به نظر میرسد، تراشههای داخلی کشور چین به سرعت در حال تکامل هستند. در همین رابطه یک تحلیل جدید نشان داده است که کشور چین تنها سه سال زمان لازم دارد تا تراشه های نیمه هادی ساخته شده توسط کمپانی TSMC را معادل سازی کند.
با این تفاسیر، به احتمال زیاد بازار تراشههای نیمه هادی کشور چین پس از تحریمهای ایالات متحده، به زودی وارد عرصه رقابت جهانی خواهد شد.
پیشرفت چین در حوزه فناوری پس از اعمال تحریمهای ایالات متحده
باید بپذیریم که پس از اعمال تحریمهای ایالات متحده، شرکتهای چینی موفق شدند بهویژه در زمینه تولید تراشههای نیمه هادی، به رشد قابل توجهی دست پیدا کنند. علاوه بر آن باید اشاره کرد که عبارت Made in China معنا جدیدی پیدا کرد و همه شرکتهای بزرگ چینی در حوزه فناوری تلاش کردند تا محصولات خود را تولید کنند و از وابستگی به کشورهای دیگر بکاهند. یک مثال عالی در این زمینه، شرکت هوآوی است. حتی پس از اینکه ایالات متحده تمام تلاش خود را برای جلوگیری از نفوذ چین بر بازارهای جهانی انجام داد، این کشور به فعالیتهای خود ادامه داد. به نظر میرسد که بازار تراشههای نیمه هادی داخلی کشور چین اکنون به حدی تکامل یافته که تقریبا با رقبا جهانی خو همتراز است.
مقایسه تراشه های نیمه هادی ساخت چین با محصولات شرکت TSMC
در گزارشی که توسط Nikkei Asia، به نقل از Hiroharu Shimizu منتشر شده است، مدیرعامل کمپانی TechanaLye (یک شرکت تحقیقاتی نیمه هادی در توکیو)، دو چیپ متفاوت، یکی از غول تایوانی (TSMC) و دیگری از شرکت تولید تراشه نیمه هادی چین، یعنی SMIC، را با یکدیگر مقایسه کرده است. شیمیزو تفاوتهای میان تراشه Kirin 9010 هوآوی، که توسط شرکت SMIC به صورت انبوه تولید شد، و Kirin 9000 SoC هوآوی، که از تراشههای نیمه هادی کمپانی TSMC پشتیبانی میکند را، به ما نشان داده است.
با مقایسه عملکرد این دو تراشه، به نظر میرسد که شرکت SMIC فاصله چندانی با رقابت رودررو با کمپانی TSMC ندارد. علاوه بر این، تراشه Kirin 9010 بر اساس فرآیند 7 نانومتری شرکت SMIC ساخته شده است در حالی که Kirin 9000 از گره 5 نانومتری کمپانی TSMC استفاده میکند. با این حال، با وجود تفاوت در اندازه گره، کمپانی SMIC با همکاری HiSilcion، که یکی از شرکتهای تابعه هوآوی است، توانست شکاف عملکرد محصولات خود را با تراشههای کارآمدتر کاهش دهد. به جرات میتوان گفت که شرکت SMIC علیرغم داشتن فرآیند و تجهیزات ضعیف، موفق شده است با کمپانی TSMC رقابت کند.
گسترش قابلیتهای تولید انبوه
صنعت تراشههای نیمه هادی کشور چین همچنان در حال تلاش برای ارتقا به سطح بعدی است، زیرا گفته میشود که شرکتهای چینی بیش از 34.4 درصد از تجهیزات تولید تراشههای جهانی را در سال 2023 ساختهاند. این رقم دو برابر میزان تولید کشورهایی مانند کره جنوبی و تایوان است. علاوه بر این، کشور چین در حال گسترش قابلیتهای تولید انبوه خود است، به همین دلیل در بیانیهای که به تازگی از سوی مدیرعامل ASML منتشر شد، ادعا شده است که تراشههای قدیمی چینی برای جهان بهویژه اروپا، مهم هستند زیرا چین امکاناتی دارد که میتواند پاسخگوی تقاضا عظیم آنها باشد.
به علاوه، شایعات جدیدی به گوش میرسد مبنی بر اینکه شرکت SMIC در تولید فرآیند 5 نانومتری خود بدون تجهیزات DUV به موفقیت دست یافته است، با این وجود هنوز نگرانیهایی درباره نرخ بازده و قیمت بالا آن وجود دارد. با وجود اینکه شرکت SMIC هنوز راه درازی برای دستیابی به فناوری شرکتهایی مانند TSMC و رقابت با آنها در پیش دارد، اما با سرعتی که بازارهای چین در حال رشد هستند، به نظر میرسد که مدت زمان زیادی طول نمیکشد تا چین به جایگاهی معادل با تایوان در دنیا تراشههای نیمه هادی دست یابد.
از این پست ها که 13 سال دیگه اتفاقی به چشم ت میخوره و میای میخونیش. دخترت میگه بابا چرا میخندی. میگی هیچی دخترم توضیحش سخته.
من می خواهم ۲۰ کیلو بستنی بخورم
به اندازه قیمت بازی
و به نظرم ۲۰ کیولو بستنی برنده میشه
اما چطور الان کلای برقی گران تر یا مساوی مواد غذایی
۲۰ کیلو ……کافی بازی کامپیوتری و سخت افزار جلوشان بگیرند مردم پول می دهند برای بستنی و مواد غذا و فقر غذایی نابود میشه
چرا کارشناس تغذیه و اقتصاد اعتراض نمی کنه
شما کلا ی خارجی اصلا نباید وارد کنید که پول مردم هدر نره
این فقط اقتصاد جهان زیاد تر میکنه و اقتصاد ایران کوچکترین
همه کارشناس سکوت چون ناامید و این ناامیدی از مسعولان از شبکه ماهواره میاد
به نظرم دولت در تمام شهر ها مکانی بزاره برای سخن حق
و اگر خانم ها از قوانین شکایت دارند درد آن مثل حق طلاق به در آن مکان ها بگندتادرد اصلی زنان شنیده بشود