بازار شتاب دهنده های گرافیکی برای بخش هایی نظیر یادگیری عمیق، هوش مصنوعی، رندرینگ گرافیکی و… در استفاده های سرور، نظامی، پزشکی و… به شدت در انحصار NVIDIA قرار دارد. هر چند که کمپانی هایی مانند اینتل و ای ام دی سعی در حضور موفق در این بازار داشته اند، اما انویدیا با محصولات جدید خود قدرت این رقابت را از آنها سلب کرده است. در همین راستا، اینتل مجبور به توقف تولید پردازنده های Xeon Phi شده است.
این شرکت دست کم 8 مدل از پردازنده های پیشرفته Xeon Phi را به دلیل عدم بازار مناسب و تقاضا، از گردونه تولید خارج می کند. این مدل ها عبارت اند از Xeon Phi 7210, 7210F, 7230, 7230F, 7250, 7250F, 7290 و 7290F که دیگر راهی بازار نخواهند شد. Intel قرار بود تا نسل جدید این پردازنده ها را با کد رمز Knights Hill، در لیتوگرافی 10 نانومتری به تولید برساند که تقاضای پایین این شرکت را مجبور به ترک این پروژه کرده است.
استفاده از شتاب دهنده های گرافیکی با ظاهر کارت گرافیک نیز تا پیش از این لغو شده بود. هر چند که اینتل با ورود Raja Koduri به قسمت GPU این شرکت اعلام کرده است که به طور جدی وارد حوزه تولید کارت گرافیک می گردد، اما دست کم حالا ترجیح داده است تا از بازار شتاب دهنده های گرافیکی خارج گردد. بارها در اخبار مربوط به شتاب دهنده های گرافیکی انویدیا اعلام کرده بودیم که غول سبز تراشه گرافیکی، محصولات شتاب دهنده خود را با مدل های مشابه از اینتل مقایسه می کند و ظاهرا حال موفق به شکست این رقیب و خارج کردن موقت آن از بازار شتاب دهنده های گرافیکی شده است.
فکر نکنم که بازار سرور ها و شتاب دهنده ها دسته انویدیا باشه چون انویدیا بیشتر بازار Gaming رو بدست داره نه این بازار.
در مورد ایکه پردازنده ها در این کارها ضعیف ترند ولی کارت های AMD در این حوضه اکثرا قویترن(بخاطر قدرت محاسباتی بالاتر)
چند وقت پیش یه نقص توی کارت Titan V پیدا شده که معلوم شد که تو محاسبات اشتباه های فاحشی دیده شد.از هر 4 کارت 2 تا از آنها جواب متفاوتی داده بودند (مشکل از حذف برخی ویژیگی ها در حافظه برای سرعت بیشتر(ECC)) و فقط دو تا از اون ها درست محاسبه کردن. این نوع اشتباهات رو در این بزار فراموش نمیشن چون خریدار ها میدونن چی میخرن(نه مثل بازار گیمینگ که بعضی ها کارتشون رو از دادن به خاطر یه دراور(196.75)).
جدیدا هم با این کارت های جدید انویدیا در این بازار خبر وگا 7 نانومتری آمده وهمه منتظرن برای اون (چون به نظر می آید (طبق برخی محاسبات از روی چیپی که لیزاسو نشون داد به خبر نگارها که مشخص کرد تعداد خیلی بیشتری ترانزیستور نسبت به وگا 10 دارد(چون بزرگتر از وگا10 با 7 نانومتر بود) که وگا 20 حدودا 20-21 ترافلاپ قدرت محاسباتی دارد که مشخصا قویتر از کارت های براساس ولتا از انویدیا ست(20 ترافلاپ در مقابل 15 ترافلاپ TITAN V و QUADRO)البته شایعاتی از کارت 7 نانومتری از انویدیا هست ولی وگا 20 تایید شده فقط باید منتظر مشخصات کامل باشیم).
اون همه سودی که انویدیا تو این چند سال اورده اکثرا تاثیر ماینیگ بود(که الان همین موضوع باعث عقب افتادن زمان معرفی و وارد کردن های کارت جدید به بازار شده(300 هزار چیپ برگشت خورده))
میشه گفت تنها جای که این دو غول کارت گرافیک جهان تنها در این بازار دارن رقابت میکنند چون آدم هایی که این کارت ها رو میخرن چیزی رو الکی نمیخرن(چون گران هستند این کارت ها)و به دقت انتخاب میکنن و همیشه از یک کمپانی نمی خرند تا این رقابت رو نگه دارن.
ما گیمر ها هم باید یه بار از NVIDIA یه بار هم از AMD کارت بخریم تا خودمون بیشتر ضرر نکنیم (بدون در نظرگرفتن وضعیت افتضاح تر از افتضاح اقتصاد ایران که معلوم نیست چه خواب هایی برای ما کشیدهاند (یه جورایی یه مونوپولی به اندازه یک کشوره (بعضی ها خون مردم رو میمکن که الان سرعت رو چند برابر کردند:smiley5:smiley5))).
دیتا سنتر رقابتی ترین بازار جهان همش بخاطر آدم های حرفه که هوشمند انتخاب میکنند(نه از روی تعصب):smiley5:smiley5