باید قبول کرد که امروزه در اکثر کشورها، دسترسی به اینترنت یک لازمه ضروری (هم رده آب و برق) است. اما پهنای باند در همه جا به یک مقدار و میزان نیست. در برخی از کشورهای در حال توسعه که درآمد پایین است، گاهی هزینه دسترسی به اینترنت مسلزم پرداخت چندین برابر متوسط دستمزد ماهانه یک شخص است. هرچه به سمت کشورهای پیشرفته میرویم، هزینه دسترسی به اینترنت ارزانتر میشود و نفرات بیشتری به شبکه جهانی دسترسی دارند. اما تفاوت قیمت در تمام کشورهای دنیا چه قدر است؟ در اینجا با بیشترین و کمترین هزینه اینترنت در کشورهای جهان با شما همراه خواهیم بود.
شرکت اینترنتی NetCredit از دادههای بانک جهانی برای دستیابی به متوسط دستمزد ماهانه هر فرد در هر کشور جهان استفاده کرده و آمارهای جالب توجهی را منتشر کرده است. این شرکت از تحقیقات قیمت پهنای باند جهانی Cable.co.uk برای بررسی میزان متوسط حقوق لازم برای پرداخت هزینه باند پهن در هر کشور استفاده کرده است.
در شاخص گرانترین هزینه اینترنت ماهیانه به نسبت دستمزد کارگر، کشور یمن در رده نخست قرار دارد. این کشور سالها درگیر یک جنگ داخلی و خارجی بزرگ است. از بین رفتن زیرساختهای داخلی و تحریمهای بین المللی سبب شاده تا یک اشتراک اینترنت با هزینه 2466 دلار در ماه به فروش برسد (یعنی 2،792.56 درصد بیشتر از متوسط دستمزد 88.33 دلار یک کارگر)
در شاخص مقرون به صرفه ترین اشتراک اینترنت در جهان، موناکو در رده نخست قرار دارد. اشتراك ماهانه اینترنت در این کشور 34.49 دلار قیمت دارد که فقط 0.68 درصد از متوسط 5.043.69 دلار دستمزد ماهانه یک کارگر است.
در شاخصهای دیگر اوضاع به چه منوال است؟
در شاخص نسبت قیمت به سرعت خدمات اینترنتی، رومانی با 0.13 دلار در هر مگابیت بر ثانیه ارزانترین اینترنت جهان را عرضه میکند. البته جای تعجب نیست که کشور یمن دوباره در انتهای این شاخص قرار دارد.
در کشور ایالات متحده (جایی که NetCredit متوسط دستمزد کارگر را 4000 دلار در ماه تعیین کرده) هزینه یک خط اشتراک اینترنت 10 مگابیت بر ثانیه 7.01 دلار در ماه است که فقط 0.16 درصد از درآمد متوسط یک شخص در آمریکا را شامل میشود. در رده بعدی اینترنت کانادا با 0.22 درصد از متوسط دستمزد قرار دارد، در حالی که کم هزینه ترین کشور در آمریکای شمالی، کشور هائیتی است که هزینه 216 دلار در ماه 60.28 درصد از متوسط دستمزد یک کارگر را شامل میشود.
در حالی که مردم اکثر کشورهای جهان فقط درصد کمی از متوسط دستمزد خود را برای اشتراک اینترنت پرداخت میکنند، اما کشورهای در حال توسعه و تحت تأثیر جنگ از اوضاع بدی برخوردار هستند که این موضوع بخاطر دستمزد کم و فقدان زیرساخت پهنای باند است.
نظر شما درباره بیشترین و کمترین هزینه اینترنت ثابت در کشورهای جهان چیست؟
چیطو شد؟ تو اون اینفوگرافیک آخر که میگه best deal که همه جای دنیا فیروزه ای شد. یعنی تموم شد؟ ارزون شد؟ خوشبخت شدیم؟ آزادی و دموکراسی؟
آقا امیر بد نیست شما هم از دو طرف ماجرا مساله رو نگاه کنید.همون یمن که امروز خراب شده برید بپرسید کدوم کشور … تحریک و مسلح کرد که به این روز افتاد.ببینید مردم عراق و یمن و سوریه آمریکا رو عامل بدبختی خودشون میدونن یا ….
میدونم نظر رو به احتمال زیاد قرار نمیدین.
سلام. من هم از موضوعی که گفتید مطلع هستم اما باید در نظر داشته باشید که برای پرداختن و انتقال مطالب محدودیتی وجود داره.
کسانی که کامنت میگذارند خوبه دقت کنند که این کشورهای تحت تاثیر جنگ رو کدوم کشور برای چپاول منابع و مصرف کننده نگه داشتنشون تحت تاثیر جنگ قرار داده
یه آشنا داشتم اهل بنگلادش اومده بود ایران براش عجیب بود برای اینترنت ثابت پول میگیرن
اینجا دلار میاد بالا دوبرابرش میکنن
میاد پایین دست به قیمت نمیزنن
معلوم نیست چخبره
دلار بهونست. دلار ارزشش 9 تومنم نیست. شنیدن بایدن رای اورده دلار از 34 تومن اومد رو 22 تومن. کلا دلار شده وسیله کاسبی
افرین درسته بعد از به روی کار امدن بایدن بیشتر پایینتر هم میارند