برخی از کاربران گوشی های 5 تا 5.5 اینچ را برای خوش دست بودن و راحتی کار انتخاب می کنند و برخی دیگر فبلت ها را گزینه بهتری برای کار خود می دانند. مهم نیست که دیگران چه محصولی را انتخاب کرده اند مهم این است که قبل از خرید هر محصولی نیاز های خود را بشناسید و بعد اقدام به خرید کنید. با شناختن هدف و نیاز خود انتخاب ها محدود تر می شوند و محصول مورد نظر را راحت تر می توانید تهیه کنید. سونی همچون دیگر کمپانی های تولیدکننده گوشی های هوشمند، محصولاتی با صفحه نمایش بزرگتر از 5.5 اینچ را در سبد خود قرار داده است. این نوع محصولات برای وب گردی، بازی و دیدن فیلم عملکرد بسیار جذابتری را برای کاربران رقم می زنند. همین جذابیت فبلت ها باعث شد تا فروش تبلت ها بسیار تحت تاثیر قرار گرفته و با سقوط چشمگیری روبرو شوند. پس اگر به دنبال خرید فبلت هستید این بررسی را از دست ندهید.
معرفی
در سال 1946 شرکتی به وجود آمد که با ایده های جالب و نوآورانه خود به سرعت راهش را در بازار ها پیدا کرد. بلند پروازی های این شرکت تمامی نداشت به طوری که مدام با سیاست های بسیار ماهرانه و ایده های خلاق بیشتر همگان را شگفت زده می کرد، اما این تازه اول راه بود. 12 سال پس از تاسیس شرکت باید نامی بین المللی برایش انتخاب می شد، اما نامی که می بایست هم تلفظ ساده ای برای زبان های مختلف داشته باشد و هم کاملا جدید و بکر باشد. در سال 1958 شرکت سونی خود را با این اسم به جهانیان معرفی کرد. این شرکت با گستردگی بسیاری که برای خود به وجود آورده بود، دارای زیر مجموعه های بسیاری شد که می توان به عنوان مثال واکمن، آلفا، سایبرشات، وایو، اکسپریا، براویا و پلی استیشن را نام برد. این شرکت جدا از تولید سیستم های صوتی و تصویری، بازی، عکاسی، کامپیوتر و گوشی های همراه، توانست به دنیای سینما راه پیدا کند و با خرید کلمبیا پیکچرز (سونی پیکچرز اینترتینمنت) توانست خود را تبدیل به هیولایی شکست ناپذیر کند. همین موضوع باعث شد تا بسیاری از کاربران در سراسر جهان به این نام اطمینان کنند و آن را بهتر از بهترین بدانند. هرچند در دهه اخیر چنان رقابت در این بازار ها داغ شده است که دیگر نمی توان با انتخاب نام سونی احساس کرد که صاحب بهترین محصول شده ایم.
نمای بیرونی
جعبه این محصول کاملا محافظه کار طراحی شده است و هیچ تصویرگری جز نشان سونی و اکسپریا بروی آن دیده نمی شود. این جعبه با رنگ سفید و نوشته های مشکی رنگ و نشان حرف X فرقی با جعبه برادر خود یعنی XA ندارد. تنها فرق این جعبه را می توان در نوشته ULTRA بروی بدنه آن اشاره کرد
طراحی وساختار
با باز کردن جعبه، گوشی XA ULTRA را که در رده سنگین وزنان کار می کند را بیرون می آوریم. قبل از بررسی گوشی، سری به محتویات داخل جعبه میزنیم که البته مورد خاصی در آن مشاهده نمی شود و تنها به یک شارژر ساده با توان نه چندان بالا و کابل USB بر خوردیم. گوشی را در دست می گیریم و برچسب های موجود بروی آن و پشت آن را جدا می کنیم. در هر محصولی دو حس وجود دارد که یکی در برخورد اول اتفاق می افتد و باعث می شود سریعترین حسی که به محصول پیدا می کنید را مرور کنید و دومی با استفاده مکرر از محصول به دست می آید که البته هر دو به نوعی درست هستند. در اولین برخورد و لمس این گوشی ممکن است با خود بگویید: خُب ظاهرش که زیباست، لبه های صفحه نمایش هم که جذاب است، کمی دوربین ثانویه بزرگتر از تصوراتم بود، سنگین هم هست. بعله کاملا درست است با اولین برخورد همین موارد بیشتر ذهن را درگیر خود می کنند. سونی برای جذابیت بخشیدن به سری XA، مدل اولترا را وارد بازار کرد که از مهمترین تفاوت ظاهری آن با برادر خود می توان به صفحه نمایش 6 اینچ در مقابل 5 اینچ، نسبت صفحه نمایش به بدنه بهتر 76.6 درصد در مدل اولترا و 71.8 در مدل معمولی، لنز بسیار بزرگ جلو در مدل اولترا و وزن 202 گرم در مقابل 137 گرم اشاره کرد. البته موارد ذکر شده تنها مربوط به ظاهر و در دست بودن گوشی بود. سونی برای محصول خود 3 رنگ را در نظر گرفته است که عبارت است از سفید، مشکی مات و زرد لیمویی که هر سه رنگ از جذابیت بصری مناسبی برخوردار هستند.
