نتایج یک مطالعه جدید از Cockroach Labs نشان میدهد که پردازنده های AMD EPYC بیشترین استفاده را در میان سرویسهای ابری آمازون AWS ،Microsoft Azure و گوگل Cloud دارند و از نظر عملکرد نیز نسبت به اینتل Xeon برتری دارند.
پردازندههای سرور AMD EPYC Milan و Rome ریزپردازندههایی چند هستهای x86 و x64 هستند و در آزمایشات مختلف اخیر پردازندههای رقیب یعنی Cascade Lake و Ice Lake Xeon اینتل را با اختلاف شکست دادهاند. تست اول بنچمارک CoreMark نسخه 1.0 بود و AMD Milan در بسیاری از موارد از اینتل بهتر عمل کرد.
نتایج برتری پردازنده های AMD EPYC نسب به اینتل همچنین نشان میدهد که پردازندهی AMD Milan در پایینترین پرفورمنس خود عملکردی مشابه اینتل Ice Lake در معیار OLTP و بنچمارکهای CPU داشت و در مجموع سه پردازنده برتر در بنچمارکها نسل سوم محصولات ای ام دی EPYC بودند. Cockroach Labs در بخشی از گزارش خود نوشت:
“در سالهای گذشته، شاهد این بودیم که اینتل در عملکرد کلی پیشتاز بوده است و AMD با معیارهای عملکرد مناسبت نسبت به قیمت رقابت میکرد، اما امسال عملکرد کلی و عملکرد بهبودیافته نسبت به قیمت همه متعلق به AMD است.”
CockroachDB گزارش داد که هر سه ارائه دهندهی خدمات ابری در این تحقیقات قیمتگذاری مشابهای داشتند، و وقتی نوبت به قیمت و کارایی میرسد هر 3 در وضعیت مشابهای قرار دارند. حتی ترکیبهای سرور مجازی و ذخیرهساز که کمی گرانتر هستند، بسته به نیازهای یک حجم کاری خاص، به طور بالقوه بسیار رقابتی هستند.
CockroachDB همچنین اشاره میکند که هزینههای انتقال و ذخیرهسازی از اهمیت بالایی نسبت به هزینههای عملیاتی هر یک از ارائه دهندگان خدمات ابری برخوردار است. علاوه بر اینها پردازندههای اینتل Xeon با مشکلات زمانبندی عرضه دست و پنجه نرم میکنند و حتی پردازندهی Sapphire Rapids 4th Gen اینتل که ابتدا قرار بود در 2020 عرضه شود حالا به سال 2023 موکول شده است. AMD نیز قرار است از پردازندههای جدید سرور یعنی EPYC Bergamo با 128 هستهی پردازشی در تاریخی مشابه عرضه کند.
دیدگاهتان را بنویسید