تا پیش از این، انجام بازی های کامپیوتری خطر چندانی را برای تجربه کنندگان این قبیل آثار به وجود نمی آورد و جان آن ها را تهدید نمی کرد. چرا که لمیدن بر کنج مبل و زل زدن به صفحه ی تلویزیون (یا نمایشگر) برای ساعت های متمادی، معمولاً چالش چندان جدی یا خطرناکی را برای بازیبازان ایجاد نمی کند و تنها خطر موجود در این زمینه جان سپردن بازیبازان در اثر بی تحرکی و چاقی مفرط آنان است! با این حال با اضافه شدن فرآیند واقعی حرکت به ذات بازی های کامپیوتری، شاهد به وجود آمدن نوعی چالش جدی در ساختار بازی های کامپیوتری جدید هستیم که حتی در مواردی می تواند تهدید های مهم و خطرناکی را برای بازیبازان ایجاد نماید.
یکی از بازی های جدیدی که این روز ها سبب ساز پیدایش حرف و حدیث های فراوانی در چهار گوشه ی جهان شده است، نسخه ی تازه و مبتنی بر پلتفرم موبایل مجموعه بازی های قدیمی و پر طرفدار پوکمون است که با نام Pokemon Go شناخته می شود. آشنایان به سری بازی های قدیمی Pokemon حتماً از این نکته با خبر هستند که بخش مهمی از گیم پلی مجموعه بازی های Pokemon به فرآیند در اختیار گرفتن پوکمون های مختلف و استفاده از توانایی های آن ها در طول نسخه های مختلف این مجموعه اختصاص یافته است. با این حال مکانیزم به دست آوردن پوکمون های مختلف در نسخه ی جدید از سری بازی های Pokemon یا بازی Pokemon Go به نوعی متفاوت از نسخه های پیشین این مجموعه طراحی شده است و بازیبازان به جای مبارزه با پوکمون ها و رام کردن آن ها ناگزیر از یافتن و شکار آن ها در محیط این بازی طی حالتی جستجو محور در دنیای واقعی هستند. به بیان بهتر، فرآیند شکار در بازی Pokemon Go به موجب بهره مندی این بازی از تکنولوژی واقعیت افزوده، در دنیای واقعی انجام می پذیرد و بازیبازان این توانایی را دارند تا به شکار پوکمون های مورد نظر خود در محیط های آشنای محل زندگی شان بپردازند. در واقع طراحان بازی Pokemon Go در هر نقطه ای از جهان تعدادی پوکمون منحصر به فرد را جای داده اند که شکار آن ها تنها در همان نقطه ی خاص امکان پذیر خواهد بود. حال این مکانیزم جدید در همین مدت کوتاهی که از انتشار بازی Pokemon Go زمان می گذرد، سبب ساز بروز مشکلات فراوانی برای بازیبازان و اطرافیان آن ها شده است. به این ترتیب که برخی از علاقه مندان این بازی به قدری در دنیای بازی Pokemon Go و تلاش برای شکار پوکمون های مختلف در گوشه و کنار شهر و دیار خود غرق شده اند که حتی در هنگام رانندگی یا عبور از خیابان هم چشم از صفحه نمایش تلفن هوشمند یا تبلت های خود بر نمی دارند و از این طریق خطرات فراوانی را برای خود یا دیگران ایجاد می نمایند. در این میان شاهد رقم خوردن حوادث بسیار عجیبی هم هستیم که تازه ترین مورد از آن در ایالت فلوریدای امریکا به وقوع پیوسته است.
قضیه از این قرار است که در ساعت یک و سی دقیقه از بامداد روز شنبه ای که آن را پشت سر گذاشتیم، مردی 37 از ساله از ایالت فلوریدا با مشکوک شدن به اتومبیل سفید غریبه ای که روبروی منزل او پارک شده بود سلاح کمری خود را برداشته و به سمت اتومبیل می رود. از بد روزگار در نزدیکی اتومبیل مذکور این مرد اسلحه به دست جمله ای را از دهان یکی از سرنشینان اتومبیل سفید می شنود مبنی بر این که «هنوز چیزی پیدا کردی یا نه؟». با شنیدن این جمله، مرد مسلح به خیال این که سرنشینان اتومبیل مشکوک برای سرقت منزل او در آن حوالی پرسه می زنند و به دنبال یافتن اشیای ارزشمندی در منزل او هستند با سلاح خود به تهدید آنان می پردازد تا از اتومبیل پیاده شوند. اما سرنشینان اتومبیل بی توجه به هشدار او به سرعت از محل وقوع این حادثه دور شده و او را وادار به شلیک به سمت اتومبیل سفید رنگ می نمایند. در واقع اصل قضیه به هیچ وجه به ماجرای یک سرقت مخفیانه مربوط نمی شده و از این قرار بوده است که سرنشینان اتومبیل سفید رنگ دو نوجوان 19 و 16 ساله بوده اند که در نیمه های شب به منظور پیشرفت در بازی Pokemon Go و یافتن دو پوکمون کمیاب به نام های تائوروس و مارُواک در حوالی خانه ی مرد شکاک پرسه می زده اند و جمله ی «هنوز چیزی پیدا کردی یا نه؟» نیز جمله ای بوده است که پسر 19 ساله خطاب به دوست 16 ساله ی خود بر زبان آورده و منظور اصلی او یافتن دو پوکمون مذکور بوده است. به هر حال این دو نوجوان پس از بازگشت به خانه و آگاهی از این نکته که هیچ بلایی بر سر آنان و اتومبیل مادر پسر 19 ساله نیامده است، تصمیم می گیرند که این موضوع را با والدین خود در میان نگذاشته و وقوع این واقعه را از آنان مخفی نمایند. غافل از این که رد گلوله ها بر روی لاستیک پشتی اتومبیل و همچنین گل گیر و سپر عقب آن باقی مانده است و صبح روز بعد مادر نوجوان 19 ساله با آگاهی از این موضوع، قضیه را به پلیس گزارش داده و این اتفاق عجیب علنی می شود (با این حال هویت مرد تیر انداز و نوجوانان بد شانس هنوز رسانه ای نشده است). اگر چه در جریان این سو تفاهم غریب به کسی آسیبی وارد نیامده است، اما به دلیل مکانیزم خاص بازی Pokemon Go احتمال سقوط غیر ارادی و نا فرجام تجربه کنندگان چند آتشه ی این بازی به قعر چاه یا دره در هنگام یافتن پوکمون های کمیاب در مناطق عجیب و غریب وجود دارد و اگر آن ها از بد روزگار به ضرب گلوله کشتن نشوند، چندان بعید نیست که زیر ماشین رفته یا از فراز بلندی به پایین سقوط نمایند! به هر حال بازی های کامپیوتری جدید مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، همراهی کامل بازیبازان با این آثار (توسط درگیر شدن بخش مهمی از حواس اصلی آنان) را طلب می کند و این در شرایطی است که به غیر از توجه خود بازیباز، هیچ تضمینی مبنی بر حفظ سلامتی او یا اطرافیانش در حین انجام این بازی ها وجود نخواهد داشت. به عنوان مثال اگر شما پیش از بر سر نهادن هدست های واقعیت مجازی جدیدی نظیر HTC Vive ، Oculus Rift یا PlayStation VR به منظور ورود به دنیایی دیگر وتجربه نمودن یک بازی اکشن و درگیر کننده، مبل های اتاق پذیرایی را از سر راه خود جمع نکنید، خونتان پای خودتان خواهد بود و کسی در این زمینه مسئول نیست!
عجبز 😐
توو ایران هم که بیاد همینه احتمالا چند نفری به فنا میرن :smiley3
این پوکیمون عجب داستانی شده:emoji3 فکر نمیکردم اینقدر ازش استقبال بشه
:smiley0:l
ممنون خیلی جالب بود :-bd واقعیت مجازی هم خونه بزرگ میطلبه