گزارش جدیدی از خبرگزاری Nisos منتشر شده که ادعا میکند که یک پیمانکار (که برای سرویس اطلاعاتی روسیه کار میکند)، از بات نتی استفاده میکند که میتواند روند (موج مردمی) را در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی آن هم در «مقیاس وسیع» دستکاری کند. این گزارش که روز پنجشنبه توسط شرکت امنیت سایبری Nisos منتشر شد، ادعا میکند که شرکت 0day Technologies مستقر در مسکو میتواند با استفاده از مجموعهای قابل برنامه ریزی (که به یک شبکه اطلاعات مخرب مرتبط است) اطلاعات نادرست را با سرعتی وحشتناک منتشر کند. این شرکت قبلاً با سرویس امنیت فدرال، یکی از آژانسهای اطلاعاتی اصلی روسیه، همکاری داشته است.
- حمله روسیه و جنگ اوکراین – بدافزار مخرب Wiper در کامپیوترهای اوکراینی
- بدافزار آیفون با خاموش بودن دستگاه نیز اجرا میشود!
نحوه ارتباط بات نت روسی و شبکههای اجتماعی
این گزارش بر اساس اسناد و سایر موادی است که از پیمانکار به سرقت رفته و توسط گروه هکری «Digital Revolution» در مارس 2020 به بیرون درز کرده است. باتنتها شبکههایی از دستگاههای آلوده به بدافزار هستند که مجرمان سایبری از آنها برای انجام رفتارهای مخرب هماهنگ استفاده میکنند. هکرها از آنها برای راه اندازی حملات سایبری، شرکت در استخراج رمزنگاری، پخش ایمیلهای اسپم و سایر موارد وحشتناک استفاده میکنند. در این مورد، 0Day Technologies ادعا میکند که از یک باتنت با اسم رمز «Fronton» (یا «Фронтон» به روسی) استفاده میکند که مجهز به مجموعه داشبوردی است که میتواند نمایههای رسانههای اجتماعی جعلی ایجاد کند و محتوای غیر معتبر را در مقیاس توزیع کند. در گزارش Nisos آمده است که این مجموعه که SANA نام دارد، کاربر را قادر میسازد تا رویدادهای رسانههای اجتماعی پرطرفدار را به صورت انبوه فرموله و اجرا کند.
این بدان معناست که سانا میتواند آنچه را که گزارش آن را «اخبار خبری» مینامد، یا تلاشهای گسترده برای پستگذاری هماهنگ که «موج اطلاعات و تمرکز بر روی یک سوژه» در اطراف یک برند یا شرکت ایجاد کرده و توجه رسانهها را به خود جلب میکند، مهندسی کند. یک نرم افزار دیگر با نام سانا وظیفهی ایجاد حسابهای جدید در رسانههای اجتماعی، از جمله تهیه ایمیل و شماره تلفن را فراهم بر عهده دارد. علاوه بر این، این سیستم امکاناتی را برای ایجاد این اخبار بر اساس برنامه زمانی یا واکنشی فراهم میکند. یک مثال واقعی از نحوه استفاده از SANA را در ادامه به شما میگوییم و شما میبینید که این بدافزار چگونه میتواند به طور بالقوه بر پوشش اخبار و رسانهها تأثیر بگذارد. خبرگزاری Nisos ذکر کرده بود که دولت روسیه در سالهای گذشته چگونه از این بدافزار استفاده کرده و برای اولین بار به طرز عجیبی، از این مجموعه برای تمسخر مجسمه سنجاب چوبی بزرگی که در تابستان 2018 در قزاقستان ساخته شده بود استفاده شد. انتقاد از مجسمه، که برخی از آنها ظاهراً معتبر نبودند، حتی توسط یک خبر بی بی سی گزارش شد.
بر کسی پوشیده نیست که توییتر، فیسبوک و سایر سایتهای مشابه آنها در معرض تبدیل شدن به وسیلهای برای توزیع جریان بیپایان اطلاعات نادرست، اخبار جعلی و دیگر زبالههای اطلاعاتی هستند. با این حال، این تصور که یک پلت فرم ساده اطلاعات نادرست به عنوان یک سرویس فعالیت میکند، قطعاً ترسناک است.
دیدگاهتان را بنویسید