موضوعات داغ
  • بتلفیلد 6
  • گوشی‌های سری گلکسی S26
  • آیفون 17 اپل
  • بازی GTA VI
  • گلکسی S25 FE
  • دینو
سخت افزار مگ
  • اخبار و مقالات
    • گوشی موبایل
      • لوازم جانبی موبایل
    • تبلت
    • لپ تاپ
    • دسکتاپ
      • مادربرد
      • پردازنده مرکزی
      • کارت گرافیک
      • تجهیزات ذخیره سازی
      • حافظه
      • صفحه نمایش
      • تجهیزات جانبی
    • تصویرگری دیجیتال
    • صوتی و تصویری
    • شبکه
    • نرم افزار و بازی
    • کالبدشکافی قطعات
    • مطالب گوناگون
  • بررسی
    • بررسی گوشی موبایل
    • بررسی تبلت
    • بررسی لپ تاپ
    • دسکتاپ
      • بررسی کولر و فن
      • بررسی مادربرد
      • بررسی کارت گرافیک
      • بررسی تجهیزات ذخیره سازی
      • بررسی حافظه
      • بررسی منبع تغذیه و کیس
      • بررسی تجهیزات جانبی
      • بررسی صفحه نمایش
    • بررسی تصویرگری دیجیتال
    • بررسی صوتی و تصویری
    • بررسی شبکه
    • بررسی نرم افزار و بازی
    • بررسی گوناگون
  • راهنمای خرید
    • سیستم پیشنهادی
  • لیست قیمت
    • گوشی موبایل
      • لیست قیمت روز گوشی‌های سامسونگ
      • لیست قیمت روز گوشی‌های شیائومی
      • لیست قیمت روز گوشی‌های هواوی
      • لیست قیمت روز گوشی های آنر
    • تبلت
    • لپ‌تاپ
    • قطعات کامپیوتر
      • لیست قیمت پردازنده
    • محصولات اپل
    • تجهیزات شبکه
    • لوازم خانگی
    • صوتی و تصویری
    • دوربین دیجیتال
    • تجهیزات بازی
    • خودرو
  • ویژه
    • مسابقات
    • نمایشگاه
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

اخبار و مقالات

انتقادهای به جا و تند رییس کمیسیون سخت‌افزار به وضعیت موجود بازار

Avatarتوسط امیرحسین آریایی ·16 اردیبهشت 139722 اسفند 1398· 2

افزایش شدید و غیر قابل کنترل قیمت دلار و ارز در بازار ایران مشکلات بسیاری را پدیدار کرده است که به تازگی شاهد واکنش رییس کمیسیون سخت‌افزار به مشکلات پیش رو بوده ایم. این گزارش به نقل از روزنامه “فناوران اطلاعات” و منتشر شده در وب سایت رسمی سازمان نظام صنفی رایانه کشور است که به دلیل اهمیت بالای آن، اقدام به انتشار آن کرده ایم.

مقارن با روند صعودی نرخ ارز و تشدید بحران ناشی از آن درکسب و کارهای شرکت‎های تامین کننده تجهیزات سخت افزاری در حوزه فاوا، با احمدعلیپور، رییس کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران که به عنوان یکی از باسابقه ترین فعالان این حوزه، به تازگی دوباره سکان هدایت کمیسیون سخت افزار را بر عهده گرفته، به گفت وگو نشسته ایم.

بسیاری از فعالان حوزه سخت افزار و رایانه طی مدت اخیر اعلام کردند که ارز 4200 تومانی اصلا در بازار وجود ندارد و هیچ معامله ای براساس آن صورت نمی‎پذیرد؛ چقدر این موضوع صحت دارد؟

(( بله، بسیاری از مدیران همکار شرکت سخت افزاری در روزهای اخیر ضمن انعکاس این موضوع به کمیسیون اعلام داشته‎اند که برای تخصیص ارز با مشکلات، تاخیر و گاه مخالفت بانک‎های عامل روبرو شده اند. حتی در موارد متعددی تخصیص ارز به این شرکت‎ها به سامانه نیما انتقال داده شده که هنوز هم این سایت عملیاتی و قابل استفاده نیست! البته بانک ها این موضوع را با استناد به دستورالعمل‎های غیرشفاف و ظاهرا غیر مکتوب بانک مرکزی اعلام می‎کنند که هرگز توسط کسی مشاهده یا رسما اعلام نشده اند و به همین دلیل هم قابل نقد و پیگیری و اعتراض نیست.))

