براساس جدیدترین آمارهایی که توسط موسسه تحقیقاتی Gartner منتشر شده، اپل، سامسونگ و هواوی بزرگترین خریداران چیپ در سال 2020 بودهاند. اپل، غول آمریکایی دنیای فناوری 12 درصد از سهم خریداران نیمه هادی در سال گذشته را به خود اختصاص داده است. سامسونگ 8 درصد از سهم خریداران این بازار را در اختیار داشته است.
میزان خرید سامسونگ و اپل در مقایسه با سال قبلتر 20 درصد افزایش داشته است. این در حالیست که میزان خرید هواوی در مقایسه با سال 2019 در حدود 23 درصد کمتر شده است. این کاهش خرید دو دلیل دارد. اول اینکه به دلیل تحریمهایی که ایالات متحده علیه این شرکت وضع کرده، هواوی در سال 2020 امکان خرید آزادانه را نداشت و خرید و فروش با شرکتهای آمریکایی تنها با اجازه وزارت بازرگانی ایالات متحده امکانپذیر بود. دوم اینکه سال قبلتر با آگاهی از اینکه آمریکا قصد دارد تحریمهایی علیه آنها وضع کند، حجم زیادی از از تجهیزات اینچنینی را خریداری و انبار کرده بود. به همین دلیل کاهش میزان خرید این شرکت در مقایسه با سال 2019 تا این اندازه چشمیگری بوده است.
بزرگترین خریداران چیپ در سال 2020
پس از اپل، سامسونگ و هواوی، دو شرکت لنوو و دل به ترتیب با تصاحب 4 و 3.7 درصد از سهم، بزرگترین مشتریان بازار تراشه بودند. مدیر تحقیقات گارتنر، آقای Masatsune Yamaji گفته است که دو عامل مهم در هزینههای صنعت نیمههادی تأثیرگذار بودند؛ همه گیری ویروس کرونا و تنشهای سیاسی میان ایالات متحده و چین. کرونا تقاضا برای گوشیهای هوشمند 5G را کم کرد. در عین حال تقاضا برای کامپیوترهای شخصی، بازیهای ویدئویی و مراکز فضای ابری در سال 2020 افزایش یافت. علاوهبراین افزایش قیمت حافظه در سال 2020 منجر به افزایش هزینه تولیدکنندگان برای تأمین تراشه شد.
10 تولیدکننده برتر در سال 2020 هزینه خود برای تراشههای نیمه هادی را تا 10 درصد افزایش دادند. بیشترین رشد در میان خریداران چیپ در سال گذشته به شیائومی تعلق داشت که حالا سومین تولیدکننده بزرگ گوشی در جهان لقب گرفته است. افزایش میزان فروش گوشیهای این برند تحت تأثیر تحریم هواوی باعث افزایش 26 درصدی میزان تقاضای آنها در صنعت نیمه هادی شده است.
اپل سال گذشته 53.6 میلیارد دلار هزینه صرف خرید چیپ کرده و بیشترین مصرف آن در بخش ایرپادز، آیپد و مک بوده است. پس از شرکت دل که در رتبه پنجم قرار گرفته، BBK Electronics در رتبه ششم قرار دارد. این شرکت تولیدکننده گوشیهای وان پلاس، اوپو، ویوو، ریلمی و آیکو است. HP و پس از آن شیائومی رتبههای بعدی را در به خود اختصاص دادهاند. در مجموع 449.8 میلیارد دلار سال گذشته هزینه صرف خرید تراشه شده است و این در مقایسه با 419.1 میلیارد دلار سال 2019 از افزایش 7.3 درصدی خبر میدهد.
ایول.