زمانی که این فبلت را در دست می گیرید از بزرگ بودن آن حس کاملا مثبتی ندارید ولی کیفیت ساخت و چهره آن مطمئناً شما را مجذوب خودش می کند. این گوشی با وجود ابعاد بدنه 8.4×79×164 میلی متر، حس پایداری بالایی را در ذهن مخاطب پرورش می دهد و آن هم تنها به دلیل استفاده از جنس بدنه مناسب است که باعث می شود سطح استحکاکی خوبی را با دست مخاطب ایجاد کند. در نمای جلویی می توان لنز بزرگ دوربین ثانویه، فلاش دوربین، سنسورهای مجاورتی، نشان سونی، اسپیکر مکالمه، صفحه نمایش بدون حاشه که تقریبا منحنی است و حاشیه پهن بالا و پایین را مشاهده کرد.
در نمای پشت مانند گذشته با محافظه کاری سونی طرف هستیم به طوری که در این نما تنها لنز دوربین، فلاش دوربین، نشان اکسپریا و NFC را بروی قابی که دسترسی کاربران عادی را به باتری محدود کرده است می بینیم .
فریم دور گوشی با ساختاری مناسب و ظاهری خوب توانست نظر ما را به خود جلب کند اما همیشه یکی از بحث هایی که در مورد محصولات سونی بوده، نوع قرارگیری دکمه ها در فریم دور گوشی است. گروهی از کاربران بر این اعتقاد هستند که کار سونی مثبت است و می توان به راحتی از دکمه ها استفاده کرد و اما گروه دیگری از کاربران این نظر را دارند که نمی توان به راحتی از این دکمه ها استفاده کرد. اگر راست دست باشید می بایست با انگشت شصت با دکمه های بغل کارکنید، که اگر اینطور باشد کمی باید به خود زحمت بدهید مگر آنکه در موقع کار کردن دکمه شات را فراموش کنید و تنها با دکمه پاور و کنترل حجم صدا کار کنید. در زمان عکاسی برای نتیجه بهتر می خواستیم از سه پایه و گیره مخصوص موبایل برای این کار استفاده کنیم که با درگیری دکمه ها با گیره مواجه شدیم که عملا کار عکسبرداری با این نوع گیره ها را برای ما نا ممکن ساخت و از خیر آن گذشتیم!. در لبه سمت راست می توان شاهد دکمه پاور، دکمه کنترل حجم صدا و دکمه عکسبرداری بود، در لبه فوقانی جک 3.5 میلی متری صدا به همراه میکروفون و در لبه زیرین اسپیکر، پورت Micro USB و میکروفون با قابلیت حذف صدا های اضافه، در لبه سمت چپ درگاهی که با باز کردن آن می توان به قسمت سیم کارت و کارت حافظه جانبی دسترسی پیدا کرد، قرا گرفته است .
سخت افزار
برخلاف ظاهر جذاب در این محصول شاهد سخت افزار قدرتمند نیستیم و می توان این فبلت را کاملا میان رده حساب کرد. با وجود رقبای بسیاری که در بازار وجود دارد کار سونی در این مرحله کمی سخت می شود. سونی برای این محصول از پردازنده مدیا تک MT6755 Helio P10 استفاده کرده است که از 8 هسته پردازش با آرایش 4 هسته 2 گیگاهرتزی و 4 هسته 1 گیگاهرتزی بهره می برد. این پردازنده با معماری ساخت 28 نانومتری ساخته شده است و می تواند از رم های LPDDR3 و فرمت H.264/265 پشتیبانی کند. پردازنده گرافیکی در XA ULTRA مدل Mali-T860MP2 است که با فرکانس 700 مگاهرتز آمده است تا در کنار پردازنده و 3 گیگابایت رم، عملیات پردازشی را انجام دهند. حافظه داخلی استفاده شده بروی این گوشی برابر با 16 گیگابایت است که در کنار شیار کارت حافظه، کاربر را تا 256 گیگابایت همراهی می کند. از دیگر ویژگی های سخت افزاری می توان به استفاده از شبکه بیسیم با استاندارد 802.11 a/b/g/n با نهایت سرعت 150 مگابیت در ثانیه، بلوتوث نسخه 4.1، NFC، رادیو و باتری 2700 میلی آمپری اشاره کرد. این باتری توانایی 558 ساعت در حالت آماده به کار و 13 ساعت مکالمه در شبکه 2G، 708 ساعت حالت آماده به کار و 12 ساعت مکالمه در شبکه 3G و 65 ساعت پخش مداوم موسیقی را دارد. البته در کل ممکن است عملکرد باتری کاربر را مجبور سازد تا همراه خود شارژر یا پاوربانکی را حمل کند.
عملکرد
عملکرد سخت افزاری این محصول کاملا در حد و اندازه پولی که پرداخت کرده اید هست. اگر دوستتان یک پرچمدار در دست دارد، فریب ظاهر XA ULTRA را نخورید و به هیچ عنوان با آن مقابله نکنید زیرا امتیازات به دست آمده نشان می دهد که این محصول تنها توان رقابت با هم گروهان خود را دارد و کاملا هم منطقی است ولی نسبت به پرچمداران امسال عملکردی گاه در حد یک/سوم آنها را دارد. البته اصلا نا امید نشوید زیرا همین توان موجود برای راضی نگه داشتن شما کافی است حتی اگر گیمر باشید.
صفحه نمایش
صفحه نمایش در نظر گرفته شده برای این محصول با ابعاد 6 اینچ و رزولوشن 1080×1920 پیکسل یکی دیگر از تغییرات صورت گرفته نسبت به مدل کوچکتر خود است. این صفحه نمایش که از نوع IPS LCD است قابلیت نمایش 367 پیکسل در هر اینچ را داراست. یکی از نکاتی که ممکن است قابلیت لمس این صفحه نمایش را کمی ضعیف نشان دهد، برخورداری از تنها 4 لمس همزمان است که برای عاشقان بازی ممکن است کمی ناخوشایند باشد. دقت و صحت رنگ در این صفحه نمایش مناسب است البته بهترین نیست ولی اگر سخت گیر هستید می توانید با وجود موتور تصویر، رنگ ها را کمی تغییر دهید. نهایت روشنایی این صفحه نمایش و نهایت کنتراست آن به ترتیب برابر با 530 شمع در متر مربع و 1070 به 1 است. با این وجود نمایش مناسبی را در این صفحه نمایش شاهد هستیم که در ابعاد بزرگ آن کاربر را از خرید خود کاملا راضی نگه می دارد. زاویه دید از مواردی است که همگان با شنیدن نام IPS به تجلیل از آن می پردازند، در این محصول زاویه دید مناسب است و می توان در هر زاویه ای به صفحه نمایش نگاه کرد اما تصمیم گیری نهایی را می گذاریم بر عهده خودتان .
