ارزش بازار کارت گرافیک در سه ماهه سوم سال 2021 به 13.7 میلیارد دلار رسیده است که نشان دهندهی رشد دورقمی این بازار در دو سال اخیر است. از نظر افزایش حجم مبادات در این بازار، شاهد افزایش 10.9 درصدی نسبت به سه ماهه گذشته بودیم که معادل 25.7 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
انویدیا همچنان بی رقیب میتازد
بر اساس گزارش جدیدی که از سوی شرکت تحلیلگر Jon Peddie Research منتشر شده است، حجم مبادلات کارت گرافیک در سه ماهه سوم سال 2021 نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. در بین تامین کنندگان این حوزه از بازار، شرکت AMD توانسته سهم خود را در این بازار تا یک درصد افزایش بدهد اما انویدیا همچنان بی هیچ رقیبی با 78.2 درصد سهم از کل بازار کارت گرافیک، پیشتاز است.
از نظر آمار سالانه کل محمولههای کارت گرافیک در این سه ماهه 25.7 درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده و به 12.7 میلیون دستگاه رسیده است. ضمن اینکه نسبت به سه ماهه گذشته که کل حجم مبادلات کارت گرافیک 11.47 میلیون دستگاه بود هم باز افزایش داشته است.
گرافیکهای (AIB)
کارتهای گرافیک (AIB) از یک پردازنده گرافیکی مستقل (dGPU) همراه با حافظه اختصاصی برای خود استفاده میکنند. کامپیوترهای شخصی، ورک استیشنها، مزارع رندرینگ و ماینینگ برخی از ابزارهای علمی، از مهمترین استفاده کنندگان کارتهای گرافیک یا همان AIBها هستند. کاربران میتوانند با استفاده از این کارت گرافیکها یک سیستم جدید راه اندازی کنند یا همان سیستم قبلی را ارتقا بدهند. در این میان سیستمهایی که دارای AIB یا همان کارت گرافیک مجزا هستند، از قدرت پردازشی بسیار بالاتری برخوردارند. در مقابل آنها سیستمهای رده پایین وجود دارند که از پردازندههای گرافیکی یکپارچه یا (iGPU) استفاده میکنند که در واقع پردازش گرافیکی با کمک بخشی از توان CPU انجام میشود و قاعدتا قدرت پردازش بسیار پایینتری در اختیار کاربران قرار میدهند.
تقاضا، کمبود، استخراج و بازهم تقاضا
در این میان با همهگیری کرونا و افزایش محبوبیت بازیهای کامپیوتری و تقاضای جامعه گیمرها، دو شرکت AMD و انویدیا از این طریق به سود سرشاری دست پیدا کردهاند. بعد از آنها عمدهترین مصرف کننده این بخش از بازار ورک استیشنها هستند، که به صورت تخصصی برای انجام کارهای سنگین طراحی میشوند. اما هم زمان با همهگیری و افزایش تقاضا برای کارت گرافیک، با اوج گیری استخراج رمز ارز که به شدت تشنهی کارت گرافیک است مواجه شدیم. ترکیب کمبود تراشه، افزایش تقاضا و کاربری خارج از برنامه برای استخراج رمز ارز شرایط بازار کارت گرافیک را به شدت نا به سامان کرده است. البته باید این را هم در نظر گرفت که با اضافه شدن شرکت اینتل به عرضه کنندگان AIB یا کارتها گرافیک ممکن است شاهد بهبود نسبی اوضاع و رقابتیتر شدن آن باشیم.
دکتر جان پدی، رئیس شرکت تحلیلگری JPR، در رابطه با روند رو به رشد بازار گرافیک AIB گفته است:
“اینتل در سال 2022 آماده ورود به بازار AIB است. مشخص نیست که آیا این شرکت مانند AMD و انویدیا، خود کارت گرافیک را به فروش خواهد رساند یا فقط تراشههای آن را ارائه میکند. این شرکت در حال ورود به بازاری در نقطه اوج است و ممکن است وقتی خماری کرونا و استخراج رمز ارز از بین برود شگفت زده شود. سوال بزرگی که اکثر مردم می پرسند این است که شرکت AMD چقدر از سهم بازار را به خود اختصاص خواهد داد؟”
در پایان شرکت JPR اعلام کرده بر اساس آمارهای سه ماهه، حجم محمولههای کارت گرافیک از سال 1998 تا به امروز به اوج خود یعنی 116 میلیون واحد رسیده است. حجم مبادلات کارت گرافیک در سال 2020، 42 میلیون واحد بود. اما در سال 2021 تنها تا به نقطه از سال کل حجم کارتهای گرافیک موجود در بازار به 37 میلیون واحد رسیده است.
نظر شما در مورد ورود اینتل به بازار کارت گرافیک چیست؟ آیا این شرکت در این بازار موفق خواهد شد و بخشی از آن را به دست میگیرد، یا در نهایت با شکستی سنگین بعد از سرمایهگذاریهای کلان مواجه میشود؟
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید