آنتونی بوردین سرآشپز مشهور و شخصیت تلویزیونی در سال 2018 خودکشی کرد و همه را در بهت و حیرت فرو برد. پس از گذشت 3 سال از مرگ وی، یکی از شبکههای تلویزیون اقدام به ساخت مستندی درباره زندگی او کرده که تا اینجای کار امری بدیهی (برای شخصیت بزرگی چون او) به نظر میرسد اما نکتهی مهم این خبر، استفاده از تکنولوژی DeepFake Audio برای بازسازی صدای وی است. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
جزئیات استفاده از تکنولوژی DeepFake Audio
آنتونی بوردین شخصیتی دوست داشتنی داشت و به دلیل تلاش خود برای جلب توجه جهانی به غذاهای مختلف در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفت و تبدیل به شخصیتی بین المللی شد. این مستند که با نام RoadRunner روی پرده سینماهای آمریکا رفته است، به جنبههای خصوصی و عرفانی شخصیت وی میپردازد و در پس زمینه آن از صدای آنتونی بوردین به عنوان راوی استفاده میکند. اما وقتی که 3 سال پیش این شخصیت از دنیا رفته چگونه صدای او را میشنویم. تیم تولید و تدوین این مستند در طول روند ساخت این پروژه با مشکلی رو به رو شده بود و آن کمبود صدای شخصیت اصلی داستان بود. تیم تولید به دست نوشتههای خصوصی و فلسفی این شخصیت دست پیدا کرده بود اما این نوشتهها را نمیتوان در یک مستند استفاده کرد. این متنّا دست نوشتهها و نقل قولهایی بودند که بوردین هرگز با صدای بلند یا حتی در یک ویدیو ضبط نکرده بود اما کارگردان این مستند در نظر داشت تا بتوان با روشهای مختلفی از صدای بوردین برای خوانش این متن و روایت این داستان استفاده کند و ظاهرا کلید حل این مشکل در دستان تکنولوژی DeepFake Audio بود.
بیش از 10 ساعت از صدای ضبط شده بوردین (که در ویدیوها و یا همایشهای مختلف ضبط شده بود) به تیم توسعه یک نرم افزار هوش مصنوعی ارائه شد و و نتیجه همان چیزی شد که کارگردان در نظر داشت. به گفته تیم فنی این مستند، هر چه مقدار صدای ضبط شده و ورودی صدا بیشتر باشد، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. با وجود اینکه چندین سال از استفاده فناوری DeepFake در تصویر و صدا میگذرد، همچنان دیدگاههای بدی نسبت به آن وجود دارد اما این مستند نشان داد که میتوان از این فناوری برای هدفهای بهتر هم استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید