در سال های اخیر شاهد پیشرفت چشمگیر دوربین گوشی های هوشمند بوده ایم ، به خصوص در یکی دو سال اخیر اغلب کمپانی ها در هر نسل از گوشی های خود به خصوص پرچمدار ها از ایده ای خلاقانه استفاده کرده اند و همین باعث به وجود آمدن فرصتی برای تامین کنندگان سنسور های تصویر CMOS شده است تا درآمدی درست و حسابی به جیب بزنند. بر اساس گزارش کمپانی فرانسوی Yole Development، صنعت نامبرده شده تا 5 سال آینده یک دوره ی انقلابی را تجربه خواهد کرد و با توجه به رشد سالیانه ی 10.4 درصد که پیش بینی میشود تا سال 2021 ادامه داشته باشد، ارزش این بازار به حدودا 18.8 میلیون دلار برسد.
سونی فعال ترین کمپانی در این صنعت به شمار میرود که در حال درآمد زدایی خوبی نیز در این قسمت است. رشد فروش سالیانه ی سنسور های CMOS این کمپانی حدودا 31 در صد بوده است که باعث افزایش درآمد کمپانی از 2.8 میلیون دلار به 3.6 میلیون دلار شده است. ضمن اینکه میزان سهم کمپانی از این صنعت نیز به 35 درصد افزایش پیدا کرده است، هر چند با توجه به مسائلی که در این بازار وجود دارد، سودآوری شرکت کمی دچار مشکل شده است.
افزایش فروش دو کمپانی پاناسونیک و On Semicinductor نیز به همین ترتیب بوده است و این دو نیز به ترتیب شاهد افزایش 38 و 21 درصدی بوده اند. اما در این بین، بیشترین پیشرفت در فروش را کمپانی SK Hynix تجربه کرده است که در بین سال های 2014 تا 2015، میزان پیشرفت 63 درصد بوده است و دلیل این موفقیت نیز این بوده که این کمپانی موفق شد تا رزولوشن دوربین های جلوی گوشی های هوشمند را افزایش دهد. دیگر نکته ی جالب این گزارش، وجود سامسونگ، OmniVision و توشیبا به عنوان کمپانی های فعال و مطرح در این زمینه است که رشدی را در این قسمت تجربه نکرده اند و کمپانی های دیگری مانند STMicroelectronics، کنون و GalaxyCore که شاهد کاهش درآمد و فروش این کمپانی در طی این دوره بوده ایم. به طور کلی، صنعت سنسور گوشی های همراه بین سال های 2014 افزایش درآمد 12 در صدی را داشته است که به ارزشی معادل 6.7 میلیون دلار دست پیدا کرده است.
دو مسئله ی فنی مهم وجود دارد که باعث افزایش درآمد به وجود آمده شده است. ابتدا بهره گرفتن از تکنولوژی های illumination BSI و جمع آوری کردن طراحی های BSI طی سال های اخیر که نه تنها فقط باعث بالا رفتن کیفیت تصویر میشود بلکه امکان اضافه کردن ویژگی های جدید مانند فوکوس خودکار جدید و فناوری های تثبیت گر تصاویر را نیز به سازنده میدهد، ضمن اینکه فرآیند یکپارچگی تولید را نیز آسان تر از قبل میکند. مسئله ی دوم نیز روی آوردن سازندگان به دوربین های دوگانه است.
هر چند آفرینش دوربین های دوگانه به چند سال گذشته باز میگردد، اما این فناوری طی سال های اخیر باعث افزایش استفاده از سنسور های CMOS و بالا رفتن سهم این فناوری در بازار خواهد شد. در حالی که اکنون استفاده از سنسور های دوگانه فقط به عکاسی محدود میشود، انتظار میرود تا ویژگی های دوربین های دوگانه با فناوری های دیگری نیز ارتباط برقرار کند و شاهد تجربه های کاربری جالب تری باشیم. استفاده در صنعت صحنه سازی سه بعدی مانند پروژه تانگو گوگل میتواند جذابیت این فناوری را برای کاربران چندین برابر کند.
همچنین در بخش عکاسی نیز، دوربین های دوگانه ی پتانسیل خوبی برای ویژگی های جدید و جالب همراه خود دارند که انتظار میرود باعث بهبود عملکرد در شرایط نور کم شود و همچنین باعث کوچک تر شدن اندازه ی سنسور های تصویر در گوشی های هوشمند خواهد شدکه در حال حاضر یکی از نقاط ضعف دوربین گوشی های هوشمند به شمار میرود در حالی که یکی از فاکتور های مهم دوربین گوشی های هوشمند محسوب میشود. هر چند این مسئله نیز به روی آوردن اصلی ترین سازندگان گوشی های هوشمند یعنی سامسونگ و اپل بستگی دارد و با سهم عظیمی که در این صنعت دارند میتوانند باعث افزایش چشمگیر استفاده از دوربین های دوگانه شوند.
اما این ایده فقط به سنسور های تصویر گوشی های هوشمند خلاصه نمیشود و در صنعت های مهم دیگر هم در حال استفاده است و پیشرفت است. صنعت خودرو، پهپاد ها، فناوری واقعیت مجازی و غیره نیز میتوانند باعث رشد و درآمد زدایی بیشتر سازندگان شوند به خصوص صنعت خودرو که میتواند به کلیدی ترین دلیل رشد این سنسور ها تبدیل شود که بستگی به میزان پیشرفت فناوری خودروهای هوشمند و تحلیل تصاویر دارد. رشد سالیانه ی استفاده از سنسور های CMOS در صنعت خودرو حدودا 23 در صد بوده است و باعث افزایش درآمد از 279 میلیون دلار به 537 میلیون دلار بین سال های 2014 و 2015 شده است. در نهایت قطعا توسعه ی دوربین گوشی های هوشمند ادامه خواهد داشت و در حال حاضر فناوری هایی وجود دارند که احتمال پیشرفت چشمگیر دوربین این دستگاه ها را افزایش میدهد. واقعیت مجازی بیشترین شانس را برای سازندگان به وجود خواهد آورد. نظر شما در این خصوص چیست؟
واقعیت امر اینکه دیگه گوشیه ها صرف اسم دارن فروش میرن – حالا این سنسور های CMOS بی تعصیر نیست
خب تو که دلیلش رو بخوبی میدونی واسه نبرد با اقا کوچولو ریزه میزه من طرفدار msi .amd شدم.:D
شاید سال دیگه یا دو سال دیگه دوباره رفتم سمت سونی
اما کسی از اینده باخبر نیست .
درکل سونی دوربین های خیلی خوبی داره . حتی مال چندسال قبلش. :smiley7
واق =))=))
امروز فازت عوض شده rohit
از ای ام دی تبلیغ میکنی :l
خبر خویی بود گوشی های سونی بخاطر داغ کردن زیاد فروش نمیرن و سود زیادی نمیکنه خوبه که بیشتریا از لنز های سونی استفاده میکنن:-bd
سونی فقط یک نقطه ضعف داره اونم واغ کردن پردازنده هاشه درست مثل پردازنده های اینتل و گرافیکهای انویدیا که مثل اتیش جهنم داغ هستن و از گرماشون میشه تو زمستون بهره برد!!!