فکر می کنید چه دلیلی وجود دارد که با وجود اهمیت موضوع فاوا در توسعه کشور و توجهی که به نظر می رسد نهادهای بالا دستی به این حوزه  نشان می دهند، اما  عملا این  نگاه در اختصاص اولویت های ارزی به محصولات رایانه ای دیده نمی‎شود؟ 

((اگر آنطور که ادعای بعضی از بانک هاست اولویت واردات کالاهای سرمایه‎ای و تکنولوژیک سخت افزاری پایین است و سهمیه و اهمیت کمی برای آن قایل شده‎اند باید ضمن اظهار تاسف از این کج سلیقگی یا بی تدبیری، توجه دولت را به نقش بدیهی و بسیار مهم و حیاتی IT در توسعه دانش و زیرساخت های کشور جلب کرد و بدون هیچ تردید این حوزه باید فورا در اولویت های بالا جهت تامین ارز قرارگیرد.))

آیا طی مدت اخیر نمایندگان دولت در بخش فاوا، جلسات کارشناسی را برای بررسی موضوع نوسان های ارزی با بخش خصوصی برگزار کرده اند؟

(( علی‎رغم میل عمیق فعالان این حوزه به همکاری با دولت برای گذر از معضلات اقتصادی، متاسفانه شفافیت و صداقت لازم در اتخاذ تصمیمات جدید ارزی وجود ندارد. در واقع به دلیل عدم مطالعه یا مراجعه به نظرات کارشناسان در بخش خصوصی قبل از اعلام و اجرایی شدن  تغییرات وسیع اخیر، همچنان صدور بخشنامه های سریالی و هیجانی ارزی در این روزها، مشکلات زیادی را برای شرکت های سخت افزاری پیش آورده است؛ عملا برای مدیران این حوزه مشخص نیست چگونه باید تعهدات گذشته و نیازهای ارزی حال و آینده مجموعه های خود و از همه مهم تر نیازهای اساسی کشور در زمینه فناوری اطلاعات را تامین و مدیریت کنند.))

در اثر نوسان های ارزی و تغییرات ناگهانی آن، از ابتدای سال تا کنون وضعیت فعلی کسب و کارهای مبتنی بر تجهیزات سخت افزاری (چه در حوزه واردات و چه در حوزه تولیدات داخلی) را چگونه ارزیابی می کنید؟ 

((با کمال تاسف باید بگویم وضعیت فعالیت شرکت ها بسیار بد است. شرایط بسیاری از شرکت ها، چه تولیدی و چه بازرگانی که البته حیات هر دو دربازار فناوری به یکدیگر وابسته اند، به شدت بحرانی است. بدون شک در هفته های آتی، باید شاهد اثرات جانبی این توقف یا کاهش تحمیلی شدید فعالیت شرکت های سخت افزاری با توجه به توسعه استفاده از فاوا هم در دولت، هم حوزه خدمات عمومی و نیز در سایر فعالیت های جامعه باشیم؛ چراکه محدود شدن فعالیت این شرکت ها، مشکلات زیادی را در تامین اساسی ترین نیازهای استفاده کنندگان از فناوری در کشورایجاد خواهد کرد.  متاسفانه دولت محترم توجه نداشته است که تداوم فعالیت شرکت های تامین کننده سخت افزار حوزه فناوری که بر اثر تحریم های ظالمانه  و حساسیت زیاد روی این محصولات، مصائب زیادی را در سال های اخیر تحمل کرده اند یکی ازاساسی ترین نیازهای خود دولت و نیز بخش های دیگر بوده و این مهم حتی برای ادامه حیات کل اقتصاد کشور بسیار ضروری است. این خود تحریمی و فشار مضاعف بر مدیران شرکت های سخت افزاری کشور قابل درک و توجیه پذیر نیست.))

