موسسه تحقیقاتی Counterpoint در جدیدترین گزارش خود خبر از افزایش 45 درصدی فروش کامیپوتر در سه ماهه اول 2021 در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته داده است. با این حال، به نظر میرسد که این رشد در نیمه دوم سال و با توجه به بحران کمبود تراشه ماندگار نخواهد بود.
دلیل افزایش 45 درصدی فروش کامیپوتر در Q1 2021
در مقایسه با نیمه دوم سال 2020، بازار فروش کامپیوتر در نیمه اول سال 2021 بهبود پیدا کرده است. در سه ماهه اول سال 2021 در مقایسه با سال گذشته فروش جهانی 45 درصد بیشتر شده و به 75.6 میلیون رسیده است. این رشد چشمگیر به این دلیل بود که سال گذشته با شیوع گسترده ویروس کرونا، آمار فروش با افت شدیدی همراه شده بود. البته جالب است بدانید که فروش در سه ماهه اول 2021 در حدود 14 درصد پایینتر از آخرین کوارتر 2020 بود.
لنوو با تصاحب 24 درصد از سهم بازار، بزرگترین فروشنده لقب گرفت. hp با تصاحب 22.9 درصد در رتبه دوم، دل با 16.5 درصد سوم و اپل با 9 درصد در رتبه چهارم قرار داشتند. با افزایش فروش در نوت بوکهای گیمینگ و تقاضا برای خرید لپتاپ جهت دورکاری و تحصیل آمار کلی بسیار بالاتر از سال گذشته بود.
در سه ماهه دوم سال انتظار میرود که روند خوب سه ماهه اول ادامه پیدا کند. پیشبینی میشود که 6 فروشنده برتر همچنان به همان ترتیب بر بازار تسلط داشته و 85 درصد از سهم کلی بازار را درا ختیار داشته باشند.
پیش بینی بازار لپتاپ در نیمه دوم سال 2021
در نیمه دوم سال 2021 که همزمان میشود با شروع مدارس، انتظار میرود که تقاضا در بازار بالا بماند. کانترپوینت پیش بینی کرده است که در این دوره 6 ماهه فروش کامپیوتر 16.3 درصد بیشتر از سال گذشته خواهد بود و بازار به رقم فروش 333 میلیون دستگاه دست پیدا خواهد کرد.
باوجود آنکه سطح موجودی کارخانه بالاتر میرود، همچنان بحران کمبود اجزای کلیدی مانند مدار مجتمع مدیریت انرژی (PMIC)، مدار مجتمع درایور نمایشگر (DDIC)، پنل نمایشگر و پردازنده ادامه خواهد داشت. انتظار میرود که این موضوع به یک فاصله 20 تا 30 درصدی میان عرضه و تقاضا منجر شود. PMIC و DDIC بیشترین کمبود را در بازار داشتهاند و فاصله میان تولید و عرضه آن نسبت به شرایط پیش از کرونا دو برابر شده است.
کمبود پردازنده در اواخر نیمه اول سال کمی بهتر شده است. اما برخی از تولیدکنندگان از وضعیت نامساعد بازار تراشه LAN و Audio Codec IC ابراز نارضایتی کردهاند. تراشههای WiFi نیز همچنان کمیاب هستند. از آنجاییکه در نیمه دوم سال شاهد رشد چشمگیری در ظرفیت تولید تراشه نیستیم، بعید به نظر میرسد که تأخیر ایجاد شده در زنجیره تأمین در این دوره برطرف شود. با این حال،انتظار میرود که در اواخر نیمه اول سال 2022 وضعیت کمی به حالت نرمال بازگردد.
دیدگاهتان را بنویسید