با سیاستهای جدیدی که در راستای تخصیص ارز به گوشیهای پرچمدار اعمال شد، میشد انتظار داشت که در سال جدید دوباره بازار واردات گوشی های بالارده از جمله آیفون به صورت مسافری و قاچاق قوت بگیرد. اتفاقی که حالا شاهد آن هستیم و گفته میشود دوباره بساط واردات غیرقانونی گوشیها را فراهم آورده است.
در لایحه تخصیص بودجه سال 1401 اعلام شده است که ارز نیمایی به واردات گوشیهای بالای 600 دلار از برندهای سامسونگ و اپل تعلق نخواهد گرفت و ارز حاصل از صادرات خشکبار برای این منظور به کار گرفته خواهد شد. اما در همان زمان هم نهادهایی مانند انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی نگرانیهایی نسبت به این موضوع داشتند و گفته میشد که نامشخص بودن روند اجرای این فرایند میتواند به افزایش قیمت گوشی در بازار، کمیاب شدن مدلهای مورد نیاز کاربران و در نهایت ملتهب شدن بازار منجر شود. حالا به نظر میرسد که عواقب پیش بینی شده برای چنین تصمیمی در شرف وقوع است و از جمله آنها بالا رفتن میزان واردات غیرقانونی گوشیهای آیفون اپل است.
بالا رفتن میزان قاچاق آیفون و واردات مسافری
به تازگی انجمن واردکنندگان در حساب توئیتر خود نسبت به عواقب تبدیل منشاء ارز گوشیهای پرچمدار که پیشتر در رابطه با آنها هشدار داده بود، گفته است. این انجمن در توئیتی نوشته:
“هشدار داده بودیم تبدیل منشاء ارز موبایلهای “پرچمدار” از نیمایی به حاصل از صادرات خشکبار پیامدهایی مثل رونق گرفتن قاچاق با سوء استفاده از رویه مسافری، ایجاد انحصار و در پی آن فساد (تقاضای وجه خارج از مسیر قانونی) و افزایش قیمت برای مصرف کننده دارد. همه موارد هم اتفاق افتاده است.”
انجمن واردکنندگان در ادامه گفته است که این روزهای آیفونهای قاچاقی که با سوء استفاده از وریه مسافری رجیستری شدهاند به بازار ورود پیدا کردهاند. حتی بسیاری از کانالها و شبکههای فروش امتیاز پاسپورت نیز دوباره فعال شدهاند و برای رجیستری آیفون مبالغی تا 6 میلیون تومان هم پیشنهاد میدهند.
در تشریح همین ماجرا محمدرضا عالیان به وبسایت سختافزار گفته است که در برخی از شهرها پاسپورتها به صورت فلهای خرید و فروش میشوند و گمرک نیز بدون بررسی به راحتی عملیات ثبت گوشی را انجام میدهد.
به نظر میرسد که یک بار دیگر با تصویب شتاب زده قوانین و بدون در نظر گرفتن همه جانبه عواقب، شاهد عقبگرد در فرایند رجیستری و مبارزه با قاچاق کالا هستیم. نکته تأسف بار ماجرا اینست که حتی اگر گمرک بخواهد با از سر گرفتن قوانین سختگیرانه خود مانع واردات و ثبت گوشیهای غیرقانونی از رویه مسافری شود، تأثیرات منفی عدم تخصیص ارز نیمایی به گوشیهای پرچمدار جلوههای پررنگتر خود را در بازار با کمبود نمایان خواهد کرد.
من بدون رجیستری هم حاضرم گوشی بیارم چون امکاناتش و لازم دارم نه مخابرات شمارو . قانون بد و حمایت از سرمایه دار که جیبش پولدارتر بشه با ممنوعیت واردات ؟ من نمیخوام پولم خرج جامعت المصطفی بشه من نمیخوام حتی چینی به اصطلاح تولید داخل بخرم . من به قوانین برده داری شما احترام نمیزارم . شما انقلاب رو تصاحب کردید و برای خودتون کاخ ساختید . تحریم ؟ از ثروتمندان بگیرید همش جیب مردم رو میزنید . رییسی و روحانی هم نداره
مجلس فعلا تو فکر مبادلات عتیقه و آثار باستانی کشوره !!!!!! (فرهنگ …)
ما با مسولین کشوری طرف هستیم که فساد و رانت خواری درونشون ریشه کرده مردم و منافع مردم هیچ گونه اولویتی برای این اشخاص نداره هیچ کشوری حق ممنونعیت واردات کالا رو نداره کماکان اون کلا یا غیر شرعی یا عرفی یا حتی نمومنه داخلی داشته باشه فقط حق افزایش تعرفه گمرکی رو داره اونم در شرایط خاص هیچ کشوری در دنیا وجود نداره که ثروت ایران رو داشته باشه مردمش انقدر بدبخت باشن
۴۲سال نگیم
۴۱ساله اینطوره منشا اشم مشخص هه
دوستان گرامی،
قاچاق قاچاقه، مملکت هر چقدرم ایراد داشته باشه. یا شما به قوانین احترام میذاری یا نه.
همه دولت ها احتیاج به مالیات دارن. کار اشتباه رو که نمیشه ازش دفاع کرد، اگر مشکلی هست باید از راهش حل بشه. که منم میدونم اینجا معمولا نمیشه!
مشخصه ک ب همچنین قوانینی احترام نمیذارم. مشخصه ک تا جای ممکن هر گونه مالیات رو دور میزنم ک هزینه جامعه المصطفی و ستاد امر ب معروف و … رو از جیب من ندن.
برده داری هم زمانی قانون بوده و حدس بزنید ک چطور این قانون رو برداشتن؟ از راهش؟ خیر، با نافرمانی و مبارزه. خون ریخته شد تا درست شد. این توهمات رو از سرتون بیرون کنید ک همینا ک دارن جیب شما رو میزنن، بیان و قانون رو اصلاح کنن. از سازنده ی منجلاب نمیشه انتظار داشت شما رو از اون منجلاب نجات بده.
ایول بارییک
بارییییک
کف و سوت و جیغ و هورا
البته این همه حق که فرمودین اگه حق اجرا میشد هیچ حق نبود
نه عزیزم اینی که تو بهش میگه قاچاق گمرک6ملیونو100هزارم از مسافر میگره فقط جیب سرمایه دار که شرکت داره خالی میمونه قضیه فقط همینه
یک مورد مثال بزنید ک قاچاق ب ضرر مصرف کننده ی اون کالای قاچاق باشه؟
حالا اون ی چیزی میگه ک قاچاق باعث میشه مصرف کننده ضرر ببینه، شما دیگه چرا همونو مینویسی.
عجیبه برام نویسنده ب عنوان ی آدم عادی، توی یک کشور غیرعادی، نگران مبارزه با قاچاق کالاست، اونم تو کالایی ک مشابه داخلی نداره.
اینو ب عنوان ی درس در نظر بگیرید، قاچاق برای مصرف کننده خوبه. مثلا شما میتونی یخچال سامسونگ با هزار تا آپشن و 10 سال کارکرد تضمینی ک روی دوش کولبر از وسط کوه و صخره اومده گذشته و تیر هم نخورده اومده بانه رو ارزون تر از امرسان و اسنوا بگیری ک نهایتا سه سال برات کار میکنه و موتورش صدای هواپیما میده.
قاچاق صرفاً برای دولت و انگل هایی مثل همین انجمن فلان فلان ک از دولت نون میخورن، ضرره. اینا نگران انحصار نیستن، نگران انحصارین ک خودشون توش بازی داده نشدن.
