پس از پایان تحریم ها،یکی از مهمترین شاخه هایی که ایران عزیز نیازمند رسیدگی به آن بود،تسلیحات نظامی بود.پس از ورود سامانه موشکی S300 به ایران،هم اکنون شاهد خبر خوشحال کننده دیگری هستیم.احتمال آنکه تانک T90 در مدل ها بالا و صفر کیلومتر وارد سیستم زرهی ایران گردد،بسیار قوی است.این شما و این هم متن کامل خبر در کنار معرفی این غول ترسناک!
اعلام آمادگی روسیه به منظور تولید تانک T90 در ایران!
آقای ویچیسلاو خالیتوف، معاون مدیر کل شرکت روسی “اورالسکی واگنی زاوود” به خبرگزاری”اینترفاکس” گفت:روسیه در صورت دریافت پیشنهاد از ایران،آماده فراهم ساختن بستر تولید تانک T90 در ایران است.بدین ترتیب ایران تانک های T90 را در داخل خاک خود و تحت لیسانس شرمت متبوع وی تولید خواهد کرد.تمایل ایران برای خرید T90 نیز آشکار است.در آبان ماه سال 1394،رسانه های غربی از تمایل ایران برای تجهیز ناوگان زرهی خود به این تانک خبر داده بودند.در صورت تولید این تانک در داخل کشور،ایران توانایی تحقیق های بیشتر بر روی آن را خواهد داشت.از جمله مهمترین این قسمت ها،سامانه جنگ الکترونیک،کامپیوترهای داخلی و مواردی از این دست است که در این روزها بخش اعظم سیستم های تانک های پیشرفته را تشکیل می دهد.
و اما T90…
تی-۹۰ جدیدترین تانک ارتش روسیه (تا پیش از آرماتا) است که تولید آن از سال ۱۹۹۵ آغاز شد. این تانک با پیشرفت تانک تی-۷۲ ساخته شده و ابتدا تی-۷۲بییو نام داشت اما به دلیل شکست سنگین تی-۷۲های عراقی در جنگ خلیج فارس که اعتبار این تانک را به شدت مخدوش کرده بود نام آن به تی-۹۰ تغییر یافت.طراحی این تانک زمانی آغاز شد که ارتش روسیه در سال ۱۹۹۱ اعلام کرد سیاست تولید همزمان دو یا چند تانک را کنار خواهد گذاشت و در نتیجه تولید فقط یکی از تانکهای تی-۷۲بی یا تی-۸۰یو ادامه خواهد یافت. اما به جهت اینکه کارخانههای اصلی تولید این دو تانک متفاوت بوده و هر کدام نقش مهمی در اقتصاد شهر خود داشتند سفارش کوچکی از هر دو نوع تانک را به این دو کارخانه داده شد. اورالواگنزواد کارخانه تولید تی-۷۲ به امید انتخاب این تانک از سوی ارتش روسیه نسبت به تانک پیشرفتهتر و تواناتر تی-۸۰ تصمیم گرفت سیستم کنترل آتش تی-۸۰ و زره واکنشی انفجاری کنتاکت-۵ تی-۸۰ را به روی تی-۷۲ نصب کرده و اصلاحات دیگری را به منظور افزایش قابلیتهای رزمی آن انجام دهد. ارتش روسیه این مدل بهینهشده تی-۷۲ را که نام آن هم به تی-۹۰ تغییر پیدا کرده بود در سال ۱۹۹۶ به عنوان تانک جدید خود انتخاب کرد. ارتش روسیه هماکنون در حال ساخت تانک جدیدی معروف به پلتفورم تی-۹۹ یا آرماتا است و به همین جهت میزان تولید تی-۹۰ به شدت کاهش یافته است.
