در چند سال اخیر، بازار گوشی های هوشمند یکی از ارزشمند ترین بازار ها در دنیای فناوری بوده است. آمار فروش این دستگاه ها، با اینکه در بعضی مواقع با کمی کاهش روبرو بوده است اما همواره اعداد و ارقام سرسام آور بوده است. به طور مثال طبق آمار در سه ماهه ی گذشته ی سال جاری حدودا 300 میلیون دستگاه گوشی هوشمند به فروش رفته بود که عددی حیرت آور است. اما از سوی دیگر نیز اشباع شدن صنعت گوشی های هوشمند به وضوح دیده میشود و این به طور حتم تاثیر منفی چشمگیری در آمار فروش و درآمد خواهد گذاشت. حال محققین پیش بینی کرده اند که به زودی رشد فروش گوشی های هوشمند کاهش بسیار زیادی خواهد داشت.
آخرین گزارشی که توسط سازمان تحقیقاتی گارتنر در زمینه ی صنعت گوشی های هوشمند منتشر شده است، حاوی هشداری برای تمامی سازندگان فعال در این عرصه است. این سازمان تحلیلی معتقد است که رشد فروش گوشی های هوشمند به زودی تک رقمی خواهد شد و به نصف مقداری که در سال 2015 بود خواهد رسید. شاید در نگاه اول نکته ی بدی در این موضوع نباشد چرا که در صورت رخ دادن این اتفاق نیز سالانه 1.5 میلیارد دستگاه گوشی هوشمند به فروش خواهد رفت اما برای سازندگان که به دنبال درآمد زدایی هستند این میتواند به یک کابوس بدل شود. سال گذشته کمپانی ال جی به طور متوسط از هر دستگاه گوشی هوشمند تنها 1.2 در صد درآمد کسب کرده است و این بدین معناست که کمپانی باید تعداد بسیار زیادی از این دستگاه را به فروش برساند تا به درآمدی معقول دست پیدا کند.
این مسئله تقریبا از زمانی ایجاد شد که دیگر اکثریت مردم خود دارای یک گوشی هوشمند هستند و یا دست کم توانایی خرید آن را دارند. در چند سال گذشته، کشور چین با توجه به جمعیت بسیار بالایی که دارد، گزینه ی خوبی برای جولان دادن سازندگان درخارج از اروپا و آمریکا بوده است و درآمد بسیار خوبی را از این منطقه کسب کردند. اما این موقعیت نیز از سال 2015 به خطر افتاد زیرا سازندگان چینی مانند شیائومی و هواوی وارد صحنه شدند و عرصه را برای دیگر سازندگان تنگ کردند تا جایی که در بازار چین، با توجه به آمار انتخاب اول کاربران از برند های چینی بوده است.
دیگر مسئله ای که وجود دارد این است که بسیاری از مردم دیگر در مدت های کوتاه گوشی های خود را ارتقا نمیدهند. کاربران در کشور های غربی که حداکثر طی 24 ماه گوشی خود را با یک مدل جدیدتر تعویض میکردند اکنون این مدت به 30 ماه و حتی بیشتر افزایش پیدا کرده است . دلیل این موضوع نیز واضح است زیرا گوشی های هوشمند به سطحی مطلوب از کارایی دست پیدا کرده اند که حتی پرچمداران 2 یا 3 سال پیش نیز به خوبی نیاز اکثر کاربران را برآورده میسازد. اما گارتنر دلیل دیگری نیز برای گفته ی خود دارد و میگوید مقصر کاهش رشد فروش گوشی های هوشمند خود سازندگان هستند زیرا در محصولات اخیر آنها نوآوری خاصی وجود ندارد و این باعث میشود تا کاربران مجاب به خرید دستگاه های جدید نشوند و بروزرسانی گوشی های هوشمند بیشتر تبدیل به یک بروزرسانی عددی و افزایشی شده است.
گارتنر میگوید که بزرگترین امید بعدی سازندگان برای کسب درآمد کشور هند است اما ممکن است همین حالا نیز برای اقدام دیر شده باشد. مردم این کشور هنوز هم تمایل بیشتری به خرید گوشی های معمولی به نسبت گوشی های هوشمند دارند و میانگین قیمت هر دستگاه گوشی همراه به فروش رفته در این کشور تنها 120 دلار است و این بدین معناست که تنها گوشی هایی که با قیمت زیر 120 دلار وارد بازار این کشور خواهند شد برای کمپانی درآمد خواهند داشت و از این حیث، تلفن هوشمند 50 دلاری گوگل که به زودی وارد بازار هند خواهد شد میتواند درآمد خوبی برای این کمپانی رقم بزند. هر چند سازندگان محلی مانند Micromax که با تیم سیانوژن در حال همکاری است میتواند از موضع خود در برابر گوگل دفاع کند.
در آخر گزارش نیز یک نکته ی خوش بینانه دفن شده است که میگوید سازندگان به تلاش خود برای ورود به بازار متراکم و رقباتی ادامه خواهند داد. اما در این بین خطر خروج بسیای از سازندگان نیز از دنیای گوشی های هوشمند وجود دارد. در این قسمت به اسم سازنده ی خاصی اشاره نشده است اما تا حدودی میتواند حدس زد که کدامیک از کمپانی ها ضرر بیشتری از ورود گوشی های فوق ارزان قیت چینی متحمل شده اند. در انتهای گزارش گارتنر گفته شده است که سازندگان غیر سنتی میتوانند به 5 سازنده ی برتر در چین تا سال 2018 تبدیل شوند. از این سازندگان میتوان به LeEco یا Tencent اشاره کرد که رشد فوق العاده ای را به واسطه ی گوشی های ارزان قیمت و البته مشخصات فنی خوب رقم زده اند و میتوانند با ادامه ی این کار، نتیجه ی بازی را به سود خود برگردانند. نظر شما درباره ی نکته های گفته شده در گزارش گارتنر چیست؟
بالاخره قاعدتا اگهتحول ویژه ای در طراحی گوشی ها اعمال نشه،قظعا میزان فروششون به شدت کاهش پیدا میکنه:-bd
واقعا SmartPhone ها جیب همه رو خالی کردن و داغونمون کردن
بایدم این اتفاق می افتاد هر چیز یه عصری داری دیگه باید منتظر ورود یه تکنولوژی فراگیر دیگه باشیم
صبر کنید. هنوز یه ویژگی خیلی مهم برای اسمارت فون ها باقی مونده. فکرخوانی و ذهن خوانی. یعنی اینکه شما با فکرتون بتونید گوشی رو هدایت کنید. و خاطرات یا تجسم در قالب عکس وارد گوشی کنید.
تکنولوژی ذهن خوانی اختراع شده اما باید منتظر بود تا وارد دنیای اسمارت فون ها بشه. ولی مواظب باشید. چون ممکنه روی گوشی شما و در واقع در افکاری که در ذهنتون میگذره جاسوسی بشه. برای NSA.
واقعا دلیلش نبود نوآوریه البته نوآوری هست ولی به درد کشورای جهان سوم نمیخوره
یه دلیلشم وجود فبلتها و تبلتهای با قابلیت مکالمه میتونه باشه
اپلم که به نوآوری مشهور بود داره درجا میزنه
دقیقا همینه… رفیقم Nokia XL داره با پردازنده 2 هسته ای:l همه کارم میکنه تلگرام، اینستا… میگم عوض کن دیگه این گوشیتو میگه میخوام چیکار هر کاری بخوام انجام میده:l البته راست میگه:emoji1
هر سربالایی یک سرازیری داره.برای اینکه بازار همیشه ممتد باشه باید حجم و سرعت تولید از یک حدی فراتر نره.
کاملن اتفاق طبیعیه که بازارو از دست بدن، چون بطور مثال هنوز اس 6 براحتی با گوشیای جدید میتونه رقابت کنه یا حتا نوت 4 سنگینترین محاسباتو با روونترین شکل ممکن اجرا میکنهف حتا گوشی نکسوس 4 به دلیل استفاده از اندروید 5.1 رسمی بهترین عملکردو داره که شمارو بی نایز میکنه به گوشیای جدید، پس جای تعجب نداره که این اتفاقات در آینده بیفته.
به نظر من کاملا درسته و این احتمال دیر یا زود به واقعیت می پیوندد.
همونطور که در متن گفته شد برای اینکه کاربرا ترغیب به خرید گوشی های جدید شوند باید نواوری جدیدی در اونها لحاظ بشه.خب الان پرسروصداترین نواوری هم VR می باشد.اگه شرکت ها بتوانند ازین موقعیت استفاده کرده و VR رو به شکل بهینه وارد صنعت گوشی های هوشمند کرده و تبلیغات مناسبی هم انجام دهند به احتمال زیاد از فروش مناسبی بهره خواهند برد.