کالبدشکافي کارتهاي گرافيک
با جدا کردن قاب روی کارتهای گرافیک، میبینیم، خنککننده هر دو کارتگرافيک بسیار شبیه یکدیگر هستند. NVIDIA از یک فن ده سانتیمتری و AMD از یک فن هشت سانتیمتری در وسط کارتگرافیک استفاده کرده و روی هر پردازندهگرافیکی یک خنککننده که سطح زیرین آن به صفحه انتقال حرارت مسی مجهز است، وجود دارد. همچنین هر دو خنککننده، علاوه بر پردازندهگرافیکی، با حافظهها و قطعات تشکیلدهنده مدار رگولاتور نیز در تماس هستند و گرمای این بخشها را نیز جذب میکنند.
هشدار
هنگام استفاده از GTX 590 حتماً از آخرین درایور منتشرشده برای آن استفاده کنید. زیرا هنگام استفاده از درایورهای قدیمیتر (به خصوص نسخه 267.52)، قابلیت (OCP (Over Current Protection به درستی عمل نکرده و ممکن است باعث سوختن مدار رگولاتور کارتگرافیک شود! این مشکل بیشتر در زمان اورکلاک و افزایش ولتاژ پردازندهگرافیکی خود را نشان میدهد.
NVIDIA GTX 590
– پردازندهگرافیکی GTX 590 نیز از نظر ساختاری مشابه پردازندهگرافیکی بهکار رفته در GTX 580 است. اما فرکانس کاری به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده و از 772 مگاهرتز به 607 مگاهرتز رسیدهاست. در زمان بیکاری نیز فرکانس پردازنده گرافیکی به 51 مگاهرتز کاهش پیدا میکند.
– NVIDIA از حافظههای ساخت سامسونگ مدل K4G10325FE-HC04 استفاده کردهاست. این سری از حافظهها توانایی رسیدن به فرکانس پنج گیگاهرتز مؤثر را نیز دارند اما در این کارتگرافیک فرکانس آنها به 3414 مگاهرتز کاهش پیدا کردهاست که در زمان بیکاری فرکانس به 270 مگاهرتز کاهش پیدا میکند. هر پردازندهگرافیکی دارای رابط 384 بیتی برای دسترسی به حدود 1/5 گیگابایت حافظهگرافیکی است.
– کنترلر ولتاژ از نوع CHiL CHL8266 است و دو عدد از آنها روی این کارتگرافیک بهکار گرفته شدهاست.
– برای اتصال دو پردازندهگرافیکی به یکدیگر از چیپست NF200 استفاده شدهاست.
AMD HD 6990
– پردازندههای گرافیکی این کارتگرافیک بهطور دقیق مانند مدل بهکار رفته در HD 6970 است. در بایوس یک مقدار فرکانس پنجاه مگاهرتز کاهش یافته اما میتوان با انتخاب بایوس دوم، مانند HD 6970 از فرکانس 880 مگاهرتز استفاده کرد. در زمان بیکاری، فرکانس پردازندههای گرافیکی به 150 مگاهرتز کاهش پیدا میکند.
– هر پردازندهگرافیکی به دو گیگابایت حافظهگرافیکی GDDR5 مجهز است و مانند دیگر کارتهای گرافیک این سری ساخت Hynix است. مدل حافظههاي بهکار رفته در اين کارتگرافيک براساس اطلاعات ارائهشده، H5GQ2H24MFR T2C است. فرکانس مؤثر حافظهها پنج گیگاهرتز و رابط حافظه هر یک از پردازندههای گرافیکی 256 بیتي است (فرکانس حافظه در زمان بیکاری به 600 مگاهرتز کاهش مییابد).
– کنترلر ولتاژ در این کارتگرافيک مشابه دیگر کارتهای گرافيک سری HD 6900 ساخت Volterra و مدل VT1556 است.
– مانند کارتگرافیک HD 5970، یک چیپست ATI (که در واقع ساخت PLX است)، نقش رابط میان دو پردازندهگرافیکی را ایفا میکند.
با سلام خدمت کارشناسای محترم
داداش میخواستم بدونم من کارت گرافیک 7870 xfx خریدم
میخوام بدونم که با کدوم یکی از گرافیک های gtx مقایسه میتوان کرد
و کدام بهتر است
باز هم ممنون.
اونها هم خوب بودن.
سلام
راستش هر چی به مطالب نگاه انداختم نتونستم بگم کدوم سره!!!
چند تا تست از این دونت کله گنده توی سایتهای معتبر دیدم. ظاهراً 6990 یه نمه از 590 سرتره!!! البته این امر در کیفیت تصویرهای بالا خیلی آشکار میشه.
در هر صورت اینها چیزی از Nvidiaکم نمیکنه.
ATI هم بعد ادغامش داره جهشی پیشرفت میکنه!!!
سلام
راستش هر چی به مطالب نگاه انداختم نتونستم بگم کدوم سره!!!
چند تا تست از این دوتا کله گنده توی سایتهای معتبر دیدم. ظاهراً 6990 یه نمه از 590 سرتره!!! البته این امر در کیفیت تصویرهای بالا خیلی آشکار میشه.
در هر صورت اینها چیزی از Nvidiaکم نمیکنه.
ATIبعد از ادغامش واقعاً داره جهشی کار میکنه.
سلام
راستش هر چی به مطالب نگاه انداختم نتونستم بگم کدوم سره!!!
چند تا تست از این دونت کله گنده توی سایتهای معتبر دیدم. ظاهراً 6990 یه نمه از 590 سرتره!!! البته این امر در کیفیت تصویرهای بالا خیلی آشکار میشه.
در هر صورت اینها چیزی از Nvidiaکم نمیکنه.
ATIبعد از ادغامش واقعاً داره جهشی کار میکنه.
سلام
ممنون. کوتاه و مفید بود.
فناوریهای به کار رفته در گرافیک های انویدیا و مخصوصا فناوری Cuda یکی از مهمترین عوامل تاثیر گزار در قدرتمندتر بودن گرافیک های انویدیا به حساب میاید، هر چه تعداد هسته های فعال Cuda بیشتر باشند، عملکرد کارت در مجموع بهتر خواد بود.
در مورد حرارت گرافیک های انویدیا واقعا این مشکل به طور کامل حل نشده (اکثر شرکای انویدیا خنک کننده های خاصی طراحی کرده اند، ولی فقط direct CU ii کمپانی Asus حرفی برای گفتن دارد)
من هم مدت ها از علاقه مندان کارت های گرافیکی AMD بودم، اما توفیق اجباری استفاده از nvidiaکلا منو به سمت ان کشید….واقعا فناوری هایی مثل cuda یا physxمحشره……اما در هنگام کار سنگین با nvidia احساس میکنید تو سونا نشستین….واقعا گرماش زیاده….
من علاقه خاصی به گرافیکهای AMD دارم، چون به نسبت مبلغی که برای خرید گرافیک می پردازید، محصول بهتر و قدرتمند تری در اختیار خواهید داشت،البته توانایی های انویدیا هم قابل توجه می باشد (به شرطی که از پس قیمت انویدیا بر بیایید)، در مورد سیستم خنک کننده مثلا جدید انویدیا که از میعان و بخار برای خنک کردن کارت گرافیک استفاده می کند، باید به این نکته اشاره کنم که این خنک کننده همان خنک کننده Vapor-X شرکت Sapphire می باشدکه در گرافیک های 5750 و 5770 هم استفاده شده است.
خیلی مطلب خوبی بود..ممنون