کوالکام که در جدیدترین کنفرانس خود تراشههای متنوعی را برای گوشیهای هوشمند و کامپیوترهای قابل حمل معرفی کرد، فناوری واقعیت مجازی را فراموش نکرده است.
جدیدترین تراشه کمپانی که اسنپدراگون XR2 نام دارد به گفته کوالکام به تولیدکنندگان امکان طراحی و تولید هدستهای واقعیت مجازی کاملا بیسیم و سازگار با شبکه 5G را میدهد که با قدرت این تراشه میتوان به عملکردی ایده آل دست پیدا کرد. چندین کمپانی سازنده که اسم آنها ذکر نشده در حال کار بر روی هدستهای واقعیت مجازی مجهز به پلتفرم جدید کوالکام هستند که انتظار میرود در نیمه دوم سال 2020 روانه بازار شوند. XR2 در واقع نسل جدید تراشه اسنپدراگون XR1 است که در سال 2018 برای کاربردهای واقعیت مجازی عرضه شد.
اسنپدراگون XR1 برای اینکه کمپانی ها بتوانند هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ارزان قیمت تولید کنند طراحی شده بود و از جمله این هدستها میتوان به Vuzix و نسل دوم Google Glass Enterprise Edition اشاره کرد. از نظر توانایی، اسنپدراگون XR2 قادر است از نمایشگرهایی با رزولوشن بالا و سرعت 90 فریم بر ثانیه پشتیبانی کند. از دیگر قابلیتهای قابل ذکر این تراشه ردیابی چشم، تشخیص صدا و قابلیتهای متعدد بخش دوربین می باشند. برای درک بهتر قدرت تراشه اسنپدراگون XR2 باید گفت که این چیپست میتواند باعث تولید هدستهایی با نمایشگر 3K (برای هر چشم) و رزولوشن 8K و پخش فیلمهای 360 درجه ای با سرعت 60 فریم بر ثانیه شود.
این اتفاق به لطف پردازنده گرافیکی Adreno 650 این چیست صورت میگیرد که 1.5 برابر قدرت بیشتری نسبت به چیپست اسنپدراگون 835 موجود در هدست Oculus Quest فیسبوک دارد. از نظر قدرت پردازشی در بخش هوش مصنوعی نیز اسنپدراگون XR2 تقریبا 11 برابر سرعت بالاتری نسبت به اسنپدراگون 835 دارد هر چند از لحاظ تعداد هسته پردازشی، اسنپدراگون XR2 با چهار هسته Kryo پائین تر از اسنپدراگون 835 هست هستهای قرار میگیرد. برای سیستم تشخیص صدا و صدای سه بعدی کوالکام از تراشه یکپارچه کم مصرف Hexagon DSP که حالا دیگر قابلیت تشخیص محتوا را نیز دارد استفاده کرده است.
دیگر بخشی که تراشه اسنپدراگون XR2 نسبت به قبل پیشرفت قابل ملاحظهای داشته، بخش ردگیری سه بعدی این تراشه است که اطلاعات ردیابی را همزمان از هفت دوربین دریافت و آنالیز میکند که باعث میشود وظیفه ردگیری حرکتها توسط هدست به طور دقیقتری صورت بگیرد و همه اجزای صورت مانند لبها، چشم، سر و حرکات دست به خوبی ردگیری شوند.
پیشرفت در بخش اتصال اسنپدراگون XR2 قطعا یکی از نقاط قوت چیپست محسوب میشود که قادر است از وای فای 6 و استانداردهای 60 گیگاهرتز 802.11ay به همراه شبکه 5G پشتیبانی کند. کوالکام این تراشه را به مودم Snapdragon X55 مجهز کرده است. به گفته هوگو اسوارت، رئیس بخش XR شرکت کوالکام، دست کم 5 کمپانی در حال کار بر روی هدستهای مجهز به اسنپدراگون XR2 هستند که تا پیش از به پایان رسیدن سال 2020 از راه میرسند.
جالب است بدانید کوالکام در حال همکاری با Niantic، خالق بازی پرطرفدار Pokemon Go برای طراحی نسخه مرجع یک عینک واقعیت مجازی برای توسعه دهندگان است. جزئیات این نسخه اولیه هنوز نامشخص است اما این محصول آزمایشی احتمالا چند ماه آینده در دسترس توسعه دهندگان قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید