در گذشته ای نه چندان دور، ایالات متحده با گرد هم آوردن بزرگترین متخصصین و دانشمندان از کشورهای مختلف، قطب علمی جهان در تمامی زمینه ها به شمار می رفت. رسیدن به سطحی که آمریکا در آن حضور داشت برای بسیاری از کشورها به یک آرزوی دست نیافتنی و برای بسیاری دیگر، به هدفی بزرگ تبدیل شده بود. با این حال در سال های اخیر کشورهایی نظیر چین با سرمایه گذاری عظیم و تربیت نیروهای علمی ماهر تلاش کرده اند خود را به آمریکا نزدیک کرده و حتی در برخی موارد از آن سبقت بگیرند. یکی از این زمینه های رقابت، ساخت قوی ترین ابرکامپیوترهای جهان بوده است. در حالی که پیشتر کشور چین از برنامه خود برای ساخت قدرتمندترین ابررایانه جهان خبر داده بود، آمریکا نیز از اختصاصی بودجه ای بسیار سنگین برای شکست دادن چین در این رقابت سخن به میان آورده است.
به گزارش Verge، وزارت انرژی ایالات متحده به منظور حفظ برتری های خود در بخش های محاسبات علمی و ساخت قوی ترین ابررایانه جهان، تصمیم گرفته است مجموعا مبلغی معادل 258 میلیون دلار (نزدیک به هزار میلیارد تومان) بودجه به کمپانی های HPE، Cray، اینتل، AMD، IBM و انویدیا اختصاص دهد. این مبلغ در قراردادهای سه ساله در اختیار این شرکت ها قرار خواهد گرفت و آنها نیز می بایست 40 درصد از کل بودجه را برای ساخت این ابررایانه تامین کرده تا مجموع مبلغ اختصاص داده شده به بیش از 430 میلیون دلار (1.5 هزار میلیارد تومان) برسد. در حال حاضر متخصصین در حال کار بر روی بهبود مصرف انرژی این دستگاه ها هستند و برای افزایش توان پردازشی آنها، تلاش می کنند ظرفیت حافظه را تا حد فیزیکی ممکن افزایش دهند. پیش بینی می شود ابر کامپیوتر آینده آمریکا 10 برابر سریعتر از نمونه های فعلی باشد و می تواند منجر به دستاوردهای فوق العاده گسترده ای در زمینه محاسبات علمی، آماری و حتی سیاسی شود. در این بین، HPE در بیانیه ای اعلام کرده است بزرگترین طرح تحقیق و توسعه ای این شرکت در بخش ساخت ابررایانه ها که با نام The Machine شناخته می شود دارای ظرفیتی 250.000 برابر بیش از ابر رایانه های فعلی موجود در کل دنیای دیجیتال فعلی خواهد بود.
پیش تر در سال 2011، وزارت انرژی ایالات متحده قراردادی 97 میلیون دلاری با شرکت های Cray و انویدیا برای ساخت سریعترین سوپرکامپیوتر جهان با نام Titan به امضا رسانده بود. برنامه ریزی وزارت انرژی برای ساخت ابررایانه جدید تا سال 2021 انجام شده است که یک سال بعد از ساخته شدن ابر کامپیوتر چینی ها خواهد بود.
دوست عزیز پاسخ خیلی سادس. اجازه ندارن… همین. نمیشه هر شرکت برا خودش یه ابر رایانه درست کنه. ابر رایانرو درست میکنند با کلی مجوزو فلانو بیسار مثلا میدن به ناسا. هر شرکت که نمیتونه واس خودش درست کنه.
سلام دوست عزیز. به نظرم موضوع جالبیه و میشه مفصل بهش پرداخت
احسنتB-):-bd
:l:l:l:l:-bd
با سلام به همه مهندسین و مطلعین سایت.
شاید اینجا جاش نباشه ولی یک سوال دارم چند جا مطرح کردم هیچ جا پاسخ قانع کننده و شفافی نگرفتم
سوالم اینه. چرا خود کمپانی های بزرگ اقدام به ماینینگ نمی کنند؟ مگه این کار سود سرشاری نداره ؟ خوب چرا کمپانیهای بزرگ خودشون مستقیم وارد عمل نمیشن و این پول هنگفت رو به جیب نمیزنن از این راه ؟
برای مثال همین کمپانی عظیم انویدیا و AMD که قطعا توانایی ساخت تراشه های کاملا بهینه شده برای امور ماینینگ رو دارند . خوب چرا برای خودشون ابرکامپیوترهایی با استفاده از همین تراشه ها تولید نمی کنند ؟ اگر کار درسته قاعدتا اینها باید خودشون اول از همه وارد عمل بشن و سود سرشاری به کارخانه خودشون وارد بکنن ولی این کار رو نمی کنن ؟
سوال اینه : چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چرا فقط کسب سود از طریق ماینینگ رو (( تنها با فروش چیپ )) دنبال می کنند ؟ یعنی تنها اون سود حاصل از فروش چیپ رو انتخاب کردند تا اینکه مستقیم وارد عمل بشن
این کار من رو یاد اون داستان میندازه که میگه :
در گذشته شایعه شده بود که در رودخانه ای طلا پیدا میشه. این وسط یه نفر با فروش بیل میلیونر شد ولی هیچ کس طلایی پیدا نکرد.
لطفا یکی جواب این سوال رو بده