مگه شما دارین توی سایت فروشگاهی توی بانه کامنت میدین که انتظار دارین نویسنده در مقام دفاع از قاچاق بر بیاد. انتظار بی جهتی دارین. همکار من میتونه سیاست های “واردات رسمی” رو آسیب شناسی کنه و ایراداتش رو اعلام کنه، همین. نه اینکه حامی واردات غیر رسمی باشه. اعمال شیوه های من درآوردی، سیاست های نادرست، رجیستری، حقوق و عوارض غیر معقول و محدودیت در ارائه ارز، همه ی اینها مشوق قاچاق میشه. اینها اصلاح – حذف – یا – تعدیل – بشه، هم قیمت مصرف کننده درست میشه و هم قاچاق متوقف میشه. انتقاد از “سیاست ها و روش های اشتباه” کار نویسنده است، نه اینکه بیاد از قاچاق حمایت کنه.
درود
شما تعریف کالا قاچاق برای من بگو تو ایرا و تو دنیا
همه میدونن اینجا قاچاق غیر قاچاق یعنی دزدی دولت
یا دزدی نکردن دولت واگرنه برای اینا نه قیمت مهمه نه
کیفیت …
یم مثال میزنم گوشی بحساب ساخت ایران اونقدری جنس دست چندم چین بود که واقعا مردم و ناقض میکرد اما اسمش گذاشتن ایرانی که یک پیچ شو تو این کشور درست نمیکردن فقط راند و مافیا برای سود ..
آقا امیر عزیز از بابت تعریف میتونید به ویکیپدیا مراجعه کنید.
فرق بین واردات رسمی با واردات غیررسمی ک بهش میگن قاچاق، همین شیوه های من در آوردی و سیاستهای نادرست و گمرک و عوارضه دیگه. همون کالاست، همون وارد کننده ست، فقط دولت نتونسته ازش پولی در بیاره. حذف یا تعدیل بشه هم احتمالاً همین وارد کننده میشه وارد کننده رسمی، چون دلیلی(صرفه اقتصادی) نداره ریسک خلاف کردن رو ب جون بخره.
ی جوری صحبت میکنید، انگار قراره از ابن زیاد، یزید و شمربن ذی الجوشن دفاع کنیم.
من از کار حرفه ای همکارم دفاع کردم، شما هر نظری میخوای راجب هر چیزی میتونی داشته باشی، ولی دلیل نمیشه انتظار رفتار نادرست از نویسنده سایت داشته باشی. شما میتونی به فرزند خودتون آموزش بدین هر وقت معلم خوبی نداشت، سر امتحان تقلب کنه، به ما ربطی نداره، اما نمیتونی بیایی از آموزش و پرورش انتظار داشته باشی رسما تقلب رو ترویج کنه. به همون شکل هم نمیتونی از ما انتظار ترویج یا حمایت از واردات غیر رسمی داشته باشی.
با ترویج یا حمایت از یک اشتباه، نمیشه یک اشتباه دیگه رو اصلاح کرد.
شما یا کلا خودت رو زدی به اون راه یا اصلا متوجه ساده ترین موضوعات هم نیستی!
همین گوشی آیفون هنوز که قاچاق نشده داره قیمتهای خودش رو با قیمتهای قاچاق اینده تعدیل میکنه. وقتی وارد کننده قانونی نداشته باشه، قاچاقچی که شما ازش حمایت میکنی به بالاترین نرخ قیمتها رو تعیین میکنه
قاچاقچی فقط هزینه گارانتی و رجیستر رو کم میکنه و میفروشه به شما (جدای از ریسکهای کلاه برداری)
عوارض و سایر هزینه های واردات که قاچاقچی میزاره تو جیب خودش متعلق به دولت و در نهایت متعلق مردمه
اگر قرار باشه واردات هرچیزی بدون هیچ نظارت و کنترلی به دست یک عده قاچاقچی رها بشه که بازار رو به هرج و مرج میکشونه
قاچاقچی منافع خودش رو به شما ترجیح نمیده
ی 2 تا کتاب در مورد بازار و نحوه کارکردش بخون، شاید از این حالت در اومدی. با کتاب “اقتصاد اتریشی، آشنایی با مکتب بازار” از استیون هورویتز شروع کن.
بازار نیاز ب پدر و قیم نداره. اینو حتی کمونیستهای چینی هم سالها قبل بهش رسیدن و بازارشون رو رها کردن و شدن این. بازار خودش خودش رو ب بهترین شکل مدیریت میکنه.
بنظرم، شما و خیلیای دیگه ذهنتون مسمومه، نسبت ب پول و منفعت و سود. مشخصه ک فرد توی بازار ب فکر منافع خودش باشه، اتفاقا همین منفعت باعث میشه رقابت ایجاد بشه و طی این فرایند، سود نهایی رو توی رقابتی آزاد، مصرف کننده می بره.
مطمئنی من متوجه ساده ترین موضوعات نیستم؟
شما اگه مطالعه داری باید بدونی تو همه کشورها واردات قانونی با قاچاق فرق داره
هیچ اقتصادی بازارش رو به سمت واردات قاچاق و بی ضابطه رها نمیکنه
رقابت در فضای قانونی و تحت نظارت و ضابطه شکل میگره تا مردم از این رقابت منتفع بشن
برعکس قاچاقچی از هر شیوه قانونی و غیر قانونی و حتی همکاری با همدیگه سعی در حداکثر سازی قیمتها و کسب بیشترین سود ممکن و داره چون در فضایی غیرقانونی و ناسالم رقابتی هم شکل نمیگره
دوتا کتاب رو شما درست بخون
@Tohid
خودتو با این سم های روزگار اذیت نکن
موافقم.
دوست عزیز سلام.
ممنون بابت نظرتون. یک نکتهای رو لطفا در نظر داشته باشید که بنده به عنوان نویسنده این مطلب در خصوص این موضوع اطلاعرسانی کردم که با سیاست جدید میزان واردات غیرقانونی بالا رفته. اکثر محتوای این مطلب هم به نقل از انجمن واردکنندگان موبایل هست و نظر شخصی بنده رو شاید فقط بتونین تو پاراگراف آخر مقاله بخونین.
اما چیزی که من دارم ازش انتقاد میکنم بالا رفتن قاچاق نیست. حرف بنده این هست که به عنوان (بهانه) طرح رجیستری و قانونی شدن واردات، ما اومدیم یه گرانی خیلی وحشتناک رو تجربه کردیم که چی؟ موبایل قاچاق نشه و واردات قانونی باشه. اما حالا بعد 4 سال چه اتفاقی افتاده؟ هم اون گرونی و هزینه رجیستری، حق گمرک و … اومده رو سرمون خراب شده هم همچنان موبایل قاچاق میشه و هزینه پاسپورت مسافرای ترکیه و دبی رو هم ما باید بدیم. خب، هدف چی بوده پس؟ میدونیم دیگه. نیاز به گفتن من نیست.
درود آقا.
پس من بد متوجه شدم. ممنون از توضیح ت.
وقتی منابع ارزی محدوده باید اولویت ارز کالای اساسی و دارو و… باشه
روشنه که این به نفع مردم هست نه اینکه برای تامین آیفون که اصلا تناسبی با نیاز مردم نداره و صرفا دغدغه یک عده پولداره هدر بشه
شما یه سیاست درست بگو که مث آدم در موردش فکر کرده باشن
چه داخلی چه خارجی
عملا از قصد دارن زندگی رو برای مردم سخت می کنن
دقیقا
خیلی وقت ها منم فکر میکنم که همه اینها کاملا از قصد و با یک نیتی هست…حالا چه حساب کتابی داره نمیدونم ولی اینهمه اتفاق یکجا و رگباری اتفاقی و از روی صرفا اشتباه نیست…به نظر برنامه ریزی شده میاد
مشکل شما اینه ک از الگوهای متداول برای تحلیل این رفتارها استفاده میکنی.
اما خب تنها کاری ک باید بکنی اینه ک ی مستند در مورد کل یالدار آفریقایی(ی جور گاو) ببینی، متوجه میشی ک تو سیستم این گله گاو، چیزی ب اسم خطا، تعریف نشده.