باری دیگر و برای دهمین سال متوالی، اپل به عنوان شایسته ترین کمپانی در جهان انتخاب شده است. افتخاری که باز هم نصیب کوپرتینویی ها شده ، حاصل نظرسنجی از 3800 مدیر و تحلیل گر و متخصص است. در لیست تحسین شده ترین کمپانی های جهان پس از اپل به ترتیب نام کمپانی های آمازون، استارباکس، برکشایر هاتاوی و دیزنی دیده میشود. دیگر کمپانی های فناوری که در لیست ده کمپانی شایسته ی جهان قرار دارند دو کمپانی فیسبوک و مایکروسافت هستند که به طور مشترک رتبه ی نهم را کسب کرده اند. آلفابت نیز به عنوان ششمین کمپانی تحسین شده ی جهان انتخاب شده است. همچنین اپل علاوه بر تحسین شده ترین کمپانی جهان، عنوان ارزشمندترین کمپانی را نیز با میزان سرمایه ی 700 میلیارد دلار از آن خود کرده است.
برای تنظیم این لیست، 1000 کمپانی که در امریکا فعالیت دارند بر اساس درآمد در نظر گرفته شده اند و به این لیست 500 کمپانی بین المللی نیز که درآمدی بیشتر از 10 میلیارد دلار داشته اند اضافه شده اند و در نهایت از میان این کمپانی ها، 680 کمپانی از 28 کشور مختلف برگزیده شده اند. سپس رقبا بر اساس فاکتورهایی مانند نوآوری، کیفیت و مسئولیت اجتماعی رده بندی شده اند.
اپل از سال 2007، زمانی که استیو جابز فقید نسل اول گوشی آیفون را معرفی کرد رتبه ی اول شایسته ترین کمپانی جهان را در اختیار دارد و ده سال است که از این عنوان دفاع کرده است. حال که ده سال از معرفی نسل اول آیفون گذشته، انتظار میرود امسال کوپرتینویی ها این رویداد را با ارائه ی یک مدل ویژه از آیفون جشن بگیرند. مدلی گران قیمت که بر اساس شایعات و گزارشات، دارای نمایشگر 5.15 اینچی با پنل OLED خواهد بود. همچنین این دستگاه فاقد حاشیه ی نمایشگر خواهد بود و شیشه تمامی بخش جلوی دستگاه را خواهد پوشاند.
نکته ی جالب این گزارش این است که سامسونگ که سال قبل، در میان 50 کمپانی شایسته ی جهان رتبه ی 35 را داشت، امسال به خاطر اتفاق نا امید کننده ای که برای گلکسی نوت 7 افتاد به طور کامل از لیست 50 کمپانی شایسته ی جهان خارج شده است. کمپانی کره ای در رفع ایرادی که برای فبلت پرچمدار خود افتاد ناکام ماند و در نهایت تولید آن را متوقف کرد. احتمالا به همین دلیل رای دهندگان این لیست امتیازی به سامسونگ نداده اند. مطمئنا سامسونگ به دنبال کسب اعتبار خدشه دار شده ی خود در سال جاری است و از سوی دیگر مطمئنا اپل باز هم تلاش خواهد کرد که از عنوان ارزشمند خود دفاع کند.
با اینکه برخی سیاست های اپل مانند انحصار گرایی های شدید، حتی برای طرفداران محصولات این کمپانی نیز چندان رضایت بخش نیست، اما حتی منتقدین اپل نیز نمیتوانند منکر این مسئله شوند که این کمپانی نوآوری های زیادی در دنیای فناوری ایجاد کرده است و شاید اگر این نوآوری ها نبودند، امروزه دنیای فناوری بدین شکل نبود. کمپانی هایی در هر زمینه وجود دارند که آن صنعت به آنها مدیون است و بر هیچکس پوشیده نیست که تکنولوژی نیز مدیون خدمات ارزشمند اپل است.
علم و ابتکار هیچوقت پنهان و انحصاری نمیمونه و حتی در نبود افراد فعلی برای کشفش قطعا افراد دیگری در جای دیگری ان را کشف می کنند و ارائه می دهند’چه بسا خلاقانه تر و پیشرفته تر ! همینطور که هم اکنون و گذشته شاهد ان بوده ایم …