ماشینِ هواپیما – خودرو قطار – کامیونِ اتوبوس!
آیا به نظر شما این واژههای مضحک، معنایی دارند؟
مسلما خیر. به هیچ وجه. مگر آنکه از زبان یک کودک یک ساله تازه زبان باز کرده بیان شده باشند. این ترکیب ها معنایی ندارند و تلاش کودک بیاطلاع و بیسواد را برای اشاره به یک شیء نشان میدهد.
دقیقا به همین صورت، وقتی ما واژه “هارد SSD” را بیان میکنیم و یا مینویسیم، صرفا نشان دهنده اوج بی سوادی فنی و بی اطلاعی کامل بیان کننده و یا نگارنده آن است.
موضوع این مقاله آموزش نام صحیح اس اس دی SSD است و امیدواریم با فرهنگ سازی صحیح فنی بتوانیم از به کاربردن واژه بی معنا و نامانوس هارد اس اس دی، چه در گفتار و چه در نوشتار، جلوگیری کنیم. همانطور که اطلاع دارید حافظه در کامپیوتر انواع مختلفی دارد. از سطوح مختلف حافظ کش Cache در پردازنده CPU گرفته تا حافظه موقت رم RAM و در آخرین مرحله، حافظه ذخیره سازی دائمی کامپیوتر، قطعاتی مانند هارد دیسک HDD و اس اس دی SSD.
هارد دیسک به چه معناست؟
Hard Disk Drive که آن را به صورت مخفف HDD مینامند، به معنای درایو دیسک سخت است که آن را “هارد دیسک” صدا میکنیم. این قطعه کامپیوتر شامل یک موتور الکترومکانیکی است که به وسیله آن یک دیسک یا صفحه مغناطیسی دایره ای شکل به نام پلاتر به گردش در میآید و همزمان یک سوزن یا به اصطلاح هد مغناطیسی وظیفه خواندن و نوشتن اطلاعات را بر روی دیسک سخت بر عهده میگیرد. واژه “هارد” به معنای سخت به دیسک داخلی این قطعه اشاره دارد و منظور دیگری را نمیرساند.
اس اس دی به چه معناست؟
Solid State Drive که آن را به صورت مخفف SSD مینامند، به معنای درایو حالت جامد (غیر متحّرک) است که در فارسی باید آن را به همین شکل یعنی اس اس دی و یا حافظه اس اس دی نامید. به دلیل آنکه، برعکس هارد دیسک، هیچ بخشی از اجزای اس اس دی حرکت مکانیکی ندارد – پس حرکتی ندارد، آن را درایو حالت جامد، یا بهتر است بگوییم درایو “غیر متحّرک” نامگذاری کرده اند.
حافظه اس اس دی، فاقد دیسک سخت است و به همین دلیل از نظر فنی، علمی، عقلی و اخلاقی، استفاده از واژه هارد برای آن کاملا نادرست، بی معنا، بی جا، مضحک و از سر تا پا غلط است.
تفاوت فیزیکی هارد دیسک و اس اس دی در چیست؟
همانطور که اشاره شد، حافظه هارد دیسک از مواد مغناطیسی برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده میکند، اما حافظه اس اس دی، برای خواندن و نوشتن از میکرو چیپ بهره میبرد.
چیپ یا تراشه، از جنس مواد نیمه رسانا Semiconductor است، و این نوع مواد زیر مجموعه فیزیک حالت جامد هستند. در الکترونیک، حالت جامد به مدار یا وسیلهای گفته میشود که کاملاً از اجزای جامد ساخته شده و حرکت الکترونها و یا دیگر حاملان بار در بستر مواد جامد صورت میگیرد. ترانزیستور، ریزپردازنده، دیود نورانی و تراشه مثالهایی از تجهیزات الکترونیکی حالت جامد هستند.
به همین دلیل اس اس دی را درایو حالت جامد مینامند، چرا که فاقد اجزای متحرک است و از چیپ به جای دیسک سخت مغناطیسی برای ذخیره سازی استفاده میکند.
نداشتن دیسک سخت و نداشتن اجزای حرکتی باعث میشود حافظه SSD در برابر ضربه مقاوم باشد، سرو صدا نداشته باشد و دمای کاری آن نسبت به هارد دیسک، کمتر باشد.
نتیجه گیری:
حافظه اس اس دی، هارد نیست.
اس اس دی در درون خود هارد ندارد.
اس اس دی هیچ ربطی به هارد دیسک ندارد.
