همانطور که تعداد هستههای پردازنده و قدرت CPUها رو به افزایش است، به همان اندازه نیاز به رمهای با پهنای باند و سرعت بیشتر نیز احساس میشود. در واقع باید حافظههایی باشند که بتوانند خود را با سرعت بسیار بالای پردازندههای امروزی مطابقت دهند. نسل بعدی حافظههای رم از پس این کار برخواهند آمد. با اعلام مشخصات فنی حافظه های DDR5 توسط اتحادیه فناوری JDEC، مشخص شده رمهای نسل بعدی بزرگتر، بهتر، سریعتر و البته مقداری گرانتر از رمهای DDR4 نسل فعلی خواهند بود.
مشخصات فنی حافظه های DDR5 – افزایش دو برابری پهنای باند
طبق مشخصات نهایی اعلام شده، رمهای DDR5 در هر ماژول میتوانند 4 برابر ظرفیت بیشتری داشته باشند و همچنین پهنای باند موثر این نسل نسبت به نسل فعلی به دو برابر افزایش یافته است. تمام این پیشرفتها در حالی اتفاق میافتد که به لطف معماری بهتر، تراشههای رم نسل بعد مصرف انرژی کمتری نیز خواهند داشت. بیش از شش سال از عرضه رمهای DDR4 به بازار میگذرد و جایگزینی شایسته برای این فناوری در حال آماده شدن برای ورود به بازار است. همانطور که اشاره شد، ظرفیت استاندارد تراشههای DDR5 SDRAM در مقایسه با DDR4 چهار برابر شده است. بنابراین هر ماژول میتواند به جای 16 گیگابایت، 64 گیگابایت ظرفیت را در خود جای دهد. این باعث میشود تولیدکنندگان بتوانند تراشههای DIMM را با حداکثر ظرفیت 2 ترابایت به تولید برسانند.
از نظر سرعت و حداکثر نرخ انتقال دیتا، DDR5 نرخ 6.4 گیگابیت بر ثانیه را ارائه خواهد داد که در مقایسه با نسل فعلی، دو برابر پهنای باند بیشتری است. البته لازم به ذکر است اولین نسل از این ماژولها که به بازار مصرفکنندگان راه پیدا میکنند، دارای پهنای باند 4.8 گیگابیت بر ثانیهای خواهند بود که البته باز هم نسبت به تراشههای DDR4 با حداکثر پهنای باند 3.2 گیگابیت بر ثانیه، افزایش قابل توجهی به حساب میآید. مصرف هر ماژول DDR5 به 1.1V در مقایسه با 1.2V رمهای DDR4 کاهش پیدا کرده است. رمهای DDR5 با وجود اینکه تغییرات در طراحی و معماری دارند، اما همچنان دارای 288 پین خواهند بود. اما رمهای نسل بعد با اسلاتهای DDR4 سازگار نخواهند بود.
زمان عرضه اولین پلتفرم سازگار با DDR5 – اواخر 2021 یا اوایل 2022
جالب است بدانید از آنجایی که بانکهای حافظه در رمهای نسل بعد در دو کانال 32 بیتی (40 بیت برای حافظه ECC) مستقل قابل آدرسدهی خواهند بود، هر حافظه DDR5 DIMM به طور خودکار در حالت دو کاناله فعالیت خواهند کرد. همچنین، طول پیاپی برای هر یک از این کانالها از 8 بیت به 16 بیت افزایش پیدا کرده است. این بدین معناست که DDR5 SDRAM قادر به اجرای دو عملیات 64 بیتی در همان مقدار زمانیست که DDR4 SDRAM یک عملیات 64 بیتی را اجرا میکرد.
زودهنگامترین زمانی که میتوانیم برای ملاقات با اولین نسل از پلتفرمهای سازگار حافظه های DDR5 انتظار داشته باشیم، سه ماهه پایانی 2021 یا سه ماهه نخست 2022 است. در حال حاضر کمپانیهایی همچون مایکرون و SK Hynix در حال تولید نمونههای آزمایشی DDR5 هستند و انتظار میرود تولید انبوه حافظههای رم نسل بعد در سال میلادی جاری آغاز شود.
لینک های کوتاه شده ای که میزارید فیلتر هستند
6700کی رو تا 2022 هم باید نگه دارم. یعنی 7 سال از زمانی که معرفی شده.
داداش همونو میتونی اورکلاک کنی
بهت اندازه یه رایزن3600x قدرت میده
کلیپاش تو youtube هست
یه کولر خوبم داشته باشی خیلی قویترم میشه
اور کردم از همون اول.مشکل خاصی وجود نداره فقط حس ارتقا سیستم حس خوبیه که با این اوصاف به تاخیر خورد.
شما خوبه اونم داری عزیزم
من 2600k دارم
این رم ها معرفی بشن یک دهه از عمر سیستم من میگذره!!!
با این اوضاع دلار مگه میشه دیگه چیزی تهیه کرد . . . .