«ابراهیم رئیسی»، رئیسجمهور ایران مصوبه «اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری» را ابلاغ کرد. بر اساس مصوبه یاد شده، دیوان عدالت اداری حق رسیدگی به مصوبات شورای عالی فضای مجازی در زمینه صلاحیت این نهاد را ندارد.
رئیسجمهور با تصویب قانونی، قدرت شورای عالی فضای مجازی را افزایش میدهد. بر اساس این قانون، دیوان عدالت اداری دیگر نمیتواند مصوبات این شورا را باطل کند. قانون مذکور طی یک سال اخیر مورد مورد بحث و گفتگو برخی نمایندگان مجلس و فعالان حقوقی بوده است. شورای نگهبان با انجام اصلاحات مورد نیاز بالاخره این قانون را در تاریخ 10 اردیبهشت به تصویب رساند و روز گذشته توسط «ابراهیم رئیسی» ابلاغ شد. در تصویر زیر، مصوبه «اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری» بدینگونه شرح داده شده است.
واکنش فعالان حقوقی پیرامون قانون افزایش قدرت شورای عالی فضای مجازی
بر این اساس، مصوبات این دو نهاد پیرامون سیاستگذاری خارج از صلاحیت دیوان عدالت اداری است و سایر مصوبات آنها برای شباهت با تصمیمات دیگر مقامات اداری، در صلاحیت هیئت عمومی دیوان عدالت اداری قرار میگیرد. این طرح قبلاً از سوی نمایندگان مجلس و فعالان حقوقی با واکنشهای ضدونقیضی همراه بود. «محمدجعفر نعناکار» این مصوبه را عاری از ایراد ندانست، چون در صورت اجرای این قانون، شوراهای فراقوهای تاسیس شدهاند که مصوبات غیرقابل ابطال دارند. از طرف دیگر، «رضا ایازی» معتقد است مجلس شورای اسلامی یک امر بدیهی نانوشته را به قانون تبدیل کرده است و به کمشکشهای میان حقوقدانان پایان داده است.
در روزهای گذشته، دولت مسئولیت امنیت فضای مجازی را به مرکز ملی فضای مجازی اهدا کرد. مرکز ملی فضای مجازی یک نهاد حکومتی است که از سال 1390 راهاندازی شد و در حال حاضر «محمدامین آقامیری» ریاست آن را برعهده دارد.
هنوز راه برای ابطال این مصوبه وجود داره
باید نسبت به همین قانون جدید مجلس به دیوان شکایت برد