محققین شرکت تحقیقاتی HIS Market اعلام کرده اند که احتمالا اپل قصد دارد فناوری صفحه نمایش محصولات خود را تغییر دهد. این شرکت در حال حاضر از فناوری LTPS TFT (فیلم ترانزیستور پلی سیلیکون حرارت پائین) در پنل های اولد استفاده میکند که شاید از آن به فناوری LTPO یا اکسید پلی کریستالی حرارت پائین مهاجرت کند. این فناوری ها در بکپلین صفحه نمایش، جایی که توسط آن پیکسل ها خاموش و روشن میشوند و مدیریت مصرف انرژی نمایشگر بر عهده آن است وجود دارند. همچنین این قسمت مسئول کنترل وضوح تصویر نمایشگر و نرخ تازی سازه تصویر (رفرش ریت) آن نیز میباشد.
بر اساس این گزارش، اپل سه پتنت جدید را در مورد فناوری LTPO در سال 2014، 2015 و 2018 به ثبت رسانده است. تحلیلگر این گزارش، آقای David Hsieh سوال جالبی در این باره مطرح کرده است. اگر اپل صفحه نمایش های اولد مورد نیاز خود را از دیگر کمپانی ها تامین میکند، چرا علاقمند است سیستم بک پلین اختصاصی خود را بدون همکاری با تامین کنندگان نمایشگر دستگاه های خود بسازد؟ این تحلیلگر چندین دلیل برای این سوال خود ارائه کرده است:
- برای درک بهتر فناوری و هزینه تجهیزات نمایشگرهای منعطف اولد
- به منظور کاهش مصرف باتری محصولات اپل
- برای دسترسی به سطح بالاتری از جابجایی الکترون ها به منظور افزایش رزولوشن صفحه نمایش ها
- مدیریت بهتر تامین کنندگان صفحه نمایش و تولیدکنندگان صفحه نمایش های در ارتباط با کمپانی
اپل با استفاده از فناوری جدید نمایشگر میتواند مصرف باتری محصولات خود را بین 5 تا 15 درصد بهبود بخشد. البته در اینجا همه چیز در مورد فناوری LTPO مثبت نیست. این فناوری به فیلم های ترانزیستوری بزرگتری احتیاج دارد که به معنی قرارگیری کمتر ترانزیستورها در زیر لایه نمایشگر است که در نهایت موجب کاهش رزولوشن صفحه نمایش میشود. فتوماسک مورد نیاز این فناوری هم که حدودا باید 20 درصد بزرگتر نسبت به LTPS باشد هزینه بیشتری را به دنبال دارد. علاوه بر این، فرآیند تولید قطعات برای LTPO نیز بسیار پیچیده تر است. به خاطر همین دلایل، شاید اپل پیش از اینکه از LTPO در آیفون استفاده کند، آن را در نمایشگر اپل واچ ها به کار گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید