در بخش اول این مطلب ما به بررسی اندازه سنسور دوربین در گوشی های هوشمند و عوامل موثر در آن پرداختیم. حال در ادامه این مطلب به سراغ بررسی دلیل اهمیت این موضوع میپردازیم. با ما همراه باشید.
چرا اندازه سنسور دوربین مهم است؟
با حرکت به سمت رزولوشنهای بیشتر و بیشتر (که اکنون به بالای 100 مگاپیکسل رسیده اند)، سنسورهای بزرگتر دوربین گوشهای هوشمند هرگز آنطور که باید از اهمیت بیشتری برخوردار نبودهاند. متناسب نگه داشتن اندازه پیکسلها برای به حداکثر رساندن قدرت تفکیک دوربین های 48 ، 64 و 108 مگاپیکسلی ضروری است. اگرچه ما هنوز شاهد دوربین گوشی هوشمندی که سطح کاملی از جزئیاتی که از این اعداد انتظار داریم را به ما نشان دهد، ندیدهایم. حتی در این صورت هم، این سنسورها در نور مناسب جزئیات بیشتری نسبت به هر زمان دیگر به تصویر میکشند.
یکی دیگر از جریانات اخیر در فضای تلفن همراه، فن آوری پیکسل سازی است که برای این سنسورهای با وضوح بالا امکان ترکیب پیکسلها برای گرفتن نور بهتر را میسر میکند. این سنسورها و پیکسلهای بزرگتر، کیفیت عکسهای کم نور را بسیار بهبود میبخشند. این موضوع منجر به تولید سر و صدای کمتر و رنگهای بسیار بهتر حتی در محیطهای کم نور میشود.
سنسورهای بزرگتر به غیر از وضوح تصویر، در ظاهر و کیفیت عکسهای شما نیز تأثیر دارند. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، سرعت شاتر سریعتر و ایزو پایین، شفافیت و وضوح تصاویر را تضمین میکند. همچنین برای گرفتن نور زیاد به چنین دیافراگم گستردهای نیازی ندارید که این عمل باعث کاهش عوامل تاثیرگذار انسانی در لنز (مانند لرزش دست و هاله بنفش) را به دنبال دارد.
سنسورهای بزرگتر عامل عکسهای بهتر با نور کم هستند
معمولا سنسورهای بزرگتر به تولید جلوه تاری بوکه (که در DSLR بیشتر میبینیم) کمک می کند، جایی که سوژه برجسته به نظر میرسد و از پس زمینه جدا شده و بقیه عکس تار است. سنسورهای بزرگ میتوانند از دیافراگمهای سریعتر (بالاتر) و لنزهای با زاویه بازتر استفاده کنند تا همان تأثیر سنسورهای کوچکتر را داشته باشند، یا از دیافراگمهای مشابه و لنزهای باریکتر برای جلوه بوکه با قویتر استفاده کنند. در حالی که سنسورهای کوچک تلفن همراه نمیتوانند با اثر موجود در DSLR رقابت کنند، سنسورهای بزرگتر میتوانند به کاهش این فاصله کمک کنند.
مقایسه سنسورهای تلفن های هوشمند
برای نمایش طیف گستردهای از سنسورهای تصویر موجود در تلفنهای هوشمند، ما اندازه اصلی سنسورها را در طیف وسیعی از تلفنهای گران قیمت مقایسه کردهایم.
قطعا تا پایان سال 2020 طول میکشد تا تعداد زیادی از دوربینهای گوشی هوشمند از سنسور 1.5 اینچی استفاده شده توسط نوکیا لومیا 1020 ( غول آخر عکاسی گوشیهای هوشمند) عبور کنند. سنسورهای بزرگ مطمئناً ایده جدیدی نیستند، اما اکنون شرکتها آماده اند که از تاثیرات زیبایی که با سنسورهای بزرگتر به گوشیهای هوشمند اضافه میشود، استقبال کنند.
نکته قابل توجه در این آمار این است که گوشیهای Google Pixel 4 و iPhone 11 که در انتهای جدول اندازه سنسورهای گوشیهای هوشمند قرار دارند، به عنوان بهترین دوربین تلفنهای هوشمند شناخته میشوند. واضح است که هنگام گرفتن یک عکس عالی، اندازه سنسور یکی از فاکتورهای مورد نیاز است!
فقط یک قطعه از پازل
سنسورهای تصویر بزرگتر قسمت مهمی از معمای عکاسی با تلفن همراه هستند، اما تنها فاکتور این پازل نیستند. یک دوربین با کیفیت عالی و مجهز به یک لنز درخشان، به یک زنجیره قدرتمند پردازش تصویر و نرمافزاری نیاز دارد که به شما این امکان را بدهد تا به راحتی از سخت افزار نهایت بهره را ببرید.
کیفیت دوربین گوشیهای هوشمند نیز به طور فزایندهای توسط پیشرفت در عکاسی محاسباتی و یادگیری ماشین تحت تاثیر قرار گرفتهاند. نمونده این قضیه هم گوشیهوشمند Google Pixel 4 است. به حدی که نرم افزارهای هوشمند معمولاً مگاپیکسلهای خام را برای کیفیت تصویر می زنند. موارد بسیار زیادی وجود دارد که نرم افزار عالی می تواند خروجی تصویر قابل قبولی با سخت افزار ضعیف انجام دهد. دوربین گوشیهای هوشمند برای ساخت به یک عنصر تثیرگذار نیاز دارند و اندازه سنسور همان عنصر تاثیرگذار در رقابت برای دستیابی به دوربینهای بهتر تلفنهای هوشمند است.
دیدگاهتان را بنویسید