جدیدترین گزارش مالی منتشر شده از سوی کمپانیهای تراشه ساز امریکایی نشان میدهد این سازندگان وضعیت عجیبی در سومین سه ماهه از سال 2019 پشت سر گذاشتهاند و گزارش جدید TrendForce به این موضوع و عوامل متعددی که باعث کاهش درآمد تراشه سازان امریکایی شده پرداخته است.
TrendForce در این گزارش حاشیه نرفته و مستقیم به کاهش درآمد 12.3 درصدی کمپانی بزرگ برودکام نسبت به سال قبل و همچنین افت درآمد 22.3 درصدی کوالکام نسبت به همین دوره از سال 2018 اشاره کرده است. بخشی از ضرر این دو کمپانی به واسطه جنگ اقتصادی بود که میان چین و امریکا در گرفت. مدتی پیش امریکا شرکت هواوی را به واسطه درگیریهای پیش آمده میان حکومتهای چین و ایالات متحده در لیست تحریم قرار داد که این اقدام برای امریکا یک خودزنی محض به شمار رفت چرا که تحریم هواوی ضرر تامین کنندگان بزرگ امریکایی خصوصا تراشه سازان این کشور را به دنبال داشت.
در عین حال با این اتفاق کمپانیهای تراشه ساز چینی نیز از این فرصت نهایت استفاده را برده و تبدیل به رقبایی قدرتمندتر برای همتایان امریکایی خود شدند. این مشکل بعید است که به این زودیها حل شود. چین نیز از ماه اکتبر پرداخت بسته کمکی 28.9 میلیارد دلاری را برای سازندگان تراشه چینی آغاز کرده تا با این سرمایه گذاری عظیم این شرکتها بتوانند به رقابت با سازندگان امریکایی بپردازند. حتی اگر جنگ اقتصادی میان چین و امریکا در آینده نزدیک نیز به پایان برسد، تولیدکنندگان چینی به زودی قادرند که از تراشههای ساخت چین در دستگاههای خود استفاده کنند.
TrendForce خاطر نشان کرده است که فقط دو کمپانی AMD و Xilinx در صنعت تراشه سازی امریکا موضع قدرتی خود را حفظ کردهاند و امیدها را در این صنعت برای ایالات متحده زنده نگه داشته اند. AMD موفق شده است که به دنبال کمبود پردازندههای اینتل، سهم خود از بازار کامپیوترهای شخصی و نوت بوک را در سه ماهه سوم 2019 نسبت به سال قبل 9 درصد افزایش دهد. همچنین شرکت Xilinx محصولاتی را در ارتباطات شبکه، دیتا سنترها، صنعت خودرو و غیره با عملکرد بسیار خوب ارائه داده که باعث شده درآمد این کمپانی در آخرین سه ماهه مالی نسبت به گذشته 11.7 درصد افزایش یابد.
از آنجایی که اینتل در سال آینده نیز با مشکل تامین پردازنده مواجه خواهد بود، انتظار میرود AMD در سال 2020 نیز با همکاریهای جدیدی همچون همکاری با Dell، به روند رو به رشد خود ادامه دهد. گزارش TrendForce نه تنها نشان میدهد عملکرد تراشه سازان امریکایی نسبت به سالهای قبل بسیار متفاوت بوده، بلکه حاکی از تغییرات فاحش نسبت به سه ماهه های پیشین نیز دارد. سال 2020 شاهد فراگیر شدن تراشههای 7 نانومتری خواهیم بود و با تغییراتی در دنیای حافظه، میتواند سال هیجان انگیزی در دنیای سخت افزار باشد. باید دید در سال آینده تراشه سازان امریکایی چه وضعیتی پیدا خواهند کرد.
تو این چند هفته و این ماه بورس امریکا ۵ درصد افت داشته
منبعش سی ان ان