بنچمارک پردازنده AMD Ryzen 5 7600X3D امروز منتشر شد و اشارهای به عملکرد بینظیر این پردازنده در مقایسه با سری Ryzen 9600X و 9700X دارد. بهینه بودن مصرف انرژی در این پردازنده از مهمترین ویژگیهای بارز آن به شمار میرود.
سریعتر از Ryzen 9600X و 9700X، پردازنده 7600X3D با بهرهگیری از فناوری 3D V-Cache، مصرف انرژی بسیار بهینهای نیز ارائه میدهد. این پردازنده که به تازگی عرضه شده، فقط در فروشگاههای خاصی مثل Microcenter در آمریکا و Mindfactory در آلمان موجود است، که این روش توزیع انحصاری معمول AMD برای برخی از پردازندههایش مانند Ryzen 5600X3D و 7500F است. سایت سختافزاری آلمانی PC Games Hardware این پردازنده را آزمایش کرده و توان بالقوه آن در مقایسه با سایر CPUهای میانرده X3D را نشان داده است.
این پردازنده در کنار مجموعهای از پردازندههای AMD و Intel در بازیها و برنامههای تولیدی تست شده است. هرچند که در بخش تولیدی عملکرد چشمگیری ندارد، اما نتایج بازیها نشان میدهد که پردازنده 7600X3D در سطح پردازندههای بالارده X3D و غیر X3D از AMD قرار دارد. این پردازنده تقریباً با مدلهای Intel Core i5 13600K و 14600K همتراز است و توانسته در زمینه گیمینگ از پردازندههای Ryzen 9600X و 9700X بهتر عمل کند.
عملکرد عالی پردازنده AMD Ryzen 5 7600X3D در بنچمارک
در بنچمارک 9 بازی مختلف، از جمله عناوینی چون Baldur’s Gate 3 ،F1 2024، و بازیهای گرافیکی سنگین مانند Cyberpunk 2077 ،Ghost of Tsushima، و Starfield، این پردازنده توانست در بسیاری از موارد در بین 5 پردازنده برتر قرار گیرد. با این حال، در میانگین کلی، جایگاه نهم را داشت و کمی پس از 13600K و 14600K قرار گرفت. در مقایسه با سایر پردازندههای AMD، تنها مدلهای Ryzen 7 7800X3D و Ryzen 9 7950X3D توانستند از آن پیشی بگیرند.
در سایر پردازندهها، Ryzen 7600X3D توانست عملکرد بهتری نسبت به Ryzen 9 7900X3D با برتری 4 درصدی و همچنین پردازنده Zen 3-based 5800X3D با 7 درصد برتری ارائه دهد. جالب اینجاست که پردازندههای میانرده Zen 5 موفق به پیشی گرفتن از این مدل نشدند. Ryzen 9600X با اینکه تنها 20 دلار ارزانتر است، 14 درصد کندتر از 7600X3D است و Ryzen 9700X نیز با اختلاف 6 درصدی عقب مانده است، در حالی که 60 دلار گرانتر است.
با توجه به محدودیت در دسترسی این پردازنده، در بسیاری از نقاط دنیا قابل خریداری نخواهد بود. هرچند که قیمت 300 دلاری این پردازنده در مقایسه با عملکردش خیلی جذاب به نظر نمیرسد، زیرا پردازندههایی مانند Core i5 14600K و 13600K هم عملکرد بهتری در بازیها دارند و هم در زمینه تولیدی پیشرفتهتر هستند. علاوه بر این، پردازنده 7600X3D قابلیت اورکلاک محدودی دارد.
با این وجود، مصرف انرژی فوقالعاده کم این پردازنده با تنها 48 تا 55 وات در بارهای کاری بازی و تولیدی، آن را به یکی از بهترینها از لحاظ بهرهوری انرژی در صنعت تبدیل کرده است. Ryzen 7600X3D یک گزینه مناسب برای گیمرهایی است که به دنبال پردازندهای با کارایی بالا در بازی هستند، اما در بخشهای تولیدی نمیتواند با سایر پردازندههای میانرده رقابت کند، زیرا سرعت کلاک آن بهطور قابل توجهی کاهش یافته است.
مطالب مرتبط:
AMD هم در سی پی یو هاش و هم در کارت گرافیک هاش نسبت به سی پی یوهای اینتل و گرافیک های انویدیا از حافظه بیشتری استفاده میکنه بازهم محصولاتش ارزونتر از رقباست نکنه کارخانه تولید حافظه مجانی داره 🤷♂️
چرا هنوز اینتل در رقابت با سی پی یو های X3D سی پی یو ایی به بازار نداده؟
نیازی ندیده.