ویژگی های اصلی
این تانک تا کنون در 6 مدل تولید شده است. مدل اولیه تی-۹۰ از یک موتور دیزلی ۱۲ سیلندر با قدرت ۸۴۰ اسب بخار استفاده میکرد. در مدل تی-۹۰آ موتور پرقدرتتر وی-۹۲ با توان ۱۰۰۰ اسب بخار و جدیدترین مدل که تی-۹۰ام نام دارد و هنوز از وضعیت تولید آن اطلاع دقیق در دست نیست، از موتور وی-۹۶ با قدرت ۱۲۵۰ اسب بخار استفاده میکند. این موتور چندگانهسوز است و علاوه بر گازوئیل میتواند از نفت سفید و بنزین هم استفاده کند. نسبت قدرت به وزن در مدل اولیه تی-۹۰ حدود ۱۸٫۰۶ اسب بخار به تن است که به طرز قابل توجهی ضعیفتر از تی-۸۰ است.
وزن تی-۹۰ حدود ۴۶٫۵ تن است. حداکثر سرعت آن در جاده به ۶۰ تا ۶۵ و در خارج از جاده به ۴۵ کیلومتر در ساعت میرسد و برد عملیاتی آن با سوخت کامل ۵۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر است. تی-۹۰ با استفاده از هواکش (اسنورکل) امکان حرکت در عمق پنج متری آب را دارد و زمان آمادهسازی آن برای این کار حدود ۲۰ دقیقه است.
زره و گارد حفاظتی
قدرت حفاظتی این تانک از زره ترکیبی فولادی و کامپوزیتی، یک زره واکنشی انفجاری، گیرندههای هشدار لیزری و سیستم اخلال مادون قرمز در موشکهای ضدتانک تأمین میشود. زره مدل تی-۹۰اس در قسمت جلو بدنه معادل ۹۹۰ تا ۱۰۷۰ میلیمتر فولاد ورقهای در مقابل گلولههای انرژی شیمیایی (انفجاری) و ۶۷۰ تا ۷۱۰ میلیمتر در مقابل گلولههای انرژی جنبشی (فلزی) قدرت مقاومت دارد. قدرت مقاومت قسمتهای مختلف برجک تانک معادل ۵۸۰–۱۰۵۰ و ۱۳۴۰ میلیمتر فولاد ورقهای در مقابل گلولههای انرژی شیمیایی (انفجاری) و ۴۲۰–۷۵۰ و ۹۲۰ میلیمتر در مقابل گلولههای انرژی جنبشی (فلزی) است. قسمت زیرین جلوی بدنه تانک هم معادل ۳۸۰ میلیمتر فولاد ورقهای در مقابل گلولههای انفجاری و ۲۴۰ میلیمتر در مقابل گلولههای انرژی جنبشی مقاومت دارد. در سال ۱۹۹۹ در جنگ چچن یک دستگاه تی-۹۰آ مورد اصابت هفت راکت آرپیجی قرار گرفت اما با این وجود به فعالیت خود ادامه داده از صحنه نبرد خارج نشد!! مقامات دفاعی روسیه نتیجه گرفتند که این تانک بهترین تانک روسی از نظر قدرت حفاظتی است به خصوص در صورتی که سیستمهای حفاظتی اشتورا و آرنا در آن استفاده شده باشد.