پس  می توان نتیجه گرفت تک نرخی شدن نرخ ارز هم عملا هیچ تاثیری در بهبود اوضاع نداشته است؟

(( دولت با اعلام ناگهانی ارز تک نرخی ۴۲۰۰ تومانی نه تنها به مسوولیت شرکت های خصوصی در تامین تجهیزات مناقصه های قبلی خود توجه ای نداشته بلکه حتی تعهد خود را نیز در رابطه با همین وعده اخیراختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی کاملا و به طرز صحیح و قابل اعتمادی انجام نداده است.   اکنون پاسخ قابل قبول دولت به شرکت هایی که در همین چند هفته پس از تغییرات اعلام شده به وعده معاون اول ریاست جمهوری اعتماد کرده اند واین نرخ وعده داده شده را مبنای محاسبه  قراردادها و پیشنهاد قیمت در مناقصات قرارداده اند، چه خواهد بود؟ آن هم در شرایطی که طی چند روز اخیر مشخص شده  هیچ اطمینانی به تخصیص قطعی این ارز نیست! چه کسی جوابگوی زیان شدید شرکت ها در اثر اعتماد به وعده دولت است؟))

درخصوص موضوع فراخوان «ارزیابی بدهی های ارزی فعالان عضو سازمان» که در دستور کار کمیسیون سخت افزار و دبیرخانه سازمان لحاظ شده، قرار است چه نتیجه ای برای ارایه به حاکمیت حاصل شود؟ 

((دولت در مقابل عملکرد شفاف و قانونی شرکت ها که موجب تعهداتی به تامین کنندگان خارجی شده مسئول است و نمی تواند نسبت به اعتبار شرکت های داخلی و در نهایت اعتبار و احترام کشور، نزد شرکت ها و نهادهای اقتصادی بین المللی بی تفاوت باشد. اگر در قبول این اصل بدیهی مشکلی وجود نداشته باشد راه های مختلفی برای تسهیل بازپرداخت بدهی ارزی شرکت ها وجود دارد که در صورت تمایل دولت به شنیدن نظرات تخصصی حتما ایشان را برای رفع این معضل با راه حل عملی صمیمانه و صادقانه یاری خواهیم کرد. اولین و مهم ترین موضوعی که مغفول مانده شناسایی این نیاز قانونی ارزی است که متاسفانه در موارد ۲۳ گانه اعلام شده به شکل عجیب و غیر کارشناسانه ای از قلم افتاده است.))

از دیدگاه شما به عنوان رییس کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، این سازمان در این شرایط چه وظایفی دارد و چه اقداماتی برای حل این معضلات پیش روی صنف باید قرار بگیرد؟

((سازمان و در کل همه ما فعالان فناوری به عنوان صاحبان این تشکل وظیفه داریم در این نابسامانی های ناخواسته و تحمیل شده که موجب ضعیف شدن شدید بهره وری شرکت ها شده و راه توسعه آنان را عملا سد کرده است، اهتمام جدی به بازگشت عزت شرکت ها و احترامِ متقابل بین اعضا داشته باشیم و با شناسایی و حذف عوامل غیر صنفی و زدودن همه رفتارهای یکسویه و منفعت طلبانه عده ای معدود که سعی در نفوذ به مدیریت تشکل ها دارند، با حفظ اتحاد و هشیاری برای ارتقای امنیت شغلی فعالان رسته های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور همت کنیم. بدنه مدیریتی سازمان در یک جمله باید همه اعضای خرد و کلان را صاحبان و ولی نعمتان خود دانسته و هرگز از علت و انگیزه اصلی موسسان خود منحرف نشود.))

