از دو هفته پیش صدای اعتراض کاربران به بالارفتن قیمت اینترنت و کم شدن حجم بستهها بالا گرفته است. با وجود آنکه در اولین واکنشها شاهد حمایت از مردم و وعده پیگیری و برخورد با متخلفین داده شد، حالا گفته شده این افزایش قیمت قانونی بوده و اپراتورها در این زمینه گرانفروشی نکردهاند. با این حال، دولت تصمیم دارد با تهیه برنامه جبرانی برای اقشار کم درآمد، به نوعی یارانه اینترنتی برای آنها محیا کند.
صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در جدیدترین اظهارات خود پیرامون این موضوع عنوان کرده است که آخرین مصوبه تعرفه اینترنت همراه به سال 95 و اینترنت ثابت به سال 96 بازمیگردد و پس از آن مصوبه جدیدی نداشتیم. او به مبحث کف و سقف قیمت پرداخت و گفت که در صورتی که سازمان مخالفتی نداشته باشد، اپراتورها میتوانند خدمات خود را بین کف و سقف قیمت بفروشند.
قیمت اینترنت از سقف مصوب بالاتر نرفته است
عباسی با اشاره به اینکه رگولاتوری نسبت به رعایت حدود قانونی بسیار حساس است، عنوان کرد که تنها در یک مورد دستور داده میشود و آن هم زمانی است که اپراتوری بالاتر از سقف قانونی یا پایینتر از کف قیمت گذاری کند. اگر بالاتر از سقف باشد باید فوری برگردد و اگر پایینتر باید حداقل سه سال ادامه داشته باشد. این یعنی دستور افزایش نمیتواند از سمت رگولاتوری صادر شود.
رئیس رگولاتوری با اشاره به بالا رفتن قیمت دلار و کم شدن هزینه اپراتورها برای شبکه، اذعان داشت که اگر این روند در آینده ادامه پیدا کند، شبکه باکیفیتی نخواهد ماند که در مورد ارزانی یا گرانی آن بحث شود. او ضمن اشاره به اینکه اپراتورها دائما با طرح مشکلات خود به دنبال افزایش قیمت بودند، گفت که سال گذشته به دلیل قانون بودجه این امکان وجود نداشت، اما حالا با برداشته شدن منع قانونی، در حد مصوبات سال 95 و 96 حداقل تغییراتی در تعرفههای خود اعمال کردند.
نکته مهم اما اینجاست که اپراتورها موظف هستند برای هرگونه افزایش تعرفه یا حذف بسته از رگولاتوری مجوز دریافت کنند. این یعنی یا رگولاتوری تأییدیه برای افزایش “حداقلی” قیمتها را صادر کرده یا اپراتورها یک بار دیگر خودسرانه اقدام به بالا بردن قیمت کردهاند.
عباسی شاهکوه عنوان کرده که تنها یک مورد ابهام در تعرفه یکی از اپراتورهای ثابت بود که تا تکمیل بررسی برگردانده شد. او افزود که تخلف دیگری رخ نداده اما از اپراتورها خواسته شده تا حدالامکان افزایشها حداقلی باشد و تلاش کنند تا با بستههای مناسبی یا روشهای دیگر اقشاری که ممکن است دچار مشکل شوند را در نظر بگیرند.
قیمت سقف اینترنت چقدر است؟
طبق اعلام رئیس سازمان تنظیم مقررات قیمت 1 گیگابایت اینترنت برای سیم کارت دائمی و اعتباری به ترتیب حدود 40 و 60 هزار تومان بوده و این رقم برای اینترنت ثابت 2 هزار تومان است. عباسی اعلام کرد که تا امروز در حوزه موبایل قیمت بسیار پایینتر از این بود و در حوزه اینترنت ثابت کمی بالاتر از 50 درصد. او گفت که در حال بررسی برای کاهش سقف تعرفه موبایل هستند.
وی در ادامه عنوان کرد که “حالا با افزایش قیمتها و امکان سرمایهگذاری اپراتورها، دیگر بهانهای از آنها نمیپذیریم و از آنها خواستهایم که برنامه خود را بهصورت گامهای یکساله برای پوشش کامل پهن باند سیار، افزایش دو برابری کیفیت و پوشش 5G حداقل برای 10 درصد جمعیت کشور تا 3 سال آینده به ما ارائه کنند”.
عباسی با اشاره به واگذاری فرکانس 2300 توسط وزارت ارتباطات و آغاز سرمایهگذاری اپراتورها پس از آن، اشاره کرد که توجیهات آنها برای افزایش قیمت تا حدی قابل بوده و آنها از طرف مردم وظیفه پیگیری اینکه این درآمدها صرف توسعه و افزایش کیفیت و پوشش شبکه شود را دارند.
اینترنت برای اقشار کم درآمد
عباسی شاهکوه با اشاره به اینکه حجم استفاده 40 درصد کاربران دیتای موبایل زیر 2 گیگابایت است، عنوان کرد:
“با تأکید وزیر ارتباطات به دنبال برنامهای هستیم که برای جبران افزایش قیمت برای اقشار کم برخوردار یا کل جامعه بستههایی را در نظر بگیریم که مشکلی ازنظر دسترسی عادلانه ایجاد نشود و این برنامه، پس از نهایی شدن اعلام میشود.”
او در پایان عنوان کرد که بهعنوان دولت و نهاد ناظر وظیفه دارند تا امکان دسترسی تمام مردم را به شبکهای باکیفیت و قیمت مناسب فراهم کنند.
هیچ مشکلی تو این چند دهه حل نشده و الی بیشتر هم شده متاسفانه ………. #حق_اناس
یه قول لائوتسه میگه درخت وقتی جوانه نرم و به هر طرف خم می شه ولی وقتی پیر میشه و به آخرش میرسه سفت و سخت میشه این روایت حکومت ماست…
مشکل اینه که ویروس رو نمیشه با درخت مقایسه کرد برادر در تمثیل دقت کن 🤣
لائوتسه اگه الان زنده بود، بعد اینکه دید داستان درخت و شاخه خشکیده و اینا، جواب نمیده و توهمه و هی پشت سر هم داره نسل های بعدی از بچه های همینا جوانه میزنه، برای مهاجرت برنامه ریزی میکرد.
اینم مث پرایداشونه
زندگی در ایران هر روز پرهزینه تر و بیکیفیت تر از دیروز
اینترنت ایران؛
گرانتر از اروپا و کندتر از آنگولا !
اگرچه کیفیت اینترنت ارائه شده در کشور شرایط خوبی ندارد
اما تعرفه بستههای اینترنت در روزهای گذشته افزایش پیدا کرده است.
اینترنت ایران؛
گرانتر از اروپا و کندتر از آنگولا
اگرچه کیفیت اینترنت ارائه شده در کشور شرایط خوبی ندارد
اما تعرفه بستههای اینترنت در روزهای گذشته افزایش پیدا کرده است!
اینترنت ایران؛
گرانتر از اروپا و کندتر از آنگولا
اگرچه کیفیت اینترنت ارائه شده در کشور شرایط خوبی ندارد
اما تعرفه بستههای اینترنت در روزهای گذشته افزایش پیدا کرده است!
چی شد؟ هرگیگ اینترنت همراه 40 تا 60 هزار تومن؟ پول زیرساخت رو از مردم میخوان بگیرن؟ دولت چیکارست؟ از راه رفتن ما هم دارین مالیات میگیرین..چیکار میکنید این پولارو؟ کجای دنیا اینجوریه؟ واقعا دزدی های قانونی قبل از شماها سوء تفاوت بود.
در حالی که در دنیا اینترنت در حال رایگان شدن هست آقایون پالون سوار تو حجم و سرعت و ارایه سرویس بیست سال پیش گیر کردنند بهتر برجام شکست بخوره تا ما تکلیفمون را با لحاف دوزان ملا روشن کنیم .
کد خدای ده ما……..
چقدرهم کیفیت داره … جالب اینجاس که اینترنتو با هر قیمتی و هر حجمی تهییه میکنیم ولی دریغ از یه زره سرعت و کیفیت…
داریم به چند سال پیش که اینترنت ۱ و ۲ مگابیتو به هر کسی نمی دادن ، یا اگر هم میدادن با کارت دانشجویی و استادی و… میدادن دوباره نزدیک میشیم ،…
همیمطور ادامه پیدا کنه باید با کارت دانشجویی چیزی بریم مخابرات محلمون اینترنت ۲۵۶ کیلوبیت بگیریم 😂😂😂
تو رو خدا ببینید کیا شدن قانونگذار و برای ۸۰ میلیون نفر چرتکه میندازن
تو سال 2022 که همه جا دنیا داره پیشرفت میکنه ما تو ایران داریم پسرفت میکنیم
با سرعتی که داریم پیشرفت میکنیم انشالله سال اینده با دود و علامت با دوستان چت میکنیم و برای نقاط دور چاپار خانه تاسیس میکنیم
با زبان بی زبانی دارن میگویند اگه قراره از اینترنت استفاده بکنی و 60 هزار تومان پول بابت هر گیگ بدی برو طرف اینترنت ثابت اگه بازم یکمی از اینترنت همراه خواستی سهمیه ماهانه هست ؟!!! اینطوری فیلترینگ قیمتی دارن می کنند سطح دسترسی ملت را به اینترنت را کاهش بدهند دست کم اقشار کم درآمد که کارد به استخوان رسیده اند و چیزی برای از دست دادن دیگر ندارند .
آنلانیت از دست رفته