خروج پت گلسینگر از کمپانی اینتل منجر شد که این شرکت تحت مدیریت دو مدیرعامل مشترک قرار گیرد. اکنون یکی از این مدیرعاملهای موقت اینتل نظرات تند و تیزی درباره لپتاپ های مجهز به پردازنده های اسنپدراگون X الیت و اسنپدراگون X پلاس شرکت کوالکام مطرح کرده است. به نظر میرسد مشتریان از این دستگاهها راضی نیستند و با نرخ بالایی آنها را به فروشندگان بازمیگردانند، این موضوع خردهفروشیها را در موقعیتی نگرانکنندهای قرار داده است.
وضعیت فروش لپتاپ های مجهز به پردازنده های کمپانی کوالکام
از زمان عرضه دستگاههای مجهز به پردازندههای اسنپدراگون X الیت و اسنپدراگون X پلاس توسط شرکای کوالکام، گزارشی منتشر شد که نشان میداد تنها 720,000 واحد از این دستگاهها به مشتریان ارسال شده است. این رقم تنها 0.8 درصد از کل بازار را تشکیل میدهد. این در حالی است که انتظار میرود این رقم در چند سال آینده افزایش یابد، با این وجود، به نظر نمیرسد که میشل جانستون هولتهاوس (Michelle Johnston Holthaus)، مدیرعامل موقت کمپانی اینتل، نسبت وضعیت لپتاپ های مجهز به پردازنده های کوالکام خوشبین باشد. او روز گذشته در Barclay’s Global Technology Conference صحبت کرد و Digital Trends گزارش داد که این فرد ادعاهای جسورانهای درباره پیشرفت شرکت کوالکام مطرح کرده است.
نارضایتی مشتریان و نرخ بالای بازگشت محصولات به فروشگاهها
همانطور که گفته شد، نرخ بالای بازگشت دستگاههای مجهز به ARM به خردهفروشیها، به عنوان «نگرانی شماره یک» هر فروشندهای تلقی میشود، زیرا نشاندهنده نارضایتی مشتریان از این محصولات است. با این تفاسیر، فروشگاههایی که این محصولات را در اختیار دارند، مجبور به پرداخت خسارتهای قابل توجهی هستند. شایان ذکر است که میشل جانستون هولتهاوس رقم دقیقی از نرخ بازگشت ارائه نکرد، با این وجود اظهار داشت که به طور کلی، x86 بهترین معماری پایه محسوب میشود و به شدت به آینده این پلتفرم امید دارد.
موانع لپتاپ های مجهز به پردازنده های کمپانی کوالکام
ما میتوانیم درک کنیم که چرا ممکن است لپتاپهای مجهز به پردازندههای اسنپدراگون کمپانی کوالکام برای تبدیل شدن به انتخاب محبوب مشتریان با مشکل مواجه شوند، با این حال به نظر میرسد این موانع در حال کاهش هستند. به عنوان مثال، قیمت برخی دستگاهها کمی بالا بود و این موضوع باعث شد مکبوکهای کمپانی اپل برای کاربران، گزینههای جذابتری باشند. علاوه بر آن، دستگاههای مجهز به معماری ARM از برنامههای بومی (native apps) پشتیبانی نمیکردند. به عبارت دیگر، بسیاری از نرمافزارها نمیتوانستند به طور مستقیم روی این دستگاهها اجرا شوند و برای انجام این کار به شبیهسازی (emulation) نیاز داشتند. خوشبختانه، به نظر میرسد که این مشکل دیگر وجود ندارد. این بدان معناست که اکنون پشتیبانی از برنامههای بومی بهتر شده و کاربران میتوانند بیشتر نرمافزارها را بدون نیاز به شبیهسازی اجرا کنند. به عبارت دیگر، ویژگیهای جدید و قیمتهای مناسب میتواند دستگاههای مجهز به ARM را به گزینهای جذاب تبدیل کند.
کوالکام قصد دارد در بخش پایین رده فعالیت کند
یک مثال برای این موضوع لپتاپ Vivobook S 15 شرکت ایسوس است که با قیمت مقرونبهصرفه 679.99 دلار آمریکا در وبسایت آمازون به فروش میرسد. این لپتاپ با پردازنده اسنپدراگون X پلاس، 16 گیگابایت RAM و 512 گیگابایت حافظه تجهیز شده است که با توجه به قیمت آن، یک محصول عالی محسوب خواهد شد. همچنین، مدیرعامل شرکت کوالکام قبلاً اعلام کرده بود که این شرکت قصد دارد نوتبوکهای مجهز به سیستمعامل ویندوز را با قیمتهایی پایینتر از 700 دلار در سال آینده به بازار عرضه کند. علاوه بر این، انتظار میرود یک سیلیکون جدید و نامشخص از سری اسنپدراگون X در سال آینده معرفی شود که در محصولات 600 دلاری یافت خواهد شد. این مسئله نشان میدهد که شرکت کوالکام به دنبال ورود به بخش پایین رده بازار است و این موضوع مشکلات بیشتری برای کمپانیهای فعال در این حوزه، یعنی اپل، اینتل و AMD ایجاد خواهد کرد.
این قابل درک است که شرکت کوالکام در حال حاضر در موقعیت دشواری از نظر فروش لپتاپهای مجهز به پردازنده اسنپدراگون قرار دارد، با این وجود، با افزایش پشتیبانی از برنامهها و ورود مدلهای مقرونبهصرفهتر، باید انتظار داشته باشیم که سهم بازار این شرکت در سالهای آینده افزایش یابد.
دیدگاهتان را بنویسید