دوربین
در این قسمت است که سونی تمام تلاش خود را کرده است تا این محصول را متفاوت از رقیبان خود کند و آن هم بخشی نیست جز دوربین. استفاده از دوریبن اصلی 21.5 مگاپیکسل و دریچه f/2.2 با ویژگی هایی همچون سایز سنسور1/2.4 اینچ، فوکوس لمسی، تشخیص چهره، HDR، پانوراما و فیلم برداری با کیفیت 1080 پیکسل (30 فریم در ثانیه) از موارد کاملا چشمگیر است. اما این تازه شروع ماجرا است. دوربین ثانویه در نظر گرفته شده در این محصول از نوع 16 مگاپیکسل و دریچه f/2.0 با سنسوری 1/2.6 اینچ، فوکوس خودکار، لزگیر اپتیکال و فلش، دیگر جایی برای گلایه باقی نمی گذارد. یکی از ویژگی های بارز محصولات سونی ثبت سریع لحظه ها با وجود دکمه مکانیکی شاتر است. با فشردن این دکمه وارد محیط عکسبرداری می شویم که که کمی کاربر را در اولین برخورد گیج می کند اما بعد از مدت کمی به آن عادت می کنید و می توانید تنظیمات مورد نظر را به سرعت انجام دهید. تفاوت عکس ها در حالت های مختلف با تغییرات جالبی همراه است. به ساده ترین بیان اگر بخواهیم بگوییم این است که اگر از عکاسی سر رشته ای دارید بهتر است با تنظیمات دستی ثبت خاطره کنید، اگر تنظیمات دستی برایتان سخت است ولی به دنبال عکسی جذاب هستید حالت HDR را فعال کنید اما اگر سرعت عمل برایتان مهم است تنها دکمه شاتر را فشار دهید و به هیچ تنظیمی دست نزنید.
عملکرد هر دو دوربین را با نکاتی در زیر برایتان مطرح می کنیم :
* عکاسی در روز با جزئیات بسیار خوب انجام می شود.
* رنگها در هر دو دوربین به خوبی نمایش داده می شوند.
* سایه ها تنها در حالت HDR بازیابی بهینه ای دارند.
* لرزشگیر اپتیکال در دوربین ثانویه بسیار کارآمد است.
* عکسبرداری در شب با نویز همراه است و جزئیات در آن به خوبی خود را نمایش نمی دهد.
نمونه عکس
رابط کاربری دوربین
رابط کاربری
سونی در این محصول از اندروید 6 استفاده کرده است که به زودی با ارائه اندروید 7 قابلیت بروزرسانی برای این گوشی هم فراهم می شود. ظاهر این رابط کاربری تفاوتی با دیگر محصولات این شرکت ندارد ولی همچنان با آرایشی جذاب و آیکون های زیبا در آن طرف هستیم که به لطف اندروید 6 کارایی آن بسیار خوب و کاربر پسند است .
در بخش شماره گیری با توجه به ابعاد صفحه نمایش دکمه ها کمی بالا هستند و بهتر است از حالت یک دست برای این قسمت استفاده کنید .
صفحه کلید مجازی محصول SwiftKey است که بسیاری از کاربران آن را می شناسند و از عملکرد و دقت آن شناخت دارند .
نرم افزار موسیقی کاملا ساده است اما می توان در آن تنظیمات مورد نظر را برای دسترسی آسان تر و یا تنظیم اکولایزر در نظر گرفت. همچنین بیشترین میزان صدای این محصول برابر با 82 دسیبل است که عدد قابل قبولی برای این بخش به حساب می آید .
در بخش نوار اعلانات و تنظیمات کمی زمان میبرد تا کاربر به این بخش عادت کند. در این بخش می توان برای تسریع در عملکرد شخصی سازی هایی را در نظر گرفت یا به سرعت به بخش منوی تنظیمات مزاجعه کرد و یا پروفایل مجزایی رابرای هر فرد در نظر گرفت (مثلا پروفایل والدین یا پروفایل فرزند خانواده) .
منو تنظیمات کاملا ساده است و همه چیز در دسترس کاربر قرار دارد تا به سرعت به گزینه مورد نظر مراجعه کند .
تنظیمات نور و رنگ برای راحتی کار با صفحه نمایش یا جذابیت بیشتر رنگ های به نمایش درآمده .
به علت صفحه نمایش بزرگ قابلیت کار کردن با یک دست در تنظیمات این محصول وجود دارد که با فعال کردن آن کار کردن با گوشی راحت تر می شود .
رقبا
Lenovo Vibe X3-C70 : + ساختار خوب بدنه، صفحه نمایش مناسب، باتری پرقدرت، دوربین اصلی با عملکرد مناسب، صدا واضح و خوب، حسگر اثر انگشت
– قیمت بالاتر از رقیب، پردازنده نچندان قدرتمند
Huawei Ascend Mate7 : + ساختار مستحکم بدنه، صفحه نمایش مناسب، باتری بسیار پر قدرت، حسگر اثر انگشت، حافظه داخلی مناسب
– دوربین ضعیف، نسخه قدیمی سیستم عامل
بررسی عالی و خوبی بود ممنون:-bd