بر اساس گزارشی از رویترز، اظهارات پاتریک گلسینگر، مدیرعامل اینتل، درباره وضعیت شرکت صنایع نیمههادی تایوان (TSMC) در چین موجب شد روابط میان دو شرکت تیره شود و اینتل تخفیف کلیدی 40 درصدی TSMC برای فناوری تولید چیپ 3 نانومتری را از دست بدهد. اینتل اکنون بر فرآیند تولید چیپ 18A متمرکز است و طبق گزارشها، قبل از سخنان گلسینگر، TSMC به این شرکت تخفیفی ویژه برای فناوری 3 نانومتری پیشنهاد داده بود، اما پس از اظهارات جنجالی مدیرعامل اینتل، TSMC این پیشنهاد را پس گرفت.
از زمانی که گلسینگر به عنوان مدیرعامل اینتل منصوب شد، شرکت بر بازسازی جایگاه خود در صنعت تولید تراشه و رقابت با TSMC از طریق ایجاد بخش تولید قراردادی متمرکز شد و در عین حال برخی از تولیدات خود را به TSMC برونسپاری کرد. به گزارش رویترز، TSMC در سال 2021 به اینتل برای فناوری 3 نانومتری خود تخفیفی 40 درصدی ارائه کرده بود که هر ویفر را از 23.000 دلار به 14.000 دلار کاهش میداد.
تیره شدن روابط دو شرکت پس از اظهارات مدیرعامل اینتل در مورد ریسک تایوان
در همان زمان، اینتل با هدف جذب یارانههای دولتی آمریکا برای توسعه فناوری پیشرفته خود، به طور مکرر به ریسکهای ژئوپلیتیکی تولید چیپ در تایوان اشاره میکرد. یکی از جنجالیترین اظهارات گلسینگر که واکنش شدید بنیانگذار TSMC، دکتر موریس چانگ، را در پی داشت، در کنفرانس فناوری فورچون در کالیفرنیا مطرح شد. او گفت:
“تایوان مکان باثباتی نیست”، و پرسید: “آیا این موضوع شما را آسودهخاطر میکند یا نه؟” هر دو شرکت در واکنش به این اظهارات بر اهمیت همکاریشان تأکید کردند.
اما این سخنان واکنشهای منفی شدیدی در تایوان به دنبال داشت و چانگ، که از مدیران برجسته TSMC است، صریحاً گلسینگر را به دلیل پیری و تلاش برای کسب یارانههای دولتی نقد کرد و گفت او باید بر نقاط ضعف TSMC تمرکز کند. چانگ افزود که سخنان گلسینگر احساسی است و برنامه مشخصی برای پیشی گرفتن از TSMC ارائه نکرده است.
پس از این اظهارات، TSMC تخفیف خود را پس گرفت و اینتل ناچار شد بهای کامل برای محصولات 3 نانومتری را بپردازد، که به حاشیه سود اینتل آسیب رساند. منابع آگاه به رویترز گفتهاند که گلسینگر در مورد فروش چیپهای هوش مصنوعی دیدگاهی خوشبینانهتر از انتظارات داخلی ارائه کرده بود که با دادههای اینتل همخوانی نداشت. این مشکلات همچنین منجر به لغو قرارداد تولید چیپهای خودران اینتل با آلفابت شد و اینتل برای جلوگیری از اقدام قانونی مجبور به پرداخت جریمه شد.
اینتل و آلفابت از اظهارنظر درباره این قرارداد امتناع کردند. به نقل از یک سند برنامهریزی اخیر یکی از تأمینکنندگان اینتل، گزارش رویترز به تأخیر احتمالی در فرآیند 18A این شرکت اشاره کرده است. منابع میگویند مشتریان اینتل اطمینان ندارند که این فناوری تا سال 2026 برای تولید انبوه آماده شود. کوالکام و اپل نیز به دلیل نگرانیهای فنی، از استفاده از فناوری 18A خودداری کردهاند. با این وجود، اینتل تاکید کرده که فناوری 18A سال آینده عرضه خواهد شد تا رهبری فناوری را دوباره به دست گیرد.
مطالب مرتبط:
بخدا این هیچی حالیش نیست.
بندازیدش بیرون، لیزا سو رو بیارید، با حفظ سمت.