مدتی قبل با یکی از دوستان در بازار کامپیوتر، قطعات مختلف را نگاه می کردیم و در مورد آنها صحبت می کردیم. قدم زدن ادامه داشت تا زمانی که به یک مادربردی mATX برخوردیم وصحبت ها را با موضوع مادربردهایی با ابعاد کوچک ادامه دادیم. در پی این صحبت ها و تجربه گذشته، متوجه این موضوع شدم که کاربران بازخورد خوبی نسبت به این محصولات ندارند و حتی برخی از آن ها این مادربردها را فاقد عملکرد بالا می دانند. اما در واقعیت این طور نیست و نیازی هم نیست زمانی که از چهار کارت گرافیک استفاده نمی کنید پول اضافه را برای اسلات ها و مدار بزرگتر پرداخت کنید. بسیاری از ما کاربران از ویژگی ها مختلف مادربردها استفاده نمی کنیم و تنها پول آن را پرداخت می کنیم. مدتی قبل این امکان فراهم شد تا یکی از این بزرگ مردان کوچک را تست کنیم و بار دیگر به این باور برسیم که این مادربردها هیچ تفاوتی از نظر عملکرد با دیگر مادربردهای رده بالای بازار ندارند. با ما همراه باشید…
معرفی
ایسوس نام شرکتی است که در سال 1990 فعالیت خود را آغاز کرد و امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات رایانه و تجهیزات جانبی است. نام این شرکت بر گرفته از اسب بالدار افسانه های یونان باستان است که مانند نامش، در زمان کمی محصولاتش در 5 قاره جهان حضور پیدا کرد. امروزه سبد کالایی این شرکت بسیار گسترده شده است به طوری که می توان محصولاتی همچون گوشی های هوشمند، لپ تاب، تبلت، مادربرد مبتنی بر پردازندهه های اینتل و AMD، کارت گرافیک مبتنی بر کارت های انویدیا و رادئون، مانیتور، صفحه کلید و موس، محصولات شبکه، ساعت هوشمند، کامپیوتر های آماده و All In One، کامپیوتر های کوچک، کروم بوک، کارت صدا، هدفون، اسپیکر و بسیاری از تجهیزات جانبی دیگر را در سبد محصولات این شرکت مشاهده کرد. یکی از پر طرفدارترین محصولات ایسوس، سری گیمینگ این شرکت است که با نشان ROG و STRIX شناخته می شود.
چیپ ست سری 200
از این پس در بازار شاهد مادربرد های با چیپ ست سری 200 اینتل هستیم هر چند این نکته را هم باید یاد آور شویم که اگر مادربردی از نسل قبل یعنی Z170 را برای خود تهیه کرده اید، اصلا نگران نباشید زیرا با بروزرسانی می توانید از پردازنده های جدید اینتل استفاده کنید و یا اگر پردازنده ای مثل 6700K را در اختیار دارید می توانید از مادربردهای جدید مانند Z270 بهره ببرید. موارد ذکر شده تنها به این دلیل اتفاق می افتد که سوکت 1151 بین پردازنده ها و مادربردها مشترک است. چیپست Z170 با چیپست Z270 و H170 نیز با H270 جایگزین خواهند شد. Z270 را باید پرچمدار جدید عنوان کرد اما بهینه سازی های انجام شده در این چیپ ست بیشتر به سرعت بیشتر نقل و انتقالات داده ها چه در پنل I/O و چه در اسلات های PCIe و برخی نکات ریز دیگر محدود شده است. چیپست H270 نیز کامپیوترهای سطح بالای اداری، غیر اورکلاکینگ، میان رده و…را تحت پوشش قرار می دهد و Z270 برای مصارفی مانند گیم، اورکلاک و مصارف سنگین استفاده می شود. یکی از مهمترین برتری های چیپست های سری 200 اینتل را می توان در پشتیبانی از تعداد مسیرهای PCI Express 3.0 16X دانست؛ به طوری که در چیپست های سری 200 این مسیرها به 14 عدد در مقابل 10 عدد در سری 100 افزایش یافته است. افزایش مسیرهای HSIO و پهنای باند قابل پشتیبانی در این چیپست ها این امکان را در اختیار تولید کنندگان مادربرد قرار می دهد که از رابط های مدرنی همچون Thunderbolt و USB 3.1 و حتی اسلات های M.2 بیشتری بهره برده و از حداکثر امکانات و سرعت آنها استفاده نمایند. از جمله دیگر برتری های چیپست های سری 200 اینتل می توان به پشتیبانی از فناوری Optane اشاره کرد که SSD های پر سرعت نسل آینده را شامل می شوند که با PCIe درگیر هستند. مسیر PCI به طور ذاتی مستقیما به پردازنده متصل شده و به همین علت نیازی به داده پردازی های حافظه رم ندارد. در نتیجه سرعت نقل و انتقال و تصمیم گیری در پروسه پردازش و فراخوانی بسیار افزایش یافته است. اینتل ادعا می کند که حافظه های Optane تا 10 برابر تاخیر کمتر، 3 برابر استقامت بیشتر، 4 برابر بهبود عملکرد در نوشتن، 3 برابر سرعت خواندن بیشتر و عملکرد 30% درصد به ازای هر ثانیه در استفاده از توان ورودی را به نسبت تراشه های NAND رقیب دارا هستند.
یکی دیگر از امکانات نهفته در چیپست های سری 200 اینتل را می توان به پشتیبانی از تکنولوژی Rapid Storage Technology v15 نسبت داد. مسیرهای قدیمی و با سرعت کمتر که عموما در اختیار رابط های USB 3.1 و M.2 قرار می گیرند، شامل مدل های PCIe X1 می شوند که گاها به صورت تکی و یا ترکیبی استفاده می شوند. در چیپست های سری 200 پشتیبانی از این مسیرها به 30 عدد رسیده است که در پلتفرم پیشین برابر با 26 عدد بوده است. آنچه که چیپست Z270 را از H270 جدا می سازد، همان چیزی است که دو چیپست Z170 و H170 را از یکدیگر متمایز می کند. به عنوان مثال می توان به قابلیت اورکلاک در چیپست Z270 اشاره کرد که چیپست H270 فاقد آن خواهد بود. مورد دیگر قابلیت ترکیب و ادغام مسیر های HSIO در زمینه PCIe است که چیپست H170 فاقد این ویژگی است. بدین ترتیب که چیپست Z270 می تواند مسیرهای PCIe 3.0 X16 را به دو مسیر X8 تبدیل سازد که این قابلیت در پشتیبانی از فناوری Multi GPU مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند که این محدودیت تنها به کارت گرافیک های Nvidia ختم می گردد و کارت گرافیک های AMD تا حدودی با این مسئله کنار آمده اند چرا که کارت گرافیک دوم مسیر PCIe X4 را در اختیار می گیرد و متاسفانه نتیجه ی خروجی نیز در این چیشنش اصلاً رضایت بخش نیست.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه تمام مادربردهای استریکس بسیار مشابه هم طراحی شده است و در بعضی موارد تنها می توان از روی نام محصول آنها را از هم تشخیص دادا. همچون همیشه جعبه ای با رنگ زمینه مشکی، تصویرسازی نشان استریکس با رنگهای مختلف، نمایی از مادربرد، نشان گیمینگ ایسوس در بالا و نام و نشان محصول در مرکز مادربرد را می توان در نظر اول مشاهده کرد. و اما پشتیبانی از پردازنده های نسل هفتم اینتل، مولتی گرافیک کارت های انویدیا و کراس فایر کارت های ای ام دی، همگام سازی نورپزدازی قطعات و قابلیت پشتیبانی از چاپگرهای سه بعدی برای طراحی و ایجاد پنل دلخواه از دیگر ویژگی های درج شده بروی جعبه است.
پشت جعبه به نمایی کامل از مادربرد، توضیحاتی در مورد پنل I/O، مختصر توضیحاتی در مورد پشتیبانی های سخت افزاری، نورپردازی، کارت صدا، پشتیبانی از چاپگرهای سه بعدی و کانکتور USB 3.1 مزین شده است.
با باز کردن جعبه می توان در کنار مادربرد لوازم دیگری مانند، سی دی درایور، دفترچه راهنما، تعداد 4 کابل ارتباطی ساتا، برچسبی با نشان های ROG و STRIX، پیچ هایی مربوط به نصب سالیدها، پنل محافظ I/O، برچسب مدیریت کابل، کابل ارتباطی برای نوارهای RGB نورپردازی، شاسی پلاستیکی پردازنده، پل SLi و دانگل ارتباط بی سیم را مشاهده کرد.
طراحی و ساختار
این مادربرد با ابعاد 244 در 244 میلی متر در رده مادربردهای mATX قرار می گیرد. مادربردهایی با امکانات کامل اما ابعاغد کوچک که می توانند مناسب کاربرانی باشد که از کیس های کوچک یا مادینگ های اختصاصی استفاده می کنند. مادربرد از نظر ظاهری بسیار مشابه مادربرد ROG STRIX H270F GAMING است که چندی پیش آن را بررسی کردیم. مدار چاپ سفارشی در کنار ظاهری که نشان از عملکرد بالا دارد نه چهره ای گیمینگ را می توان در این مادربرد مشاهده کرد. ایسوس در کنار محصولات رده بالای خود، محصولاتی را صرفا برای عملکرد خوب در نظر گرفته است که ممکن است با این رده کاربرانی که به دنبال مادربردهایی با چهره های دل فریب هستند را مجاب به خرید نکند اما زمانی که بحث عملکرد و راحتی کار با مادربرد مطرح می شود می توانند حرف های بسیاری برای گفتن داشته باشند.
سوکت 1151 این مادربرد قابلیت پشتیبانی از پردازنده های 14 نانومتری نسل 6 و 7 از نوع Intel Core i7/i5/i3/Pentium/Celeron را داراست. قبل از نصب پردازنده باید روکش محافظ پلاستیکی را از روی سوکت جدا سازید. پین های استفاده شده در بخش سوکت پردازنده با روکش طلا، تمام سعی خود را بر این مهم گذاشته اند تا رسانایی و پایداری در ارتباط با پردازنده را در تمام شرایط عالی نگه دارند. پشتیبانی از تکنولوژی Turbo Boost 2.0 از دیگر مواردی است که می توان در این بخش عنوان کرد.
برای نصب پردازنده هم می توانید با استفاده از شاسی پلاستیکی در نظر گرفته شده در جعبه، نصبی راحت و بدون دردسر را تجربه کنید. فقط کافی است پردازنده را به درستی داخل شاسی قرار داده و پس از آن با توجه به نوشته THIS SIDE UP، شاسی را به همراه پردازنده بروی سوکت قرار دهید. این قطعه ساده برای حذف احتمال جابجایی پین های سوکت پردازنده و برخورد خمیر سیلیکون به دست بسیار کاربردی است.
ایسوس برای این مادربرد مدار قدرت با پیکربندی 10 فاز دیجیتال را در نظر گرفته است که سبب می شود پردازنده با پایداری بهتر در افزایش فرکانس کار خود را انجام دهد. البته این مدار 10 فاز، 8 فاز را برای پردازنده در نظر گرفته است و 2 فاز دیگر را برای ارتباط با پردازنده گرافیکی یا iGPU استفاده کرده است. قدرت پردازنده با استفاده از یک سوکت 8 پین تامین می شود و مدیریت انتقال این قدرت هم بر عهده DiGi+VRM است تا این قدرت را برای ثبات بهتر به 8 فاز مدار قدرت، به پردازنده منتقل کند. ایسوس برای افزایش فرکانس پردازنده از تکنولوژی PRO CLOCK استفاده می کند که باید آن را یک ژنراتور مجازی دانست. در کنار این موارد EPU و TPU را هم می توان به این مدیریت اضافه کرد که البته در ادامه توضیحات بیشتری را در مورد آنها بازگو می کنیم.
در بخش حافظه شاهد 4 اسلات DIMM هستیم که با رنگ مشکی در سمت راست مادربرد خودنمایی می کنند. از پنل های فلزی در این مدل هم خبری نیست و ایسوس ترجیح داده است تا محصول با صرفه اقتصادی بیشتر را به مشتری تحویل دهد. در این قسمت کاربر می تواند تا حداکثر 64 گیگابایت حافظه از نوع DDR4 را برای این مادربرد در نظر بگیرد. حداکثر فرکانس کاری در این مادربرد به عدد جذاب 4000 مگاهرتز در حالت اورکلاک و با استفاده از نسل هفتم پردازنده های اینتل رسیده است. پشتیبانی از پروفایل XMP را باید مهمترین عامل برای دستیابی به فرکانس های بالای رم دانست و تنها با فعال کردن این پروفایل می توان به نتایج خیره کننده دست یافت. برای قدرت دادن به حافظه ها ایسوس از یک مدار تک فاز استفاده کرده است که کارایی آن مشابه فاز iGPU در مدار اصلی است.
کنار اسلات حافظه تعداد 4 نشانگر LED قرار گرفته است که ایسوس نام آن را Q-LED گذاشته است. این ویژگی را می توان عیب یاب سیستم دانست که برای بخش هایی از جمله پردازنده، رم، پردازنده گرافیکی و بوت نشانگری را قرار داده اند تا در صورت بروز مشکل کاربر را از وجود آن با خبر سازند.
کمی پایین تر از سوکت 24 پین برق مادربرد، کانکتور USB 3.1 قرار گرفته است که می توان با استفاده از آن هدر کیس خود را در صورت پشتیبانی کردن، به این کانکتور متصل کرده و از سرعت بیشتر این پورت ها با دسترسی بهتر استفاده کنید.
در اسلات های PCIe شاهد 2 اسلات PCI Express X16 هستیم که چینش آنها یا به صورت X16/X0 است (استفاده از یک کارت گرافیک) و یا X8/X8 است (در حالت مولتی گرافیک) که پیشنهاد می شود با این نوع چینش از یک کارت قدرتمند بجای مولتی گرافیک استفاده کنید. خوشبختانه هر دو اسلات برای دوام بیشتر و تحمل فشار وارد شده از کارت های سنگین، به زره فولادی مجهز شده اند که به افزایش طول عمر و جلوگیری از تخلیه الکترواستاتیک منجر می شود. کاربرانی که از چینش مولتی گرافیک استفاده می کنند می تواند از دو کارت ای ام دی یا دو کارت انویدیا استفاده کنند. در این بین و به دلیل محدودیت فضا 2 اسلات PCI Express 3.0 x1 برای استفاده از قطعات جانبی در نظر گرفته شده است.
ایسوس برای این مادربرد دو اسلات M.2 را در نظر گرفته است که چینش آن یکی از جذابیت های این مادربرد است. یکی از اسلات ها در زیر اسلات PCI Express X16 دوم قرار گرفته است که می تواند ماژول و سالیدهایی تا 80 میلی متر را پشتیبانی کند. اسلات دوم در پشت مادربرد قرار گرفته است و قابلیت این را دارد تا سالید هایی با طول 110 میلی متر را هم پشتیبانی کند.
اگر از خنک کننده های مایع استفاده می کنید یا قصد خرید این نوع خنک کننده ها را دارید، ایسوس در تمام محصولات جدید خود این خنک کننده را پشتیبانی می کند. در بالای اسلات های PCIe تعداد یک کانکتور برای پمپ خنک کننده مایع و در کنار اسلات های رم کانکتور دیگری برای اتصال فن رادیاتور در نظر گرفته شده است.
در سمت راست مادربرد مجموع 6 پورت ساتا 6 گیگابیت در ثانیه استفاده شده است.
پنل I/O شامل ارتباط دانگل شبکه بیسیم، تعداد 2 پورت USB 3.1 از نوع Type-C و Type-A، یک DisplayPort با حداکثر رزولوشن 2304 در 4096 پیکسل و 60 هرتز، یک HDMI با حداکثر رزولوشن 2160 در 4096 پیکسل و 24 هرتز، 2 پورت USB 2.0، پورت PS/2 برای اتصال صفحه کلید و ماوس های قدیمی، تعداد 4 پورت USB 3.0، یک پورت شبکه، تعداد 5 جک 3.5 میلی متری صدا و یک خروجی اپتیکال صدا یا S/PDIF می باشد.
ایسوس کارت صدایی با نام ROG SuoermeFX را در اختیار این محصول قرار داده است. در این کارت صدا شاهد یک مدار خوب همراه با Realtek S1220A و کدک های صوتی با کیفیت بالا هستیم. استفاده از خازن های طلایی Nichicon که این روزها در اکثر مادربردهای بروز دیده می شود، برای فیلتر کردن صدا و جدا کردن ناخالصی ها به همراه آکوستیک کردن آن و از بین بردن تداخل در حجم بالا به کار گرفته شده است که می تواند با ایجاد جلوه های صوتی، گزینه مناسبی برای گیمرها و عاشقان موسیقی باشد. صدای تولید شده از این کارت صدا کاملا مناسب است و با وجود 7.1 کانال بودن و ایجاد حداکثر میزان 115 دسیبل (تا 120 هم ممکن است پیش برود) دیگر احتیاجی به صرف پول اضافه برای خرید کارت صدای جدا نیست. از ویژگی های این کارت صدا می توان به پشتیبانی از DTS و حمایت از هدفون ها به میزان 600 اهم اشاره کرد.
با برداشتن سینک های حرارتی می توان VRM یا مدار فاز قدرت قرار گرفته و چیپ ست مادربرد را مشاهده کرد. این چیپ ست مدیریت پورت های ورودی خروجی همچون USB، SATA، M.2، کارت صدا، شبکه بیسیم، اسلات ها مانند PCI Express x1، بایوس و تغییرات صورت گرفته برای اورکلاک را در دستور کار خود قرار داده است. تغییرات صورت گرفته در چیپ ست Z270 با بهینه سازی های متعددی نسبت به Z170 فعالیت خود را انجام می دهد.
چیپ ست nuvoton nct6793d را می توان در کنار قطعات کارت صدا مشاهده کرد. این عضو از مادربرد قادر به نظارت پارامترهای مهم در سخت افزارهای استفاده شده از جمله ولتاژ، سرعت فن و درجه حرارت است.
TPU واژه ایست که ایسوس از آن برای قدرت بخشیدن به پردازنده استفاده می کند. در این ویژگی مادربردهای ایسوس قادر هستند تا به صورت خودکار شتاب دهنده ای را برای پردازنده در نظر بگیریند تا عملکرد پردازنده به میزان 37 درصد سریع تر از حالت معمولی باشد.
ASMEDIA آمده است تا محدودیت ها در فضای انتقال داده را کاهش دهد. این نسل جدید باعث شده است تا USB 3.1 با رابط PCIe 3.0 X2 بجای PCIe 3.0 X1 پیکره بندی شود. این مورد باعث می شود تا پهنای باند بیشتر را در کنار راندمان بالا در انتقال داده داشته باشید. یکی دیگر از ویژگی های ASMEDIA مدیریت پورت های ورودی است.
تکنولوژی LANGurd را باید گزینه مهمی برای گیمرهایی که بازی آنلاین انجام می دهند دانست. این تکنولوژی با پایداری در ارتباطات و محافظت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی عملکرد بهتری را در اختیار کاربر قرار می دهد.
استفاده از دانگل ارتباط بی سیم یکی دیگر از ویژگی های خوب این مادربرد است. وجود Wi-Fi با دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز باعث شده ست تا کاربر 867 مگابیت در ثانیه را در اختیار داشته باشد (البته این سرعت بسته به عوامل مختلف می تواند متفاوت باشد). همچنین ویژگی MIMO باعث می شود تا چند کاربر به طور همزمان تجربه بهتری را از سرعت بالای اتصال داشته باشند. بلوتوث نسخه 4.1 از دیگر مواردی است که ارتباط با کامپیوتر را به وسیله این دانگل راحت تر کرده است. البته این نکته را هم باید ذکر کنیم که ویندوزهای 7 و 8.1 تنها می توانند از نسخه 4.0 بلوتوث استفاده کنند و برای پشتیبانی از نسخه 4.1 حتما باید بروی سیستم ویندوز 10 را نصب داشته باشید. تمام این موارد در کنار چیپ ست Intel Gigabit باعث شده است تا کاربر نتیجه بهتری را از شبکه خود دریافت کند و بار کمتری را در پردازنده شاهد باشد.
نورپردازی این روزها در اکثر مادربردها دیده می شود و این مادربرد هم از این نورپردازی بی نصیب نمانده است. نورپردازی RGB را می توان تنها در سینک قرار گرفته بروی چیپ ست مادربرد مشاهده کرد.
نرم افزارهای جانبی
سی دی درایوری که به همراه مادربرد است، درکنار درایورهایی مانند اینتل چیپ ست، کارت صدا، شبکه بیسیم و دیگر موارد ضروری، نرم افزارهای جانبی دیگری را هم در نظر گرفته است که نصب آنها می تواند در بهبود عملکرد و بهینه کردن کاررایی سخت افزار ها کاربرد داشته باشد. در نرم افزار های ارائه شده می توانید دمای بخش های مختلف مادربرد، تغییرات در فرکانس BCLK، تغییر در فرکانس پردازنده، کنترل بسیار دقیق فن ها، مانیتورینگ کامل سیستم، کنترل DIGI+، نورپردازی مادربرد با افکت ها و رنگ های مختلف، بهینه سازی سرعت شبکه، تنظیم کامل صدای خروجی و کارت صدا و مانیتورینگ دقیق شبکه در گوشی صفحه مانیتور اشاره کرد.
بایوس
همچون بسیاری از محیط های کاربری بایوس در محصولات موفق، در این محصول هم با رابطی دو وجهه مواجه هستیم که می توان آن را برای کاربران آماتور و دیگری را برای کاربران حرفه ای جداسازی کرد. در رابط آسان که مناسب کاربران غیر حرفه ای است، مواردی همچون مانیتورینگ پردازنده، XMP برای فعال کردن پروفایل رم ها، تغییر عملکرد سیستم با EZ System Tuning و بخش بوت را در اختیار دارید.
و اما در محیط کاربری حرفه ای، شما می توانید گزینه هایی مانند تنظیمات دستی به صورت پیشرفته، تنظیمات برای اورکلاک، فلش کردن بایوس، پروفایل مشخص شده برای اورکلاک، مانیتورینگ و دریافت اطلاعات دقیق از قطعات و مادربرد را داشته باشید. در این بخش کاربر می توان ریز تریم موارد از ولتاژ، فرکانس و فعال کردن بسیاری از گزینه های عملکردی را داشته باشد. هرچند برای تغییرات باید حواستان بسیار جمع باشد تا قطعه ای را از دست ندهید.
نرم افزارهای تست
3D MARK : این نرم افزار را می توان محبوب ترین نرم افزار تست قطعات سخت افزاری عنوان کرد. یکی از مسائلی که نرم افزار مورد نظر را برای تست ها در اولویت قرار می دهد، تاثیر تمام قطعات در نتیجه نهایی است. به طوری که تمام قطعات استفاده شده می توانند در صورت تقویت عملکرد یا نقص در عملکرد نتیجه نهایی این نرم افزار را تغییر دهند هر چند که پردازنده و کارت گرافیک بیشترین نقش را در امتیاز ها بازی می کنند. این نرم افزار دارای تست های متفاوتی است که هر یک می توانند قطعات را به چالش دعوت کنند. اما مجموعه سخت افزار برای انجام این تست ها از 3 گزینه Ice Storm (کمترین میزان استرس به قطعات)، Cloud Gate (استرس وارد شده در حد متوسط) و Fire Strike (بیشترین میزان استرس وارد شده به قطعات) استفاده می کند.