“هارد” هیچ جایگاهی در ساختار اس اس دی ندارد.
استفاده از واژه بی معنای “هارد SSD” صرفا فقدان دانش فنی (بی سوادی) ما را نشان میدهد.
بنابراین هموطن یاد بگیرم اشتباه ننویسیم و اشتباه نگوییم و عین نوبها داخل گوگل هی سرچ نکنیم هارد SSD!!
واژه هارد رو همزمان با اس اس دی به کار نبریم!
به جای آن میتوانیم از واژههای صحیح زیر استفاده کنیم:
حافظه SSD
درایو SSD
اس اس دی
درایو حالت جامد
قدرت اپل در طراحی چیپ های آرم، اینتل رو با خاک یکسان کرد
مقاله مفیدی بود آرمین جان اما تا زمانیکه فروشگاه های انلاین و شناخته شده از واژه هارد اس اس دی استفاده میکنند متل فروشگاه انجمن همسایه.کمی سخته جا انداختن اصل موضوع این مقاله و شاید نشدنی چراکه سروکاره کاربران بیشتر با این نوع فروشگاها هست تا سایت عمومی سخت افزار
با توجه به تیم تخصصی که دارند استفاده از واژه هارد اس اس دی عجیب هست
رضا جان دقیقا همینطوره، دلیل این موضوع که – علیرغم داشتن تخصص فنی میان از “هارد اس اس دی” استفاده میکنند، اینه که در آنالیز سرچ گوگل، ایرانی ها از این واژه بیشتر استفاده میکنند برای همین اونا برای اینکه سایتشون توی نتایج گوگل بالاتر بیاد، حاضرن غلط بنویسند اما بالاتر باشن.
با سلام
توجه داشته باشیم هارد به معنی سخت و به تعبیری جامد هم میتواند تفسیر شود که در این حالت در زبان محاوره برای راحتی شاید بتوان از واژه هارد برای SSD هم استفاده کرد. ولی شایسته بود اسمی بهتر از درایو حالت جامد برای SSD ترجمه و استفاده شود. باتشکر فراوان
والا هارد به هیچ تعبیری جامد (Solid) نمیشه، زبان رو که نمیتونیم بازتعبیر کنیم!
دوست عزیز من صحبت شما رو درک می کنم، و برای من، خودم درایو “غیر متحرک” رو بیشتر از درایو جامد دوست دارم و از این دوتا بیشتر و بهتر همون اس اس دی خالی رو بیشتر میپسندم. منتها یک بحث درک عمومی مفهوم از یک لغت در زبان فارسی داریم یک بحث فنی درک یک لغت در علم داریم.
در متن هم یه کوچولو توضیح دادم. داستان جامد اطلاق کردن به این حافظه از جایی شروع میشه که، گمونم کتاب شیمی تو مدرسه خونده باشیم، جامدات بر دو نوع بودن، جامدات بی شکل – جامدات بلوری.
جامدات بلوری بر 4 نوع بودن: کوالانسی، مولکولی، یونی، فلزی. حالا ماده سیلیکن، در دسته “جامدات کوالانسی” یا بهتره بگیم جامدات با پیوند شبکه کوالانس قرار داره. حالا، مکانیسم ذخیره سازی اس اس دی بر پایه چیپ (تراشه) است که از سیلیکن – که در دسته همین جامدات کوالانسیه قرار داره. حالا از شیمی بیاییم بیرون، بریم توی فیزیک، زیر شاخه الکترونیک: الکترونیک جامدات به مدار یا وسیلهای گفته میشود که حرکت الکترونها درونش در بستر مواد جامد صورت میگیره. مثل چیپ، که تو دل اس اس دیه.
اینو داشته باش – برگردیم سراغ هارد دیسک که از مغناطیس برای ذخیره سازی استفاده میکنه. احتمالا مخترع SSD پیش خودش گفته هارد از مغناطیس استفاده میکنه، من نام درایو حالت جامد Solid State رو میگذارم تا تمایزی باشه با حالت مغناطیسی هارد دیسک. چون مکانیسم اس اس دی مبتنی بر الکترونیک جامداته، همچنین کلمه Solid به غیر از واژه جامد، معنی ثابت (غیر متحرک) رو هم تدایی میکنه که بر خلاف هارد دیسک که اجزای حرکتی داره، تضاد آشکاری رو ایجاد میکنه.
تضاد اینطوری میشه: مکانسیم مغناطیسی و اجزای متحرک در برابر الکترونیک جامد و اجزای ثابت (غیر متحرک)
قبول دارم در فارسی واژه “درایو حالت جامد” در مفهوم چنین تضادی رو به درستی القا نمیکنه، به همین خاطر، بهتره ترجمه نکنیم و همونطوری که به هارد دیسک میگیم هارد دیسک و این واژه کاملا فارسی شده است، بهتره SSD هم خارجیشو بگیم اس اس دی که اینم در فارسی به همین شکل پذیرش بشه.
خلاصه می گفتی بهتر نبود 😀 زیادی علمی شد
اس اس دی همون خازن هست خازن یک فضای حالت عادی هست که بار اضافی از منبع تغیه باعث میشه یک سمت الکترون زیادی جمع بشه و هاردیسک مثله تغییر جهت دادن قطب مغناطیسی هست که توی آهنربا اتفاق می افته قطب منفی مثبت جذب می کنه و برعکس صفحه با یه سری مواد درست میشه که حالت مغناطیسیُ حفظ می کنه
شارژ کردن خازن نیاز به هیچ قطعه مکانیکی نداره فقط نیاز به یک مدار کنترول کننده داره این تأیین می کنه که هر خازن چه میزان شارژ بشه ده الکترون بیست الکترون سی الکترون و غیره و به میزان الکترونیکی که عبور میده داده مشخص میشه و هاردیسک که از اسمش مشخصه یک دیسکی هست که می چرخه و یک میله که نوکش آهنرباس واسه ذخیره سازیُ خواندنُ نوشتن و پشتش یک آهنربا واسه چپُ راست کردنش هست
—
فلش ها اس اس دی ها و میکرو اس دی همشون مثله هم کار می کنن از اندازه کوچیکشون تعجب نکنید که به اندازه یک بند انگشت شدن و فضای یک نیم ترابایت تا یه حدی میشه کوچیکشون کرد و پردازنده های ها کامپیوتر هم تا یه حدی میشه کوچیک کرد از یه حدی که بگذره یه سری مشکلات بوجود میاد که بحث کوانتومی من علمشو ندارم قانون مور آخرای عمرشه
یک حافظه اس اس دیُ به اندازه دویست ترابایت هم میشه زد به اندازه همون حافظه های اس اس دی 1 ترابایتی که توی بازار میبینید
بنظر شخصی خودم از خیلی وقت پیش باید اس اس دی ها جایگزین هاردیسک ها میشدن چون مشکلات هاردیسک بیشتر از اس اس دی هست اما خوب انقدر عالی و بی نقص درستشون می کنن که اکثرا(چون اطلاعی راجبشون ندارن) فکر می کنن هاردیسک بهتر از اس اس دی هست هرچی نباشه سال های زیادی بازارو گرفته اما در اصل هزینه تولیدش بیشتر از اس اس دی هست و از طرف دیگه هم اس اس دی چون سرعت خیلی زیادی نسبت به هاردیسک داره یه سری …. به خطا اقتصاد دان های شرکت ها گفتن خوب یا well well well بهونه ی خوبی هست برای گران فروشی و پول ملتُ به جیب زدن
اما الان دیگه پیشرفت بازی ها جوری شده که نیاز مبرم حس میشه دیگه چه بخوان چه نخوان وقت جایگزینی رسیده
که کمکم داره جایگزین میشه
دوست عزیز کی فکر میکنه هارد بهتر از ssd هست اونو به من نشون بده
قدیما کلی بحث راجب خرابی هادیسک و اس اس دی بود سره همین موضوع خیلی ها فکر می کردن هاردیسک ایمن تر هست یا نکنه من توهم زدم که از اینجور بحثا بود
هاردیسک ایمن تر نیست بلکه بی نقص تر نسبت به اس اس دی ها ساخته میشد
من تو نظرات بعضی ها می دیدم که به نگه داری اطلاعات روی اس اس دی اطمینان کمتری نسبت به هاردیسک داشتن
الان دیگه خیلی وقته گذشته از این حرفی که میزنم
اصن نه هاردیسک نه حافظه اس اس دی بلکه انبارَم میکرواسّدیسک
شامل همه ی موارد میشه
اینکه نوشتید پردازنده CPU یا حافظه موقت ram ( که در واقع تکرار پیاپی یک واژه هست) به قول شما یعنی «اوج بی سوادی و نا آگاهی»؟؟!! گوشزد ایرادهای گفتاری و نوشتاری از طرف کارشناسان فنی باید به زبانشناسان و آگاهان حوزه ادبیات واگذار بشه و اینکه شخصی با کشف یک نکته از سر ذوق زدگی دست به انتشار یک مطلب با لحنی ناپخته کند هیچ کمکی به آگاه سازی عموم نمیکند.
دوست عزیز،
ذوق رو شما کجا مشاهده کردید نمیدونم ولی متن کاملا جدی است.
برای آگاه سازی سطوح مختلفی وجود داره. سطح اول میتونه صرفا بیان باشه، وقتی کار ساز نبود سطوح دیگری از آگاه سازی میتونه در دستور کار قرار بگیره. وقتی موضوع داره به مراحل خطرناک میرسه دیگه باید تلنگر زد.
ضمن اینکه این ایراد گفتاری نیست که زبان شناس بخواد – بلکه یک ایراد کاملا فنی است و اینکه این مطلب کمکی به آگاه سازی بکند یا نکند، ما به عنوان رسانه رسالتمون رو انجام میدیم. بقیه اش دست ما نیست.
حالا این مطلب چه مشکلی برای شما ایجاد کرده که اینقد شدید در مقابلش جبهه میگیری! حرف غلطی زده؟ همین الان میتونی بری فروشگاه معروف قطعات کامپیوتر ببینی با این همه سابقه اسم این قطعه رو چی نوشته
درود و سپاس برای اگاهی رسانی اقای ابیشی
خواهش میکنم آقا پیمان عزیز
عالی
اینهمه عصبانیت . برای یک کلمه . خب عموم مردم نمیدونن جریان چیه . برای اینکه بهشون یادآور بشه که منظور همون فضای ذخیره سازی انبوه هست از کلمه هارد استفاده میشه . حتا برای گوشی هم میگن . هرچند لفظی هست که به غلط جا افتاده . اما منظور مطلقا ساختار ذخیره ساز نیست .
ما هم این مطلب رو نوشتیم که دوستانی که نمیدونن – بدونن جریان چیه.
خب اشتباهه و اشتباه رو اونی که میدونه باید اصلاح کنه نه اینکه بذاری بمونه
ممنون از اینکه فرهنگ سازی می کنید
به نظرم میشه یه مقاله درست کرد یا یه متن گذاشت توی سایت برای اصطلاحات غلطی که توی بازار و بعضی از سایتها هست درستش رو گفت یا ماهی چند اشتباه رایج رو گفت البته متن بهتره تند و انتقادی نباشه بهتره بیشتر جنبه آموزشی داشته باشه
حرفتون درسته، ولی متن به این تندی نوشتن واقعا برام عجیبه. توی دنیای کامپیوتر از این غلط های مصطلح زیاد داریم. الان به حافظۀ non volatile که توی کامپیوتر استفاده میشه میگن RAM در صورتی که الان تقریبا تمام حافظه ها به جز هارد و دیسکهای نوری رندم اکسس هستن. یا مثلا حافظه های EEPROM که اصولا اگه Read Only هستن، دیگه erasable بودن و Programmable بودنشون چیه؟ یا مثلا به مموری های کارتی ای که توی گوشی میندازن میگن رم! در صورتی که حافظه های کارتی و همین اس اس دی ها همگی فلش هستن.
اشتباه استفاده از واژه هارد اس اس دی اصلا شباهتی بهEEPROM و RAM گفتید نداره! ضمن اینکه اگه اشتباهی وجود داره در یه بحث تخصصی و یا حتی عمومی این وظیفه افراد آگاه هست که اون رو اصلاح کنن نه اینکه بذارن بمونه
اما در مورد رم که تو گوشی میگن اونم اشتباهه خب تو مطلب هم بهش اشاره شده
سلام. ببخشید خوب میشه از واژه SSD بجای هارد ssd استفاده کنیم.
کل مطلب همینه رو میگه
پس این حافظه های اس اس دی که تو بازار هستن چی؟ ((:
خودت داری جواب خودتو میدی
«حافطه» اس اس دی نه «هارد» اس اس دی
من حافظه ننوشته بودم! نظرات ادیت میشن |:
صد در صد، سر موضوعی که بسیار جدیه شوخی نداریم.
این دقیقا حس منه وقتی یکی بهم میگه انرژی مثبت بده، دوست دارم انرژی به معنای واقعی اونم از نوع مثبت که دافعه هست بدم بهش تا با انرژی مثبت حال کنه 🤣
کار درستی می کنید که چهار تا بچه 10 ساله نیان توی سایت مسخره بازی در بیارن. کسی که به اندازه کافی رشد عقلی و شعور داشته باشه، شوخی و مسخره بازی بچه گانه در مباحث فنی و جدی نمیکنه.
با پیشرفتی که حافظه های SSD تو این چند ساله داشتن حذف کامل هارد دیسک از سیستم ها دور از انتظار نیست
به امید روزی که دیگه بایدیفالت فقط از حافظه های SSD برای ذخیره سازی استفاده بشه و دغدغمون بیشتر سر سرعت و کیفیت باشه
کاملا موافقم عباس جان.
نمیشه ایراد گرفت چرا چون مدت مدیدی هارد دیسک به عنوان تنها حافظه ذخیره سازی استفاده میشد داخل سیستم ها و تبدیل شد به یک اصطلاح مثل خیلی چیزای دیگه غلطی که میگیرید توسط یه فرهنگ لغت دیگه ایه نه فارسی برید توی خیابون بگید هارد اساس دی کسی چپ چپ نگا نمیکنه بطور کامل متوجه میشن
الان در دنیای تجارت حافظه ها حجمشون بصورت اعداد ریاضی اعلام میشه نه اعداد تعریف شده در صنعت آی تی و کامپیوتر و انفورماتیک جایی نداره چون وقتی مثلا گفته میشه 32 گیگ در اصل اصطلاحش یعنی 32 تا 1024 مگابایت و همین طور میاد پایین تر معیار توان های 2 است ولی داخل تجارت 32 گیگ یعنی 32 تا 1000 مگا بایت برای همین وقتی متصل میکنی 29 گیگ نشون میده
و خیلی چیزای دیگه پس نمیشه ایراد اساسی گرفت و محکوم کرد
دقیقا هدف این مقاله همینه که اگر کسی گفت هارد اس اس دی شما چپ چپ نگاهش کنید. 🙂 چون اشتباهه. ارتباط اون داستان 1 گیگابایت و 1024 مگابایت به این قضیه رو متوجه نشدم. ناتوانی نرم افزاری مایکروسافت ویندوز در این زمینه باعث چنین مشکلی شده.
@SARMM
سلام، اتفاقاً به نظر من باید بیشتر رو تعاریف صحیح تاکید کنیم وگرنه بعداً باعث مشکل میشه
کلاً در هر علمی هر چی بیشتر این ریزه کاری ها رو درست کنیم بهتر و ارزشمندتر میشه 🙂
تو بازار تعمیرکاران موبایل که کلا تعاریف عوض شدن، رم و رام و هارد… عجیبه که به باتری نمیگن ترانس :دی
هارد گوشی
تلفظ رادئون کلمه Radeon که درستش رِیدیان هستش
و خیلییی چیزای دگ!
بیخیال
مشکل تلفظ همه جا هست، اینجا مشکل تعاریف هست :دی
سلام و تشکر از آرمین جان عزیز بابت مطلب طلاییتون
والا من شخصا کچل شدم از بس به برخی دوستان و مشتریان گفتم هارد و اس اس دی هیچ ربطی به هم ندارن و این کجا و آن کجا ولی کو گوش شنوا
انشاالله این مطلب کمک کنه که عزیزان کمی مطالعه کنن و این تلفظ و یا واژه های بی معنی و اشتباه رو به کار نبرن .
سلام عطا جان، واقعیتش همینه باید صبوری کرد و پافشاری. کار فرهنگی کردن دشواره در کل. 😀
متاسفانه من خودم سرچ کردم (قیمت ssd) یعنی پشتش کلمه هارد رو نذاشتم ولی نتایج جستجو نشون میده که سایت هایی که اکثر مردم از اون ها بازدید میکنن مثل دیجیکالا ، اگزو ، مقداد آی تی ، آی تی بازار میان و غلط نویسی میکنن و میگن هارد SSD مشخصه توی عموم مردم هی این کلمه جا میوفته
متاسفانه فقط این مدل اشتباهات نیستن مدلهای دیگه ای هم هستن تراشه رو همون پردازنده میدونن لیتوگرافی رو معماری
یکی دیگه از اصطلاحات غلط واژه استوک هست که همه فکر میکنن یعنی دست دوم ولی به معنی پیکربندی کارخونه هست.
متاسفانه از زمان ورود ssd به بازار مصرفی داریم این رو میگیم اما انگار نه انگار
واقعا بعد از این همه مدت همچین گوشزدی نیاز بود و این جای تاسف داره
دقیقا درسته آقا وحید عزیز.
چطوری ارمین جان ، چند سالیه کامنت نذاشتم
میخواستم بگم که بدون این که متن رو بخونم
خوب من مهندسم اسم این قطعات به انگلیسی
تو ذهنم میاد و تا تیتر رو خوندم گفتم خوب هارد که منظورش هادر دیسک درایوه اونم سالید استیت درایوه از اسمش مشخصه.
بعد زیاد توجه به لغت نمی کنند یه نمونه اش اگه زیرزمین علاء الدین رفته باشی اگه گوشیت خراب باشه روشن نشه اولین چیزی که میشنوی میگن هادرش خرابه درصورتی که همش حافظه چیپیه
ولی بهش میگن هارد و واقعا ادم درک نمیکنه چرا بهش میگن هارد و میتونم بگم خیلی ازین نمونه ها زیاده.
سلام آقا متین عزیز،
خیلی خوشحالم کامنت شما رو دیدم. فرمایش شما درسته، خیلی از موارد فنی هست که به اشتباه جا افتاده و میشه در مورد هر کدوم بحث کرد، منتها نگرانی من از جایی بیشتر شد که شاید رسانه هایی مثل ما، که به درستی از واژه “هارد” برای SSD استفاده نمیکنند، روزگاری “مجبور” شوند این کار رو انجام بدن تا در موتور سرچ گوگل بالا بمانند. اگر فرهنگ سازی نشه و مردم همچنان استفاده از این واژه غلط رو ادامه بدن، دیگه کاریش نمیشه کرد.
آرمین جان به نظرم خوبه از همکارا و رسانه ها بخوایی که تو این بحث کمک کنن وسعی در اصلاح تمام اشتباهات رایج بشه! نه فقط این مورد
حتما، البته همکاران در این موارد Already سخت گیر هستند. 😀
مقاله واقعا عالی جناب ابیشی چه خوبه که بین بررسی های سخت افزاری همچین مقاله هایی رو هم منتشر میکنید که مردم رو اگاه و راهنمایی میکنه به تلفظ درست اشیا ممنونم بابت همچین مقاله ای.
هرچند خود من در خیلی جاها شنیدم که به رم، رام هم می گویند و فرق این دو کلمه رو نمیدونن خیلی خوب میشه که اصطلاح و تلفظ درست یک سری از کلمات جا بیفته و مثل بی سواد ها حرف نزنیم.
ممنونم آقا فرهاد عزیز،
بله دقیقا به همین شکل در مورد حافظه گوشی هم اشتباه زیاد داریم که به صورت تاریخی مصطلح شده. امیدوارم بتونیم یک تنه به مبارزه بریم 😀
بله وقتی تو سایتهای معروف هیتسینک میگن هدسینک چه انتظاری میشه داشت
نه بابا! من هد سینک رو نشنیده بودم. فاجعه است واقعا.
واقعا عالی، یکی دیگه از اشتباهات رایج که اکثر مردم اشتباه می کنند، واژه GPU هستش که به عنوان خود کارت گرافیک در نظر میگیرنش
بله صحبت شما درسته، هرچند در زبان انگلیسی خیلی جا افتاده GPU رو معادل کل کارت گرافیک در نظر میگیرند.
موضوع قدیمی پیش کشیدی!
درسته برادر منتها چون درست نشده تاکید مجدد کردم.
بیشتر از 13 ساله روی این موضوع دارم کار میکنم و امروز آمار گوگل رو دیدم وحشت کردم.
اگر اینو درست نکنیم پسفردا همه مجبور خواهیم بود که غلط بنویسیم چون به غلط سرچ می کنند و مجبوری برای اینکه تو سرچ گوگل بالا بمونی به غلط بنویسی.
یکی دیگه از اصطلاحات غلط بازار کامپیوتر استفاده از واژه رم به جای میکرو اس دی هستش !
درسته دوست عزیز.
واژه رم یعنی راندوم اکسس مموری چطور میگید درسته !؟
عزیز بر اساس ترجمه بله، ولی یکی از بزرگترین مشکلات ما تو همه زمینه ها ندونستن تعاریف مشخصه، منظور شما اینه که هر حافظه ای که دستیابی تصادفی داره میشه رم؟
منظورشون از رم که به اشتباه استفاده میشه همون حافظه اضافه ای هستش که به گوشی ها میزننش.
من نظر شما رو تایید کردم آقا رضا. عرض کردم شما درست میفرمایید.
راجب رم حرفی نزدم.
ببخشید فکر کنم اشتباه کردم.