سلاح و سیستم قدرت آتش
سلاح اصلی این تانک یک قبضه توپ بدون خان ۱۲۵ میلیمتری است که در دهه ۱۹۶۰ برای تانک تی-۶۴ طراحی شده و از آن زمان تاکنون تمام تانکهای تی-۶۴، تی-۷۲، تی-۸۰ و تی-۹۰ و همچنین برخی از تانکهای کشورهای دیگر نیز از آن استفاده میکنند. امکان شلیک موشک ضدتانک هدایتشونده آتی-۱۱ اسنیپر (۹ام۱۱۹) هم از همین توپ وجود دارد که برد آن ۱۰۰ متر تا ۶ کیلومتر و قدرت نفوذ آن در زره معادل ۹۵۰ میلیمتر فولاد ورقهای است و امکان استفاده از آن علیه بالگرد هم وجود دارد. البته با توجه به قیمت بسیار بالای این موشک فقط واحدهای ویژه آن را در خشاب تانک خود حمل میکنند. مسلسل ۷٫۶۲ میلیمتری پیکا به عنوان سلاح هممحور توپ اصلی نصب شدهاست و یک مسلسل ۱۲٫۷ مم اناسویتی با ۳۰۰ فشنگ و برد مفید ۲ کیلومتر هم روی برجک برای دفاع هوایی از تانک نصب شده است. تی-۹۰ مثل تانکهای دیگر روسی از تی-۶۴ به بعد از گلولهگذار اتوماتیک استفاده میکند و خدمه آن سه نفر (راننده، فرمانده و توپچی) است. گلولهگذار اتوماتیک این تانک ۲۲ گلوله را در حالت آماده آتش دارد و گلولهگذاری آن ۵ تا ۸ ثانیه طول میکشد. از نظر حفاظتی، هرچند اندازهٔ کوچک و ارتفاع کم این تانک باعث میشود تا هدف گرفتن آن دشوار باشد اما یک ایراد مهم آن این است که مهمات برای استفاده فشنگ گذار اتوماتیک توپ اصلی که به روش معروف به چرخ و فلکی فشنگ ها را بارگذاری میکند، در قسمت جنگی اصلی قرار دارند. به این ترتیب در صورت عبور گلوله مهاجم از زره تانک تمام مهمات منفجر شده و موجب مرگ تمام سرنشینان و انهدام تانک میشود. این مسئله ایراد مشترک تمام تانک های شوروی، روسی، اوکراینی و چینی است در حالیکه تانک های غربی مهمات را در قسمت مجزایی از برجک قرار میدهند که با صفحات مقاوم در مقابل موج انفجار محافظت میشود.
کاربران این غول آهنی
در سال ۱۹۹۵ تی-۹۰ به عنوان تانک اصلی ارتش روسیه پذیرفته شده و تولید انبوه آن آغاز شد. این تانک به کشورهای هند، الجزایر، آذربایجان و ترکمنستان هم صادر شده است. دولت قبرس نیز در سال ۲۰۰۹ بودجه لازم برای خرید ۴۱ دستگاه تی-۹۰ را در اختیار ارتش قرار داد اما یک سال بعد اعلام شد تی-۸۰ به جای تی-۹۰ از سوی قبرس خریداری خواهد شد. گزارشهایی در مورد احتمال خرید تی-۹۰ توسط ونزوئلا، عربستان، و لیبی هم منتشر شده که به واقعیت نپیوست.
نتیجه…
شاید تانک T90 برترین تانک موجود در جهان نباشد،اما پتانسیل لازم برای درگیری های بزرگ زرهی را در خود دارد.T90 یک تانک میدان نبرد است اما برای این مهم نیازمند تغییرات اساسی در سامانه های یاد شده در مقدمه است.بزرگترین رقیبای آن مانند M1A2 ABRAMS از ایالات متحده حرف های بسیاری برای گفتن دارند.
میشه گفت یک هیولاست.
هر چند جنگ آینده جنگ موشکهاست ولی برای نابودی دشمنان نزدیک و همسایه حرکت خوبیه و امیدوارم همکاری های بیشتری با قسمت نظامی کشور روسیه داشته باشیم چون استفاده از تجربیات اونها بهتر و کم هزینه تر از تجربه کردن خودمونه
:-bd
ایشالا که تولیدشون تکمیل بشه و بازنیمه کاره رها نشه و یا نتیجه یه تانک ضعیف از کار در نیاد:-bd
غولیه واسه خودش.
كاملا موافقم هيچ وقت نبايد به روس ها اميد داشته باشيم.
تا حالا تو تاريخ ديده نشده روسيه به نفع يه كشور ديگه كار كنه هميشه پشت طرفشو خالي كرده.
در طرف مقابل امریکا هم همچین آش دهن سوزی نیست بالاخره باید تکنولوژی از یه طرف که اعتماد بیشتری بهش هست وارد بشه
تفاوت اصلی تانک ها در نبرد روبرو استحکام زره هست که این تانک زره قویتری نسبت به T72 داره
تانک یه جنگ افزار از رده خارجه اهمیتی نداره که ایران این مدل رو مونتاژ کنه مهم اینه پول کشور داره هدر میره
دقیقا کاملا درست گفتی:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd
موتور تانکهای آبرامز به صورت جت طراحی شده اند و روسیه هم از محالات است که تکنولوژی روز را در اختیار ایران قرار بدهند و اصلاً امید بستن به روسیه کار بسیار اشتباهی است …نمونه آن نیروگاه بوشهر میباشد که هنوز راه اندازی کامل آن مشخص نمیباشد …..:-s:-s
تا حدودی نظرات سایر دوستان درسته. ممکنه پیشرفت صنایع نظامی به دلیل اهمیت و شاید نیاز بیشتر باشه. اما کشور مثل یک انسان هست که باید همه قسمت هاش در راستای هم پیشرفت کنن. نه فقط صنایع نظامی. الان از نظر صنایع نظامی کره شمالی پیشرفت کرده اما چه سودی داره.
من اسم اینو پیشرفت نمیزارم.
شما به تک تک کشورهای پیشرفته نگاه کنی یک نظام پیشرفت یکپارچه تو تمام زمینه ها میبینی. از فرهنگ و سبک زندگی گرفته تا ورزش و علم.
ممنون از پاسخ های شما دوستان بزرگوار، چیزی که فهمیدم و درست بود از پاسخ های شما دوستان نباید شرکتی مثل ایرانخودرو و قسمت نظامی کشور رو باهم مقایسه کرد بخاطر سرمایه گزاری بیشتر روی این قسمت که قانع کننده بود=smile:-bd
به نظرم تانکهای غربی نسبت به تانکهای شرقی قویترن تو جنگ خلیج تانکهای t72 در مقابل آبرامزهای آمریکا حرفی برای گفتن نداشتن این تانک هم مدل ارتقا یافته همون t72 هستش به هر حال بازم برای نیروهای نظامی ما که از تجهیزات زرهی قدیمی استفاده میکنند بسیار مفیده
به نظرم تانکهای غربی نسبت به تانکهای شرقی قویترن تو جنگ خلیج تانکهای t72 در مقابل آبرامزهای آمریکا حرفی برای گفتن نداشتن این تانک هم مدل ارتقا یافته همون t72 هستش به هر حال بازم برای نیروهای نظامی ما که از تجهیزات زرهی قدیمی استفاده میکنند بسیار مفیده
کلا زیر مجموعه های نظامی به دلیل اهمیتشون اصلا قابل قیاس با یه شرکتی مثل ایران خودرو نیستن سرمایه گذاری جاهایی مثل سپاه و ارتش روی فناوریهای روز باعث شده که از مجموعه های دیگه خیلی خیلی جلوتر باشن.
برا همین نمیشه گفت چون ایران خودرو اینجوریه پس کل ایران اینجورین
همون ایران خودرو هم به دلیل نبود رقیب اینطوری میتازونه وگرنه تا الان فناوری خود رو سازی ما شاید در جد کره بود بحث نمی تونه نیست بحث نمیخوادِ
اگر باور به کاری داشته باشی و تلاش کنی حتما میتونی اینو یادت نره اگر میبینی که شرکت ایران خودرو هنوز یه موتور درست حسابی نمیتونه تولید کنه برای اینه که نمیخواد اگه میخواست ما به اندازه کافی مهندس تکنیسین داریم نمیگم همون اول بهترین موتور دنیا رو درس میکنیم اما با تلاش کوشش بعد چند سال نتیجه اشو میبینیم ای کاش به خودباوری برسیم موفق باشید
یک غول بی شاخ و دمه.
نمیدونم خوشجال باشم یا ناراحت
خب یه محصول با فناوری یک کشور دیگه احتمالا تو ایران ارزونتر تموم میشده تولیدش دادن مونتاژ کنیم براشون !!!
برا اینکه دستور کار ایرانی ها مونتاژ هست. مونتاژ هم یعنی چند پله عقب تر از تکنولوژی روز.
یک کشور وقتی پیشرفت میکنه که زیربنای علمی درستی داشته باشه. در این شرایط علاوه بر تجهیزات نظامی صنایع کشور مثل خودروسازی قطعه سازی ماشین آلات و … در کنار کشاورزی و سایر زمینه ها پیشرفت میکنه.
وارد کردن از غرب یا شرق برا کوتاه مدت جواب میده.
خیلی بعیده روسیه تکنولوژی ساختشو به ما بده، اینا سر فروختن آماده جرو بث دارن اما حالا خبر میرسه مونتاژ کنن!!!!! باید صبر کرد و دید چه میشود.
خب اشتباه همینجاست که اسم ایران بیاریم و کل مجموعه های داخلشو یکی فرض کنیم.
بستگی به سازمان و ارگان و سیاست و مدیریتش داره.
کلا مقایسه خودروسازی و شرکت های تجاری با نظامی درست نیست.
مثل اینکه فرماندهان سپاه از همین خودرو سازها به خاطر وابستگیشون به خارج گله کرده بودن که چرا وقتی سپاه میتونه موتور موشک بسازه خودروسازها نتونن همین کارو بکنن.
یگان زرهی ارتش کشور شدیدا نیاز به بروز شدن دارن امیدوارم این قرار داد بواقعیت بپیونده و فقط در حد حرف نباشه;)
مقاله جالبی بود:-bd:-bd:-bd
مرسی از خبرتون همیشه خوش خبر باشید
من بشخصه خیلی خوشحال شدم امیدوارم تکنولوژیش بیاد ایران و ما هم بتونیم از کپی و بعد خودمون طراح باشیم
شاید خیلی از دوستان بگن Abramz M1A2 کشور USA یک سر وگردن بالاتر و بنده موافقم اما اینو ببیند که ما حالا جز T72 هیچی نداریم یک ارتش کاملا دست خالیم و جز موشک هیچ….. ما نیاز داریم یاد بگیرم طراحی کنیم…..
یک کلیپ در سایت….. دیدم که یک موشک تاو از طرف ارتش آزاد سوریه به سمتش شلیک شده باور کنید بعد برخورد خدمه اون از تانک خارج شدن!!!!!!!!!!!!!! موش تاوی که Abramz M1A2 رو مثل کره سوارخ میکرد……………….البته تاور به بالای خورشیدی و بین خورشیدی و کابین خورد واقعا خودم از دیدنش لذت بردم…………
این تانک یک تانک کار آمد هستش ولی در مقابل رقیبان سر سخت غربی خودش نقطه ضعف هایی داره.
این تانک در نبردها به ستون زره ایی کشور خدمت زیادی میتونه بکنه.
ولی بهترین امتیاز و استفاده برای ما تولید کردن این تانک در داخل کشور برای یادگیری دانش فنی ساخت چنین تانک هایی و در آینده به دست گرفتن ابتکار عمل برای ساخت تانک های پیشرفته تر هستش.
من نمیفهمم وقتی ایران موتور پژو رو بیشتر قطعاتش رو از فرانسه میاره و اگه یه قطعه نباشه میمونن چطوری میخوان موتور 12 سیلندر 1000 اسب بخاری بسازن!!! من منظوری ندارم فقط برام تعجبه
:-bd:-bd:-bd:-bd