هیبت خدای جنگ
مانند هر محصول خاص دیگر، این کارتگرافیک نیز در بستهبندی ویژهای عرضه میشود. Ares در یک کیف با دو قفل رمزی و بدنهای با قاب فلزی قرارگرفتهاست که نشاندهنده وجود وسیلهای گرانبها درون آن است. داخل این کیف، علاوه بر خود کارتگرافیک، یک مبدل HDMI به DVI، یک کابل تبدیل اتصال برق شش پین به هشت پین، یک پل CrossfireX و یک ماوس مخصوص بازی وجود دارد.
البته این ماوس در مقابل محصولات معروفی همچون ماوسهای Razer یا Logitech نمیتواند چندان قد علم کند و به نظرم اگر به جای این ماوس یک مبدل اکتیو DisplayPort به DVI ارائه میشد، افراد بیشتری را برای خرید Ares ترغیب میکرد و به درجه خاص بودن آن افزوده میشد!
Ares ابعاد بسیار بزرگی دارد. طول کارت تقریباً مشابه HD 5970 و برابر 27/9 سانتیمتر است اما عرض کارت حدود دو سانتیمتر از عرض کارتهای گرافیک استاندارد بلندتر است. همچنین روکش زاویهداری که روی خنککننده قرار گرفته، باعث شده نصب این کارتگرافیک، سه اسلات روی مادربورد را اشغال کند. وزن کارتگرافيک نیز بسیار بالا بوده و به حدود 4/5 کیلوگرم ميرسد! رابطهای جلوی کارت شامل یک خروجی DVI، یک خروجی HDMI و یک خروجی DisplayPort است.
این تعداد پورت به خودی خود مناسب است اما اگر آن را با رقیبش از شرکت XFX (آنهم یک کارت خاص و در تعداد محدود است) که دارای شش خروجی mini DisplayPort است مقایسه کنیم، کمی ناامیدکننده به نظر میرسد.
تعداد اتصالهای برق موردنیاز این کارتگرافیک نیز به نسبت زیاد است. برای راهاندازی کارت به دو اتصال هشت پین و یک اتصال شش پین نیاز داریم. پشت کارتگرافیک قسمتی در نظر گرفتهشده تا از طریق آن بتوان ولتاژ پرداندهگرافیکی و ماژولهای حافظه را اندازه گرفت.
برخلاف کارتگرافیک MARS (اولین کارتگرافیک خاص Asus) که شماره هر کارتگرافيک روی آن نوشتهشدهبود، در اینجا خبری از شماره نیست که دلیل این کار اعتقاد به مقدس و نحس بودن بعضی اعداد در کشورهای مختلف (و به خصوص چین) است!
Asus از نام HD 5870 X2 برای Ares استفاده کرده و اصرار عجیبی بر این نام دارد. در حقيقت، این کارت همان HD 5970 است که فرکانس پردازندههای گرافیکی و حافظههای آن مشابه کارتگرافیک HD 5870 است (به ترتیب 850 و 4800 مگاهرتز) (به همین دليل Asus از نام HD 5870 X2 براي اين کارتگرافيکي هم استفاده میکند). هر یک از پردازندههای گرافیکی به کمک یک رابط 256 بیتی با دو گیگابایت حافظه GDDR5 در ارتباط هستند (در کل چهار گیگابایت حافظه GDDR5 روی این کارتگرافیک نصب شدهاست) که با وجود فرکانس کاري 4800 مگاهرتزي آن در کل پهنای باند 307 گیگابایت در ثانیه را براي اين کارتگرافيک فراهم ميکند.
باطن خدای جنگ
باز کردن این کارتگرافیک گرانقیمت جرأت زیادی میخواهد اما ما دل را به دریا زدیم و برای دیدن جزئیات بیشتر، خنککننده را از روی کارتگرافيک جدا کردیم.
همچنین در تصویر بالا میتوانید قطعات یک کارتگرافیک HD 5970 استاندارد را ببینید. بخش اصلی خنککننده از دو هیتسینک بزرگ سنگین مسی که هر یک چهار لوله انتقال حرارت با قطر هشت میلیمتر دارند، تشکیلشدهاست .
فن بزرگی که وسط کارت قرار دارد، هنگام بیکاری بیصدا است اما با افزایش فشار کاری صدای آن به وضوح شنيدهميشود. یک مدار رگولاتور هشت فاز دیجیتال، به پردازندههای گرافیکی برقرسانی کرده و یک خنککننده مسی نیز بهطور مستقیم با MOSFETهای این مدار رگولاتور در ارتباط است. در هر سمت کارتگرافيک، شانزده چیپست حافظه 128 مگابایتی ساخت Hynix و از مدل H5GQ1H24AFR-T2C قرارگرفتهاست. همچنین یک چیپست AMD8647 میان دو پردازندهگرافیکی وجود دارد که مانند یک پل، میان دو پردازندهگرافیکی ارتباط مستقیم ایجاد میکند.
قویترین کارتگرافیک؟
راستش را بخواهید نه Asus Ares و نه XFX HD 5970 Black Edition Limited هیچکدام قویترین کارتگرافیک نیستند. رقیب اصلی و قدرتمند آنها کارتگرافیک HD 5970 Toxic محصول Sapphire است که فرکانس پردازندههای گرافیکی آن 900 مگاهرتز و فرکانس چهار گیگابایت حافظه GDDR5 آن 4800 مگاهرتز است.
بابک جان ! خیلی ممنون ! بابا کولاک کردی ! اگه سخت افزار تو رو نداشت ، چی کار می کرد ؟!