آمریکا یک بار دیگر اقدام به سخت کردن شرایط برای شرکتهای چینی کرده است. تحریم شرکت چینی SMIC که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نیمه هادی در این کشور به حساب میآید به تازگی توسط فایننشال تایمز تأیید شده است. ظاهراً شرکتهای آمریکایی برای فروش محصولات خود به بزرگترین کارخانه ریختهگری در چین نیاز به کسب مجوز از دولت این کشور خواهند داشت. آمریکا دلیل خود برای این تصمیم را “ریسک غیرقابل قبول” استفاده از تراشههای تولید شده توسط SMIC در مصارف نظامی عنوان کرده است.
تفاوت تحریم شرکت چینی SMIC با هوآوی
این شرکت چینی نامهای از وزارت بازرگانی آمریکا دریافت کرده که شرایط جدید را توضیح میدهد. SMIC در ادامه گفته است که هیچ رابطهای با ارتش چین نداشته و چیپهایی برای مصارف نظامی تولید نکرده است. با این حال، شرایط تحریم برای آنها به بدی آنچه که آمریکا در حق هوآوی کرده نیست. اما ایالات متحده این احتمال را مطرح کرده که در صورت نیاز نام آنها را نیز در Entity List قرار خواهد داد. هوآوی در ماه می 2019 در این لیست قرار گرفت و پس از آن از دسترسی به سختافزار و نرمافزارهای آمریکایی محروم شد. حالا شرکتهای آمریکایی نیز برای دادو ستد با آنها نیاز به کسب مجوز دارند.
دولت چین طبیعتاً از این اقدام آمریکا راضی نیست و این رفتار را قلدری آشکار نامیده که نقض قوانین تجارت بینالملل است و نه تنها به این شرکت که به کل جهان آسیب وارد میکند. او گفته است که ما از آمریکا میخواهیم به اسم امنیت ملی از فشار بر روی شرکتهای خارجی دست بردارد.
نیمی از تجهیزات SMIC از آمریکا تأمین میشود و این شرکت طبق برآوردها چیزی در حدود 29 میلیارد دلار ارزش دارد و با شرکتهایی مانند کوالکام و برادکام دادوستد دارد. پس از آنکه آمریکا فروش تراشه به هوآوی را توسط TSMC و شرکتهای دیگری که از تکنولوژیهایی آمریکایی استفاده میکنند ممنوع کرد، گفته شد که هوآوی با SMIC به کار خود ادامه خواهد داد. با این حال، تکنولوژی این شرکت هنوز بر پایه معماری 14 نانومتری است، این در حالیست که در میت 40 احتمالاً از تراشه 5 نانومتری استفاده خواهد شد. البته SMIC در حال پیشرفت است و گفته میشود که به فناوری 7 نانومتری هم دست پیدا کرده است.
این موضوع میتواند دلیل خوبی برای تحریمهای آمریکا باشد. چراکه با تحریم SMIC نه تنها سرعت پیشرفت این شرکت در دستیابی به فناوریهای جدید گرفته خواهد شد، بلکه هوآوی نیز در تأمین تراشههای خود همچنان در فشار خواهد بود.
شرکت Quanxin Integrated Circuit Manufacturing (موسومبه QXIC) در سال 2019 بنیانگذاری شده است، درحالیکه تاریخ بنیانگذاری .Wuhan Hongxin Semiconductor Manufacturing Co (موسومبه HSMC) به سال 2017 برمیگردد. هیچیک از این دو شرکت تاکنون موفقبه تولید محصولات رقابتی نشدهاند، بااینحال هردوی آنها بهتازگی چندین میلیارد دلار سرمایه ازسوی دولت دریافت کردهاند تا فرایند رشد خود و تولید تراشه را تسریع کنند.
براساس گزارش رسانهی Nikkei Asian Review، دو شرکت QXIC و HSMC توسط مدیران اجرایی پیشین TSMC رهبری میشوند. فردی که نخواسته نامش فاش شود به Nikkei Asian Review گفته است: «HSMC بستههای حمایتی شگفتانگیزی را [به افرادی که در پی استخدام آنها است] ارائه میدهد. این بستهها بهمیزان 2٫5 برابری بیشتر از حقوق سالانهی ارائهشده توسط TSMC هستند و شامل پاداش هم میشوند».
به نظرم به زودی شیائومی هم تحریم خواهد شد ، روزی تحریم ها به برندهای معروف مانند سامسونگ هم خواهد رسید ” به نظرم وجود سیستم عامل سومی که تحت کنترل آمریکا نباشد ، برای سازندگان موبایل بسیار حیاتی است ! MeeGo واقعا بر پایه لینوکس مانند اندروید بود و پتانسیل بسیار فوق العاده ای داشت که رها شد !
پاسخ
چین داره غول سرمایه و فناوری میشه و با بازار بزرگی که به خاطر جمعیتش داره اگه جلوشو نگیرن به سرعت از آمریکا جلو میفته. آمریکا یک ابر قدرته ولی مسائل ژئوپولوتیک و طبیعی تاثیر خودشو میذاره. اگه عقب بیفته آمریکا میشه یک کشور اونور دنیا که خیلی چیزها براش به صرفه نیست و تنها میشه. پیشرفت آمریکا به خاطر ورود سرمایه از جاهای مختلف دنیا به خاطر امنیت سرمایه گذاری بود.
نه بابا امریکا الانشم تنهاست همه دنیا دور چین و ظریف جمع شدن :))
…