کمپانی تایوانی TSMC از شناخته شده ترین تولیدکنندگان تراشه محسوب میشود و چیپست 10 نانومتری A11 Bionic اپل که در جدیدترین نسل از آیفون ها استفاده شده نیز محصولی از همین شرکت است. TSMC مدتیست که کار تولید تراشه های 7 نانومتری را آغاز کرده است و اکنون قرار است به تولید این تراشه ها سرعت دهد. منابع صنعت مربوطه گفته اند که این تصمیم از آنجایی اتخاذ شده که تقاضا توسط مشتریانی مانند کوالکام، مدیاتک و Huawei HiSilicon بسیار افزایش پیدا کرده است. سه شرکتی که از آنها نام برده شد خود به عنوان تولیدکنندگان تراشه شناخته میشوند که البته چنین نیست و آنها به خودی خود تراشه ای را تولید نمیکنند. برخی از مشتریان این چنینی کمپانی TSMC از استفاده از تراشه های 10 نانومتری صرف نظر کردند و مستقیما به سراغ تراشه های 7 نانومتری رفته اند.
شرکت TSMC فرآیند 7 نانومتری را N7 نامیده و تولید انبوه این تراشه ها را از ابتدای سه ماهه ی جاری آغاز کرده است. انتظار میرود مقدار فروش تراشه های 7 نانومتری در سه ماهه پایانی سال 2018 چیزی حدود 20 درصد افزایش پیدا خواهد کرد و به طور مجموع در سال 2018 افزایش فروش این تراشه ها 10 درصد پیش بینی میشود. سال آینده، TSMC تراشه های N7+ را به بازار عرضه خواهد کرد که در تولید این تراشه ها از فناوری لیتوگرافی ماورابنفش استفاده خواهد شد. این فناوری در حال حاضر توسط سامسونگ استفاده میشود و غول کره ای توسط آن تولید تراشه های 7 نانومتری را از نیمه دوم سال جاری آغاز خواهد کرد. با این روش تولید تراشه های پیشرفته آسان تر میشود اما لازم به ذکر است تجهیزات این فناوری بسیار گران قیمت هستند.
به گفته مدیر مالی ارشد کمپانی TSMC، درآمد حاصل از فروش تراشه های 10 نانومتری برای این شرکت حدودا 19 درصد بوده است و این مقدار تا سه ماهه پایانی سال به 10 درصد کاهش پیدا خواهد کرد. این اتفاق به لطف افزایش تولید و فروش تراشه های 7 نانومتری جبران خواهد شد. تراشه های 7 نانومتری کوچکترین تراشه های موبایل خواهند بود که علاوه بر سایز کوچک تر، عملکرد بهتری خواهند داشت و مصرف بهینه تری نیز دارند. TSMC در حال تولید تراشه های 7 نانومتری برای پردازنده A12 اپل است که در آیفون های سال 2018 استفاده خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید