سامسونگ دیشب سری گلکسی S25 را با تمرکز ویژه بر ویژگیهای هوش مصنوعی معرفی کرده است. بر اساس اولین گزارشها، این دستگاهها طراحی بهبودیافتهای دارند و حس تازگی را القا میکنند. اگرچه زبان طراحی کلی نسبت به نسل قبل تغییر چندانی نکرده، سامسونگ اعلام کرده که گلکسی S25 اولترا در مقایسه با مدل سال گذشته عملکرد بسیار سریعتری دارد. یکی از نکات مهم درمورد سری گلکسی S25، وجود تراشه اسنپدراگون 8 الیت مخصوص گلکسی (For Glaxy) است که قدرت سختافزاری این گوشیها را نسبت به نسل قبل متمایز میکند.
گزارشها نشان میدهند که تراشه جدید اسنپدراگون 8 Elite که برای این سری استفاده شده، نسخهای اختصاصی و بهبودیافته از سوی کوالکام است که بهطور خاص برای این دستگاهها طراحی شده است. این نسخه عملکرد بهتری در بخش پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) نسبت به نسخه استاندارد ارائه میدهد.
تراشه اسنپدراگون 8 الیت جهشی بزرگ نسبت به تراشههای پیشین کوالکام در حوزه عملکرد پردازشی و گرافیکی به حساب میآید. سری گلکسی S25 سامسونگ از نسخه ویژه و تقویتشده این تراشه بهره میبرد که برای دستیابی به عملکرد بالاتر، اورکلاک شده است. کوالکام تأیید کرده که این نسخه سفارشی به سرعت پیک 4.46 گیگاهرتز در پردازنده مرکزی دست یافته که حدود 150 مگاهرتز سریعتر از نسخه استاندارد این تراشه است.
در استفاده روزمره، افزایش عملکرد تراشه جدید چندان محسوس نخواهد بود، اما طبق اطلاعاتی که سامسونگ در مراسم معرفی ارائه کرد، پردازنده مرکزی (CPU) تا 37 درصد سریعتر و پردازنده گرافیکی (GPU) نیز تا 30 درصد قویتر از نسل قبلی است. همچنین، واحد پردازش عصبی (NPU) با 40 درصد افزایش سرعت، وظایف مرتبط با هوش مصنوعی را بهبود میبخشد. این بهبودها یک جهش بزرگ محسوب میشود و با توجه به اینکه سری گلکسی S25 با مجموعهای از قابلیتهای جدید هوش مصنوعی عرضه میشود، نقش مهمی در ارتقای تجربه کاربری دارد.
تفاوت عملکرد تراشه اسنپدراگون 8 Elite با اسنپدراگون 8 نسل 3
افزایش عملکرد سالانه سامسونگ با تراشه اسنپدراگون 8 نسل 3 تنها به 20 درصد محدود شده بود، اما تراشه جدید اسنپدراگون 8 الیت به شکل قابل توجهی سریعتر از مدلهای پیشین است. با این حال، پیشرفتهای مربوط به واحد پردازش عصبی (NPU) تا حد زیادی مشابه نسخه قبل باقی مانده است. سامسونگ و کوالکام همچنین این تراشه را متناسب با نیازهای خاص نمایشگر گلکسی S25 سفارشیسازی کردهاند. بر اساس گزارشها، این تراشه با بهرهگیری از فناوری ProScaler برای مقیاسبندی تصاویر و تکنولوژی mDNIe، عملکرد و کارایی نمایشگر را بهبود میبخشد.
کوالکام اعلام کرده است که با سامسونگ همکاری کرده تا فیلتر فضایی-زمانی (Spatio-Temporal Filter یا STF) را در پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) ادغام کند. این فناوری امکان ضبط ویدیوهایی با کیفیت بهتر در شرایط نور کم را فراهم میکند و از رزولوشن 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند. البته این قابلیت در تمامی نسخههای این تراشه در دسترس خواهد بود.
تراشه اسنپدراگون 8 الیت که بر اساس فرآیند 3 نانومتری کوالکام ساخته شده، نهتنها عملکرد بالاتری ارائه میدهد، بلکه با مصرف انرژی کمتر، تأثیر مستقیمی بر بهبود عمر باتری دستگاه خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید