معاون وزیر ارتباطات با تأیید براهمیت ارتقای پهنای باند شبکه اطلاعاتی و افزایش میزان مصرف در این حوزه عنوان کرد که بنا شده با استفاده از توان تولید داخل، یک افزایش 20 ترابیتی برای ظرفیت لایه هسته شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به تازگی و در تشریح توسعه شبکه ملی اطلاعات گفته است: ظرفیت شبکه ارتباطی کشور چهار لایه دارد که شامل دسترسی از منزل تا مرکز مخابرات، شبکه داخل شهر، استانی و گیتوی بینالمللی میشود.
“بخش زیادی از این لایهها در اختیار اپراتورهای مختلف است و تنها شبکه زیرساخت در اختیار وزارت ارتباطات است. در حال حاضر شبکه زیرساخت ظرفیت 34 ترابیتبرثانیه است و بنا داریم تا پایان سال آینده 70 درصد ظرفیت فعلی، یعنی 20 ترابیت دیگر به آن اضافه کنیم.”
- زارع پور: اینترنت بدون فیلتر ندارم
- عضویت زارع پور در اینستاگرام و لینکدین – ورود وزیر ارتباطات به فضای مجازی
وزیر ارتباطات با اظهار به اینکه در بخش Gateway جهانی مشکلی وجود ندارد، اینگونه ادامه داد که البته در ماههای گذشته با قطعیهایی در کابلهای دریایی روبهرو بودیم و حدود 7 درصد ظرفیت ما از این طریق دچار آسیب شد. او در ادامه عنوان کرد: “ما در هر لایه، نقاط چالشی را استخراج کردیم و از سوی دیگر ماموریت ویژه به رگولاتوری دادهایم که موضوع سرعت و کیفیت اینترنت را دنبال کند. رگولاتوری نیز هر هفته جلساتی با مدیران عامل اپراتورها داشته و در حال استخراج نقاط چالشبرانگیز برای حل کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت مسائل مربوط به اینترنت است”.
افزایش پهنایباند در جهت توسعه ظرفیت شبکه ملی اطلاعات
در همین زمینه حمید فتاحی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جدیدترین اظهارات خود با تاکید بر توسعه شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد:
“شرکت ارتباطات زیرساخت وظیفه دارد بهصورت دائمی میزان نیازمندی شبکه را ارزیابی کند و پایش کند و بر اساس نیازمندیها این ظرفیت را توسعه دهد، همانطور که در سالهای گذشته این اتفاق افتاده بود و نیازمندیها ارزیابی شده و طرحهای توسعه شبکه انتقال اجرا شده بود.”
فتاحی در ادامه اشاره کرد: در حال حاضر با توجه به افزایش میزان مصرف به دلیل شیوع کرونا و توسعه فناوری اطلاعات و ابزار و خدمات لایه کاربری اتفاق افتاده، تیم فنی شرکت زیرساخت جمعبندی کرد که باید ظرفیت را توسعه دهیم و پیشبینی شده که برای سال 1401، با استفاده از توان تولید داخل، یک افزایش 20 ترابیتی برای ظرفیت لایه هسته شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم.
رئیس شرکت زیرساخت در جواب به این پرسش که تاثیر این افزایش پهنایباند در استفاده روزمره کاربران چیست، پاسخ داد: در حال حاضر در این زمینه ضعفی نداریم و درصدی از این ظرفیت هم اضافه است، اما از آنجایی که هرچقدر مصرف بیشتر شود، شبکه لایه ما هم اشباع میشود، ما باید ظرفیت بیشتری را را آماده کنیم. این افزایش ظرفیت هم برای زمانی است که شبکه انتقال فعلی اشباع شود و ما باید ظرفیت را برای آینده پیشبینی کردیم باشیم.
یادمه زمان اوباما بود، اوباما اومد گفت اگه می تونستم ،تمام پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران رو باز می کردم تا از بین بره.
حالا یه سری از افراد داخل کشور هستن که اگه بتونن تمام پهنای باند اینترنت خارجی رو یه روزه از مدار خارج می کنن. فقط از عواقبش می ترسن، دارن آروم آروم میرن جلو
و در مورد پهنای باند داخلی هم باید بگم که وقتی 90% شهری مثل تهران داره از سیم مسی اینترنت ثابت میگیره ،حالا شما بیا هی اضافه کن ،ببینم اصلا چیزی معلوم میشه!!!!
عزیزم اینطوری افراد بیشتری از همون سیم مسی میتونن اینترنت بگیرن
هر کاری میکنید بکنید اما کاری به اینترنت بین لملل نداشته باشید. چون هیچ کس با سایتای ایرانی که همشون اشغال بی کاربرد هستن. کاری نداره
آره دیگه. برای دسترسی به سایتای ایرانی ۲ دهم ثانیه هم تاخیر نداریم ولی امان از وقتی که بخوایم رو سایتای خارجی کلیک کنیم
افزایش 20 ترابیتی ظرفیت لایه هسته شبکه ملی اطلاعات از این طرف و کاهش 300 گیگ اینترنت بین الملل از اون طرف به نظر شما چی را میرسونه آره البته کوسه سیم اینترنت خارج را جوییده اما مال داخل ایران را زاییده !!! جل الخالق ؟