وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جدیدترین اظهارات خود با اشاره به مستقل نبودن در فضای مجازی از نظر پلتفرم و تولید محتوا، عزم ملی را لازمه تأمین استقلال در فضای مجازی خواند.
عیسی زارع پور، امروز شنبه اول آبان ماه در جریان بازدید از پارک ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در شهر مشهد عنوان کرد که میتوان با ظرفیت موجود، محتوای فاخر و جذاب برای استفاده در فضای مجازی کشور تولید کرد و حتی از این طریق فرهنگ غنی اسلامی – ایرانی را به کشورهای دیگر جهان نیز معرفی کرد.
استقلال در فضای مجازی با شبکه ملی اطلاعات
او امروز یک بار دیگر تأکید کرد که شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع ارتباطات با شبکه اینترنت جهانی نبوده و هدف آن ایجاد یک شبکه قدرتمند و پرظرفیت داخلی جهت ارائه خدمات فضای مجازی در داخل کشور است. وزیر ارتباطات در رابطه با عدم استقلال در فضای مجازی در ادامه گفت:
“در فضای مجازی از لحاظ پلتفرمها و تولید محتوا مستقل نیستیم لذا نیازمند عزمی هستیم تا با یاری استارتاپها، استقلال کشور در حوزه فضای مجازی تحقق یابد.”
طبق گفته عیسی زارع پور، نیروهای متخصص و سختکوش در پارک فناوری اطلاعات مشهد توانستهاند ظرفیتهای زیادی ایجاد کنند و یک مکان بلااستفاده در این ساختمان را به مجموعهای پویا تبدیل کنند. او ضمن ابراز امیدواری به توسعه این مجموعهها در کشور، عنوان کرد که باید اطلاعرسانی و تبلیغ فعالیتهای پارک فناوری اطلاعات مشهد و بازاریابی برای ارائه خدمات آن به مصرف کنندگان مورد توجه قرار بگیرد.
براساس گزارش خبرگزاری ایرنا، این پارک در خردادماه امسال در زمینی به مساحت 6 هزار مترمربع واقع در طبقه چهارم اداره کل پست خراسان رضوی فعال شد. حالا 14 شرکت فناوری اطلاعات با قابلی 55 فعالیت استارتاپی در این مچموعه مستقر شدهاند و دو شرکت از آنها شتاب دهنده به حساب میآیند.
پارک فناوری اطلاعات مشهد یک مرکز توسعه دیجیتال به حساب میآید که به تولید و صادرات محتوا، خدمات ابری و امنیت مشغول است. راهاندازی این مجموعه برای 2500 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
استقلال در فضای مجازی یعنی چه ؟ یعنی اینکه مثلا به گوگل دیگر احتیاج نداشته باشی و نمونه داخلی آن را داشته باشیم یا بزنی کل گوگل را فیلتر بکنی کل ملت را در زحمت بیندازی ؟ هدف از داشتن استقلال اینترنت چینی است که قابلیت کنترل بیشتری را داشته باشد اینترنت قابلیت کنترل 100 در صدی را ندارد استقلال داشتن در اینترنت اگر به معنی از بین بردن حق انتخاب کاربران باشد اسلامی که نه اما صد درصد اقدامی کمونیستی است اینترنت باید آزاد باشد اینترنت واقعی یعنی همین است و اینترنت واقعی صاحب ندارد و ول است که اگر نباشد که دیگر اینترنت نیست همه جوامع کودک و نوجوان دارند اما در ایران افراد بالغ نیز تا آخر عمر محجور حساب میشوند ! و باید کنترل شده تا خدای ناکرده فیلشان یاد هندوستان نکند اینترنت ملی با توجه به اینترنت کشور چین ساخته میشود و با شعار عوض کردن سلایق مردم جلو میرود که این مسئله را با عوض کردن ذائقه اشتباه گرفته اند ذائقه ایرانی فرهنگ اسلامی نیست که در طول این 43 سال به طور دائمی در حال فرار از آن بوده و تیغ سانسورچی ها در ایران تا به این ساعت ملت را مدام تعقیب کرده اند تولید محتوا با توجه به محدودیت های فراوان راه به جایی نمیبرد و اقبالی نخواهد داشت فرهنگ جامعه ایران همان هایی است که در اینترنت آزاد شاهدش هستیم یعنی همان محتوا هایی که همین الان در یوتوب و ایستاگرام تولید میشود و در شبکه داخلی جایی ندارد تازه ایجاد محتوا درآمد ندارد در شبکه داخلی تا انگیزه ایجاد بشود ملت که برده زرخرید نیست که عزم ملی کند محتوای ایرانی اسلامی تولید بکند اما تا بخواهی تعقیب قضایی دارد اصلا هدف از طرح صیانت این بوده که باعث میشود مثلا 10 نفر در آپارات به خاطر ساختن یک کلیپ به همراه جاروکش تا مدیر آپارات به زندان بیفتند ! اگر فقط گذاشتن یک سطح دسترسی به اینترنت آزاد بود اشکالی نداشت اما قلع قمع کل اینترنت به طوری که اینترنت شبیه یکی از رسانه های داخل حکومت در داخل کشور شود مثل صدا و سیما امری غیر ممکن و غیر قابل هضم به نظر میرسد پس بهتر است واقع بین باشند و ما را همان طور که هستیم بپذیرند نه آن طور که باید باشیم چرا که اگر محتوایی را که مورد نظرش نبود در اینجا پیدا نکرد در جای دیگر پیدا میکند بلاک چین و انواع فیلترشکن ها همیشه خدا هستند و بستن همه آنها افسانه ای بیش نیست اینترنت ماهواره ای در راه است و هر روز یک چیز تازه ابداع میشود که قواعد بازی را عوض میکند با تکنولوژی نمیتوان جنگید تف سربالاست شما نکنید صورتتان را کثیف میکنید!
شخصاً دیدگاهم چپ-گرا هست (نه چپ گرای ایرانی، منظورم دیدگاه چپ جهانی هست) و با آزادی موافقم. ولی همونطور که آقا سید در کامنت ها گفتن بیان یه دوره ی سنی بین 18 تا 22 سال رو، یواش یواش اینترنت رو واسشون باز بگذارن. ولی وقتی شدیم 25سال، دیگه کسی به ما نگه شما حق استفاده از یوتیوب و تلگرام رو داری یا نداری. اینجا هرکسی هر خلافی کرد، کل جامعه باید تاوانش رو بده. الآن به مرحله ای رسیدیم که اگر شما از یه مسئول در حین تخلف فیلم بگیری بفرستی فضای مجازی، میتونن “اعلام جرم” کنن و واست سوء سابقه حساب میشه!!
مملکت فاسد شد رفت. همینجور هی داره کِرم میزنه و بدتر و سیاه تر میشه.
وُزرامون هم شدن متکلم وحده و مع الغیر!»» نباید فساد باشد! نباید دزدی باشد! باید فلان مشکل حل شود! عزم ملی لازمه استقلال مجازی است! مردم دیگر نمی توانند گرانی را تحمل کنند! (حالا خودش مسئول این شرایطه :دی)
اصلا مفهوم استقلال بی معناست. هیچ کشوری در هیچ حوزه ای مستقل نیست. اصولا انسان یک موجود مستقلی نیست و طبیعت آفرینش انسان جمعی بوده. هیچ کشوری در هیچ حوزه ای مستقل نیست. همه با همکاری و یاری همدیگه کار میکنند و توسعه پیدا میکنند. هر چی کشور ها به هم از هر لحاظ وابسته تر باشند، اقتصاد بهتر، وضع مردم بهتر، نعمت و روزی فراوان تر و در نتیجه دنیای بهتری خواهیم داشت.
بر منکرش لعنت
مشکل اساسی تعارض منافع هستهرجام تعازض منافع باشه ارامش نیست
هرکاری ام بکنیم اصلا این دنیا دار ارامش نیس
پس بیخیال
اینا میام داخلی کنن مشکل عدم ازادی بیان پیش میاد و سانسور ها
اگه نیان داخلی کنن مشکلات دیگه بوجود میاد
اگه داخلی بشه ایران حکومت میکنه اگه داخلی نشه صاحبان خارجی حکومت میکنن و به نفع خودشون
واضحه
به نظر خودم باید بینشون جمع کرد
یعنی مثلا نظام اموزشی باید داخلی باشه و مثلا زیر ۱۸سال تو فضای مجازی بین المللی آزاد نباشن و مهمتر از همش سوادرسانه هست
اینا هی میگن اقا اسیب داره فلان و ملان نصفش با سوادرسانه حل میشه
چیز های اساسی مثل فروشگاه های اینترنتی و کسب و کار ها و نظام اموزش ام داخلی بشه
و محدودیت برای زیر ۱۸ساله ها بزارن دیگه دلیلی برای محدودشدن اینترنت بین الملل نیس
مشکل اینه میگن اینترنت ازاد مشکل داره بجا اینکه بیان درستش کنن کلا قطعش میکنن
به امید ایرانی بهتر…