منطقیه🙄
البته هم نیازی ندیده هم اینکه شاید هنوز فن آوریش نداره هم بی تاثیر نیست
اینتل تمام بخش های پردازنده رو به صورت یک پکیج میسازه، برعکس AMD که میاد بخش های مختلف رو چیپلت چیپلت کنار هم میچینه و بعد لینک میکنه. هر وقت AMD تونست پردازنده ای بسازه که همه چیزش داخل یک Die واحد پکیج شده باشه، اونوقت بیا از داشته ها و نداشته های اینتل صحبت کنیم.
فایده نداره ک شرکتی ک تونسته بقول شما “پردازنده ای بسازه که همه چیزش داخل یک Die واحد پکیج شده باشه” چگونه نفهمیده یک مشکل اساسی
در پردازندش وجود داره اونم مشکلی ک باعث سوختن پردازنده میشه ایا این کار از ندانم کاری شرکت اینتل نیست بنظرت؟
….
تا قبل از پردازنده های زن ای ام دی همین کاری رو میکرد که اینتل میکنه یعنی کنترلر و هسته ها و آی او و غیره همه در یک دای قرار میگرفتن
حالا هسته ها اون زمان یک نوع بودن همه پی کور بودن الان هسته قدرت بالا داریم هسته بهینه داریم هسته هوش مصنوعی داریم و هسته گرافیکی و غیره
کاری نیست که ای ام دی نکرده باشه یا نتونه بکنه
ولی ای ام دی فهمید که اینطوری هم هزینه ها کمتره هم میتونه راحت تر و بهینه تر محصول بسازه بده دست مشتری با مشکلانت کمتر و پیچیدگی کمتر
ولی اینتل هنوز نفهمیده…
اینجا یه مجله تخصصی هست همه یه چیزایی بلدن
منم کاملا با همین زاویه به قضیه نگاه می کنم فقط شک دارم AMD نتونسته یا به خاطر هزینه های تولید نخواسته؟ …وگرنه نسل های قبلی AMD به این صورت ساخته نمی شدن
ضمنا سوالی که پیش میاد اینه که با عرضه ی سری 3D بازم طراحی یکپارچه ی اینتل مزیتی داره؟
ارمین جان دنبال زیر بغل ماری؟
برای من تو چه فرقی داره سیلیکون یکپارچه یا چیپلیت ؟
فکر میکنم مزیتی برای دفاع شما از اینتل نمونده روی اوردی به این جور بهانه ها
فعلا که تاج پادشاهی گیمینگ هم برای AMD هست و اینتل باید سیلیکون سوخته هاشو گارانتی کنه با گندی که بالا اورده
همین حرفا رو میزنید پس فردا میری بازار کامپیوتر یه دلال میگه AMD فایده نداره چون چیپلته ولی اینتل یکپارچس 🤣🤣🤣🤣🤣
وقتی دارم فن آوری رو قضاوت میکنم، برای من خیلی تفاوت داره.
ضمن اینکه AMD فقط یک شرکت طراحه، اما اینتل خودش کارخونه ریختگری چیپ داره. اصلا اینا قابل مقایسه با هم نیستن.
در پاسخ ب پیام اخری جناب ابیشی
عقب موندن اینتل در لیتوگرافی در بنچمارک ذهن فن آورانه ی جنابعالی جایی دارد؟
شما دنبال فناوری میگردین یا قضاوت نا عادلانه
تا امروز کلی پیشرفت و نو آوری برای ای ام دی ثبت شده تا حالا ندیدم بگی که مثلا کار ای ام دی بد نبود
سخت افزار یه زمانی بهترین سایتی بود ک میشناختم ولی ادمایی چون شما و آریایی محتویات اونو ب چالش کشیدن
پیشرفت ای ام دی را پسرفت نامیدید تیتر خبر را بگونه ای نوشتید ک خواننده فکر میکرد ارث و میراث شما را بالا کشیده
التماس تفکر براتون دارم
اصلا بحث عقب موندن مطرح نیست. به دلیل محدودیت تولید، به سرعت نمیشه لیتوگرافی عوض کرد. وگرنه به راحتی اینتل لیتوگرافی عوض میکنه، به شرطی که اقتصادی باشه.
من دنبال فن آوری و قضاوت عادلانه ام.