آیا کمیسیون سخت افزار طی سال های گذشته  تاکنون، راهکار پیشنهادی برای بهبود این شرایط یا برون رفت از مشکلات ارزی به نهادهای بالادستی ارایه کرده است؟ 

((کمیسیون سخت افزار سازمان متاسفانه به دلایل مختلف که از حوصله چنین مصاحبه هایی خارج است در سال های اخیر فعالیت کافی و وافی برای حضور به موقع و کارشناسانه در عرصه تصمیم گیری های کشور نداشته است. امیدواریم با تغییر نگاه و قبول اشتباهات گذشته هر چه سریعتر به این مسیر که درخواست همه دست اندرکاران و مدیران شرکت های سخت افزاری است بازگردیم.))

کمیسیون شبکه اسفندماه  سال 96 از مکاتبه سازمان با وزارت ارتباطات مبنی بر «لحاظ کردن موضوع نوسان های ارزی در قراردادهای حوزه تجهیزات  فاوا» به منظور جبران این نوسانات در مناقصات خبر داد. از دیدگاه شما موافقت دولت با این راهکار چقدر به جبران ضرر و زیان های ارزی کمک می کند؟

((بدون شک بسیار زیاد؛ در غیاب فعالیت شایسته کمیسیون سخت افزار، خوشبختانه کمیسیون شبکه که فعالان و مدیران موفق آن اکثرا از یاران قدیم کمیسیون سخت افزار در سال های گذشته بوده و هستند، توانسته اند حضور خوبی در برخورد به موقع با معضلات و ایجاد ارتباط ارگانیک با نهادهای بالادستی داشته باشد. مطالبه بسیار منطقی جبران نوسانات ارزی در خریدهای عمومی که در دولت قبل و بحران ارزی سال های ۹۰ و ۹۱ نیز سابقه داشته قطعا بخشی از ضرر و زیان‎های تحمیل شده به شرکت ها را جبران خواهد کرد. در این رابطه با توجه به نزدیکی بدنه این دو کمیسیون حتما با دوستان مان در کمیسیون شبکه همکاری لازم در ایجاد صدای مشترک خواهیم کرد تا اجابت این مطالبات به حق، تسریع و تسهیل شود.))

برچسب‌ها: سخت افزار, قیمت

بدون امتیاز
کمی صبر کنید...
تبلیغات
تبلیغات
سرخط خبرها:
  1. وسترن دیجیتال دیگر ظرفیت خالی برای HDD ندارد
  2. گلکسی S26 اولترا و برگ‌های برنده پنهان؛ 7 ارتقا که بازی را تغییر می‌دهند
  3. آموزش اجرای بازی‌های ری تریسینگ روی کارت‌های گرافیک پشتیبانی‌نشده
  4. شاه‌کلید امنیت هوشمند؛ بررسی تخصصی دوربین ثبت وقایع خودرو، فرکانس‌یاب و شنود‌یاب در منوکالا
  5. مشخصات و قیمت گوشی پیکسل 10a گوگل افشا شد

مطالب مرتبط ...

  • 4

    شبکه اجتماعی: مطالب هفته گذشته رسانه های معتبر دنیا در فضای مجازی

    Avatarتوسط محمد یوسفی زاده · 31 اردیبهشت 1395 · 22 اسفند 1398

  • 2

    زمان احتمالی ورود GTX 1660 و GTX 1660 Ti به بازار ایران

    Avatarتوسط امیرحسین آریایی · 27 اسفند 1397 · 22 اسفند 1398

  • 3

    AMD در برابر GTX 1660 Ti واکنش نشان داد (کاهش قیمت Vega 56)

    Avatarتوسط امیرحسین آریایی · 4 اسفند 1397 · 22 اسفند 1398

مطالب گوناگون از دینو

کدام داروها می‌توانند تحمل گرما را سخت‌تر کنند؟

10 فیلم فوق‌ العاده که به شما کمک می کند بچه ها را بهتر درک کنید

چگونه از نشخوار افکار منفی و تجربیات گذشته خودداری کنیم؟

2 دیدگاه

  • دیدگاه2
  1. Avatar Sسی گفت:
    16 اردیبهشت 1397 در 2:07 ب.ظ

    قیمت هاردی که ۱۹۰ هزار بود الان شده ۳۴۰ هزار تومان ! دولت تدبیر و امید چی کار میکنه؟

    پاسخ
  2. Avatar پیمان گفت:
    16 اردیبهشت 1397 در 1:01 ب.ظ

    اقا اینارو ولش کنید بگید این وضعیت درست میشه یا نه بریم خرید کنیم یا صبر کنیم اینو بگید؟ من هارد لازمم:(:(

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در صورتی که نظر شما حاوی ناسزا، عبارات توهین‌آمیز و تهدید بوده و در تضاد با قوانین فعلی کشور باشد از انتشار آن بدون حذف موارد ذکر شده، معذوریم.
شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.

پربحث‌ترین‌ها

  • وعده اتصال به اینترنت پرسرعت تا پایان سال 32

    مخابرات: وعده اتصال گسترده اینترنت پرسرعت تا پایان سال عملی می‌شود

  • ناو آبراهام لینکلن 17

    همه‌چیز درباره ناو آبراهام لینکلن، نمادی از قدرت دریایی مدرن

  • قدرتمندترین ناوهای هواپیمابر 6

    معرفی قدرتمندترین ناوهای هواپیمابر جهان

  • فروشندگان فیلترشکن 1

    وزارت ارتباطات: اطلاعات مربوط به فروشندگان فیلترشکن جز اسرار دولتی است

آخرین بررسی‌ها

9.7

بررسی حافظه اس‌اس‌دی SAMSUNG 9100 PRO 2TB

9.3

بررسی مادربرد X870 AORUS STEALTH ICE گیگابایت

8.8

تماشا کنید: بررسی گوشی گلکسی A17 4G سامسونگ؛ اقتصادی تازه‌نفس

8.8

بررسی لپ تاپ MSI Vector 16 HX - اژدهای همه‌فن‌حریف

9.6

تماشا کنید: بررسی Aorus FO27Q3 گیگابایت | بهترین مانیتور گیمینگ 2025؟

آخرین مطالب دینو

نحوه صحبت با کودکان درباره جنگ، اعتراضات و اخبار ترسناک

این روزها که جامعه درگیر اعتراضات، تنش‌ها و انتشار…

  • راهنمای جامع انتخاب ظروف پذیرایی برای مهمانی، استفاده روزمره و جهیزیه

  • چگونه اینستاگرام در زمان کوتاهی زندگی ما را متحول کرد؟

  • معرفی بهترین موسیقی‌های کلاسیک جهان که حتماً باید گوشی دهید

  • بهترین مبل برای جهیزیه | انتخابی شیک، کاربردی و ماندگار

  • مطلب بعدی بررسی تخصصی گوشی هوآوی Y7 Prime 2018 : لباس جدید اژدهای خوش قیمت
  • مطلب قبلی کاهش فروش گوشی‌های هوشمند در بازار چین همچنان ادامه دارد
  • آخرین مطالب
  • محبوب‌ترین مطالب
  • وسترن دیجیتال دیگر ظرفیت خالی برای HDD ندارد

  • گلکسی S26 اولترا و برگ‌های برنده پنهان؛ 7 ارتقا که بازی را تغییر می‌دهند

  • آموزش اجرای بازی‌های ری تریسینگ روی کارت‌های گرافیک پشتیبانی‌نشده

    آموزش اجرای بازی‌های ری تریسینگ روی کارت‌های گرافیک پشتیبانی‌نشده

  • Altتصویر دوربین ثبت وقایع خودرو و دستگاه فرکانس‌یاب و شنود‌یاب حرفه‌ای برای امنیت خودرو و کشف تجهیزات جاسوسی.

    شاه‌کلید امنیت هوشمند؛ بررسی تخصصی دوربین ثبت وقایع خودرو، فرکانس‌یاب و شنود‌یاب در منوکالا

  • مشخصات و قیمت گوشی پیکسل 10a گوگل افشا شد

  • وعده اتصال به اینترنت پرسرعت تا پایان سال 32

    مخابرات: وعده اتصال گسترده اینترنت پرسرعت تا پایان سال عملی می‌شود

  • ناو آبراهام لینکلن 17

    همه‌چیز درباره ناو آبراهام لینکلن، نمادی از قدرت دریایی مدرن

  • قدرتمندترین ناوهای هواپیمابر 6

    معرفی قدرتمندترین ناوهای هواپیمابر جهان

  • مصرف برق بیش از 700 وات پردازنده‌های دسکتاپ Nova Lake اینتل 1

    مصرف برق بیش از 700 وات پردازنده‌های دسکتاپ Nova Lake اینتل

  • اوضاع بحرانی فریلنسرهای ایرانی 1

    اوضاع بحرانی فریلنسرهای ایرانی در زمان خاموشی اینترنت

آخرین دیدگاه‌ها

  • Avatar
    عابد گفته است:
    افرین
  • Avatar
    عابد گفته است:
    شما دست توی جیب ما نکن، اینترنت پرسرعت پیشکش خودتون و...
  • Avatar
    آلفرد عزت دین گفته است:
    بهترین سی پیو تاریخ بشریت 14400 هست در خریدش شک نکنید...
  • Avatar
    محتاج اینترنت گفته است:
    درود ۹۰ ملیون ایرانی به شرافت نیاکان مسعولین و مدیران محترم...
  • Avatar
    محسن خدابنده گفته است:
    سلام. بله آقای دکتر اسدی عزیز. متاسفانه بسیاری از شرکت ها...
  • Avatar
    HA55AN گفته است:
    امیدوارم توافق بشه حکومت اصلاحات اساسی بده و دیگه نه جنگ...
  • Avatar
    Ali niktayi گفته است:
    ایران باید سریع به ساخت ناو جنگی مثل آمریکا بسازد.....
  • Avatar
    رضا گفته است:
    جامع و جالب بود ممنون
  • Avatar
    امید کوکبی گفته است:
    سلام. وقتتون بخیر من یک عدد دارم اگه کسی قصد خرید...
  • Avatar
    مهدی گفته است:
    سلام باعث کاهش طول عمر هارد درایو می شود.
راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ 470
راهنمای خرید و مشاوره هایلایت
راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ با بودجه های مختلف (دی 1404)
13 دی 1404
راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف 1,303
راهنمای خرید و مشاوره هایلایت
راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف (دی 1404)
10 دی 1404
راهنمای خرید مانیتور آذر 1404 70
راهنمای خرید و مشاوره
راهنمای خرید مانیتور با بهترین قیمت در بودجه‌های مختلف (دی 1404)
6 دی 1404
راهنمای خرید گوشی موبایل آذر 491
راهنمای خرید و مشاوره
راهنمای خرید گوشی موبایل بر اساس بودجه‌های مختلف (دی 1404)
5 دی 1404
7,764
راهنمای خرید و مشاوره سیستم پیشنهادی هایلایت
راهنمای خرید و مشاوره سیستم کامپیوتر با بودجه های مختلف (دی 1404)
3 دی 1404
راهنمای خرید و مشاوره هدفون و هدست با بودجه های مختلف (آبان 1404) 0
اخبار و مقالات راهنمای خرید و مشاوره هایلایت
راهنمای خرید و مشاوره هدفون و هدست با بودجه های مختلف (آبان 1404)
27 آبان 1404
  • سخت‌افزارمگ
  • درباره ما
  • تبلیغات
  • استخدام
سخت‌افزارمگ

© 2026 Sakhtafzarmag.Com. All Rights Reserved.

صفحه نخست » اخبار و مقالات » انتقادهای به جا و تند رییس کمیسیون سخت‌افزار به وضعیت موجود بازار

ورود

عضویت

رمزتان را گم کرده‌اید؟

عضویت | رمزتان را گم کرده‌اید؟
| بازگشت به ورود