو مقام بلندپایه و چند سازمان کلیدی حضور داشتهاند. گفته شده است که این مقامات در نظر داشتهاند تا از کنگره درخواست کنند امکان رمزنگاری اند-تو-اند (دوطرفه) را ممنوع کند. اما طبق گزارشات نتیجه جلسه موفقیت آمیز نبود و در این مورد تصمیمی گرفته نشد. یک منبع به Politico گفته است:
دو طرف درخصوص رمزنگاری موضوع دیدگاه متفاوتی داشتند، آنها گفتهاند که به همکاری برای پیدا کردن راه حل ادامه خواهند دارد و یا از کنگره برای قانونگذاری کمک خواهند گرفت.
چه برنامههای سیستم رمزنگاری دارند؟
برنامههای اپل، فیسبوک، گوگل وتلگرام رمزنگاری شده است. تکنولوژیای که به کاربران اجازه میدهند پیامهای خود را ارسال کنند و یا با دیگران تماس برقرار کنند، بهطوری که اطلاعات فقط در اختیار فرستند و گیرنده باشد و نه هیچ شخص ثالثی. سازندگان گوشیهای هوشمند و توسعهدهندگانی که از این پلتفرمها استفاده میکنند برای محافظت از اطلاعات و دستگاههای خود از سیستم رمزنگاری استاده میکنند.
افرادی که موافق ممنوعیت رمزنگاری و یا کاهش اثربخشی آن هستند، معتقدند که این تصمیم به مقابلع با عملیات تروریستی و جرایم دیگر کمک میکند. اما چنین اقدامی میتواند انجام جرائم سایبری را نیز راحتتر کند و دولتها بتوانند بهراحتی اطلاعات حساس دیگری کشورهای جهان را رصد کنند.
مزایا و معایب این تصمیم در آن حدی است که مقامات دولت ترامپ هنوز نتوانستهاند به یک تصمیم جامع برای ممنوعیت یا عدم ممنوعیت آن دست پیدا کنند. اما آنچه که مشخص است، اینست که برداشته شدن رمزنگاری پیامها، دید کاربران را نسبت به برنامههایی مانند تلگرام، واتساپ، فیسبوک مسنجر و … تغییر خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید