کوالکام ظاهرا در حال برنامه ریزی برای بازگشت به بازار تراشه های سرور است و این شرکت پس از خرید کمپانی نوپای طراحی تراشه Nuvia در سال 2021 در حال بازنگری کلی عرضه و فروش CPU های خود است. شرکت Nuvia توسط 3 مهندس عالی رتبه با سابقه کار در بخش تراشه های اپل تأسیس شده و هدف اصلی این کمپانی طراحی CPU های سرور مبتنی بر معماری آرم است.
با این حال تا پیش از زمان تصاحب شرکت توسط کوالکام هرگز محصولی از این کمپانی ارائه نشد. پس از خرید این شرکت توسط کوالکام ظاهرا کوالکام استراتژی های جدیدی را پیاده سازی کرده و گفته میشود شرکت به دو بخش عمده پردازندههای سرور، لپ تاپ و موبایل تغییر یافته است. اکنون طبق گزارش اخیر بلومبرگ مشخص شده که هدف اصلی شرکت Nuvia که ساخت CPU های سرور بود همچنان پابرجا باقی مانده و کوالکام در نظر دارد فروش این محصولات در سالهای آینده را انجام کند.
هدف اصلی شرکت Nuvia پیش از تصاحب کوالکام ساخت پردازنده سرور مبتنی بر آرم بود و حالا کوالکام برای ادامه این هدف چراغ سبز نشان داده
در گزارش جدید بلومبرگ همچنین آمده که کوالکام به دنبال مشتریانی برای خرید محصولات گذشتهی این استارتآپ نوپا است و آمازون AWS برای در نظر گرفتن پیشنهادهای کوالکام چراغ سبز نشان داده است. اپل با استفاده از پردازنده های آرم در محصولات خود ثابت کرده که این معماری ریزپردازنده توانایی های مهم و کارآمدی در محصولات رده بالاتر و لپ تاپ ها دارد و حتی در برخی مواقع ثابت شده که از تراشه های اینتل x86 و AMD نیز بهینهتر عمل کرده است.
با این حال با بحران جهانی در این رابطه و کمبود تراشه در سال های اخیر برخی شرکت های بزرگ به دنبال ساخت تراشه های مورد نیاز خود هستند و آمازون یکی از این شرکت ها است که بر اساس معماری آرم شاید در آینده بتواند CPU های جدیدی را طراحی و تولید کند.
طراحی و پیادهسازی معماری آرم به گونهای که بهتر از رقبا باشد، خود نیز یک چالش بزرگ برای کوالکام است و این شرکت علیرغم داشتن انحصار نسبی در بازار CPU های گوشی های رده بالای اندرویدی، واقعا یک شرکت اختصاصی ساخت CPU نیست.
SoC ها مجموعه تراشههای مجتمعی هستند که واحد های پردازشی دیگر نیز در آن وجود دارد و CPU نیز مستقیم از آرم آمده و این تقریبا مانند بسیاری دیگر از فروشندگان این قطعات سخت افزاری مانند مدیاتک، سامسونگ و HiSilicon است.
کوالکام آخرین بار در سال 2017 تلاش کرد تا وارد بازار سرور شود و در آن زمان این شرکت تقریبا یک سال برای ساخت تراشههای سرور Centriq برای مایکروسافت صرف کرد. با این حال این بخش پس از تصرف Broadcom تعطیل شد. فعلا هیچ زمانبندی و جدول زمانی دقیق برای عرضه تراشه های سرور کوالکام وجود ندارد اما احتمال میرود که تا پایان سال 2023 پردازندههای لپ تاپ کوالکام عرضه شوند.
دیدگاهتان را بنویسید