CINEBENCH R15 : نرم افزاری برای تست پردازنده و کارت گرافیک. این نرم افزار پس از تست قطعه مورد نظر امتیازی را بر اساس فریم ثبت شده در ثانیه عنوان می کند. پس از درج امتیاز می توان نتایج به دست آمده از دیگر محصولات را در جدولی مشاهده کرد. در حالت حرفه ای، این نرم افزار می توان پردازنده را به صورت تک هسته ای یا با تمام هسته های موجود بررسی کند. برای امتیاز دهی در بخش کارت گرافیک با پخش ویدیو سه بعدی عملیات امتیاز دهی انجام می شود و می توان از نتیجه به دست آمده به راحتی اطلاع یافت.
AS SSD Benchmark : نرم افزاری برای تست SSD و منبع ذخیره سازی که می توان با آن از سرعت خواندن و نوشتن قطعه و همچنین زمان تاخیر و امتیاز آن مطلع شد. همچنین می توان اطلاعات مختصری از نوع قطعه مورد نظر به دست آورد.
ATTO Disk Benchmark : نرم افزاری برای تست منابع ذخیره سازی با دقت بالا. این نرم افزار بعد از انتخاب منبع ذخیره سازی، قطعه را با حجم های مختلف تست می کند و سرعت خواندن و نوشتن آن را نشان می دهد.
PCMARK : نرم افزاری دیگر از شرکت Futuremark که در سبد خود نرم افزار محبوب 3DMARK را دارد. این نرم افزار با سنجش قدرت سیستم در زمینه مدیا و وب گردی سعی دارد تا امتیازی را در این زمینه به قطعات سخت افزاری استفاده شده بدهد. تست هایی مانند ویدیو چت، سرعت موتور جستجوگر، نرم افزارهای نوشتاری، بازی ها، ادیت کردن عکس ها و ویدیو از جمله این تست ها است. تست ها در این نرم افزار با دو روش انجام می شود که شامل HOME ACCELERATED و WORK ACCELERATED هستند.
AIDA64 : نرم افزاری که می تواند به راحتی تمام قطعات سیستم شما را شناسایی کند و آنها را مورد آزمایش قرار دهد. تست هایی که با این نرم افزار گرفته می شود از صحت و دقت بالایی برخوردار است که می توان گزینه هایی مانند سرعت ماژول های رم، امتیاز پردازنده، کارت گرافیک و منبع ذخیره سازی را عنوان کرد. البته ما در این بخش تنها ماژول ها را به دست این نرم افزار می سپاریم.
CPU-Z: نرم افزاری محبوب برای دریافت اطلاعات پردازنده و رم ها که دارای تستی برای پردازنده است.
بازی ها
سیستم تست :
پردازنده Intel Core i7 7700k : یکی از بهترین گزینه ها برای انجام تست ها و بازی ها این پردازنده است. از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری، 4 هسته و 8 رشته موازی، فرکانس کاری 4.2 گیگاهرتز و مقدار 8 مگابایت برای کش اشاره کرد. عملکرد بی نظیر این پردازنده آدرنالین خون کاربر را به بالاترین حد خود می رساند. پردازنده مورد نظر را شرکت خوش نام دانش و فناوری مازستا یا DFM به دفتر مجله سخت افزار هدیه داده اند تا سیستم تست مجموعه بی نصیب از این پردازنده نماند.
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC: این کارت گرافیک انویدیا از ام اس آی با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5، فرکانس حافظه تا حداکثر 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 8 پین و سیستم خنک کننده کارآمد گزینه مناسبی برای گیمرها است. کارت گرافیک GTX 1060 گزینه خوبی برای کاربرانی است که می خواهند در رزولوشن 1080 پیکسل بازی ها را اجرا کنند. اینن کارت می تواند در این رزولوشن حتی در حداکثر تنظیمات هر بازی، به خوبی جوابگوی نیاز شما باشد.
حافظه G.Skill Trident Z : این سری از حافظه های جی اسکیل برای دست یابی به فرکانس بالا بهینه شده است. از ویژگی های حافظه استفاده شده می توان به 2 ماژول 8 گیگابایتی از نوع DDR4، حداکثر فرکانس کاری 3600 مگاهرتز در صورت فعال کردن پروفایل XMP، پشتیبانی از پروفایل XMP 2.0 و زمان تاخیر 16 اشاره کرد. این حافظه ها عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده اند. البته باید خاطر نشان شویم که این ماژول ها از جی اسکیل تایوان به دست وب سایت سخت افزار مگ رسیده است.
منبع تغذیه GREEN GP1350B-OC : محصولی با استاندارد 80PLUS SILVER و عملکردی مناسب. منبع تغذیه مورد نظر از زیر مجمو عه های کمپانی نام آشنای CWT است. از ویژگی های این منبع تغذیه می توان به 2 مدار مجزا 750 وات، مصرف بهینه انرژی در حالت آماده به کار، استفاده از خازن های جامد ژاپنی در مدار DC-DC، استفاده از خازن های الکترولیت ژاپنی Nippon Chemi Con با تحمل حرارت 105 درجه سانتی گراد، استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز کم و بسیاری از موارد دیگر که می تواند برای کاربران سخت گیر انتخاب خوبی را به همراه داشته باشد.
منبع ذخیره سازی ADATA SX8000 : مدل مورد استفاده با ظرفیت 128 گیگابایت. اس اس دی مورد نظر با سرعت بسیار بالا و تکنولوژی هایی مانند 3D NAND Flash، سرعت انتقال فوق بالا از طریق رابط PCIe Gen3x4، پروتکل NVME نسخه ۱٫۲، فناوری SLC Caching وDRAM Chache Buffer، موتور تصحیح خطای پیشرفته LDPC ECC و ۵ سال گارانتی تعویض از مزیت های این حافظه پر سرعت است. این حافظه سالید دارای سرعت نوشتن 2500 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 1100 مگابایت در ثانیه است. اس اس دی مورد نظر از شرکتآونگ برای سیستم تست دفتر سخت افزار مگ تهیه شده است.
خنک کننده GREEN GLACIER 240 : واتر کولری با ساختار و قیمت مناسب. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 240 میلی متری، استفاده از دو فن 12 میلی متری، واتر پمپ قدرتمند با 7000 دور در دقیقه و 10000 هزار ساعت عمر مفید، واتر بلاک کاملا مسی و فن هایی با نویز کم و طول عمر بالا اشاره کرد.
9.1امتیاز9.6عملکرد8.1طراحی9.2سرعت انتقال9ساختار9امکانات9صدا9.5نرم افزار9.1ارزش خرید
سلام دوست عزیز
هر دو اسلات اصلی هستند و بر اساس اطلاعات وب سایت ایسوس به صورت مستقیم از چیپ ست اینتل Z270 تغذیه می شوند. در خصوص حذف شدن پورت های ساتا نیز چنین موضوعی صحت ندارد و تعداد پورت های ساتا (6 عدد) در بین بسیاری از سازندگان متداول است.
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت سخت افزار مگ
من سوالی داشتم اونم اینه که کدوم اسلایت از m.2 ها که یکی پشته برده و دومی جلوی برد اسلایت اصلی m.2 هست که اگه ازش استفاده بشه باعث از کار افتادن ساتا ها نمی شه رو می خواستم بدونم.چون یکی از m.2 ها تحت pci 4 مسیری پردازنده کار می کنه دومی تحت نظر چیپ ست که اگه استفاده شه باعث حذف شدن دو یا چند پورت ساتا می شود.
باتشکر از سایت خوبتون
سلام دوست عزیز
برای این پردازنده نیازی به این مادربرد نیست برای این مدل شما باید از یک پردازنده با قابلیت اورکلاک استفاده کنید
سلام میخاستم بدونم این مادربورد با core i3 7100خوب مچ هستند مشکل گلوگاه پیش نمیاد؟
مرسی از بررسی اقای مظفری .
واقعا مادربردی پر از مخلفات کاربردی و قدرتمنده ! مثل یک پیتزای پپرونی با قارچ و گوشت و پنیر اضافه و کلی فلفل قرمز!
پیشنهاد خرید به همه دوستان که M.ATX در اولویت خریدشون هست .سیستمهای اداری یا خانگی جهت کاربرد گرافیک و پردازش سنگین رو هم به راحتی جوابگو هست .